Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vävskedsgatan 2, Lunden

Renoverad 60-tals pärla högt upp i huset med balkong

Renoverad trea med låg avgift i solid, lågt belånad brf. Balkong, fönster i två väderstreck, öppen planlösning och utmärkt förvaring. Högt upp i huset samt gemensam uteplats med grill. Goda parkeringsmöjligheter i området!

En stilfullt renoverad trea med omgjorda ytskikt, nybyggt kök samt ett tillbyggt sovrum. Stora, sociala ytor med en öppen disposition mellan kök och vardagsrum. Rikligt ljusinsläpp från fönster i motsatta väderstreck som pryds av djupa stenbräden. Förstklassiga förvaringsmöjligheter i flera garderober och en rymlig klädkammare. Två tilltagna sovrum varav det ena med utgång till hemmets balkong med utsikt mot föreningens gård och uteplats. Tidlöst kök från 2016 med kvalitativa vitvaror samt ett helkaklat badrum med kombimaskin och badkar. Ett lugnt och komfortabelt boende nära stad och natur med utmärkta kommunikationer. I området finner ni även flera mataffärer, butiker, caféer och restauranger!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  72 kvm

 • Avgift

  2 985 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  72 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1960
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt fiberbredband via Telia
 • Lägenhetsnummer

  14 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 985 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad avseende fiberbredband tillkommer.
 • Andel i föreningen

  6.24062%
 • Andelstal avgift

  6.80679%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 804 kr/år
 • Försäkring

  1 836 kr/år
 • Totalt

  5 640 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i en charmfull 60-tals pärla som varsamt renoverats. Väl inne bostaden välkomnas ni av en luftig hall som bjuder på en god överblick över hemmets öppna ytor och trivsamma disposition. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett ljust laminatgolv som löper vidare genom lägenheten. Här finns praktiska krokar till avhängning och en platsbyggd skjutdörrsgarderob står för ypperliga förvaringsmöjligheter av jackor och skor. Skjutdörrsgarderoben är också utrustad med inredning för städartiklar i form av lådor samt hängare för dammsugare och strykjärn. En elektriker har bytt proppskåpet och installerat nya säkringar 2020.

KÖK
Ett fint matlagningskök från 2016 med en öppen och social disposition mot bostadens vardagsrum. Skåpsinredningen består av profilerade luckor i en cremefärgad ton som ger en lantlig känsla, något som matchas fint med ett par överskåp med vitrindörr. Arbetsytan är belagd med en svart laminatskiva med vita inslag och ovanför sitter ett stilfullt stavkakel i gråa nyanser. Gott om förvaring erbjuds i flera lådor, över- och underskåp och här finns också ett praktiskt skafferi samt en flyttbar modul med korgar till extra förvaring. Köket är L format med stora bänkytor på två sidor och här finns gott om svängrum för den matlagningsglade. Integrerade och rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, en kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Bostadens rymliga sällskapsrum har en spännande form med en öppen och luftig arkitektur mot anslutande kök. Här är bostadens höga läge i huset påtagligt och ett stort fönsterparti med djupa stenbräden släpper in rikligt med ljus. Väggarna är målade i en vit kulör som ger en neutral bas att inreda efter och den tilltagna ytan erbjuder flera möbleringsalternativ. Här ryms en soffgrupp, mediamöbel, ett matsalsbord samt övrigt möblemang.

SOVRUM 1
Det mysiga och ombonade sovrummet har en rofylld placering mot föreningens innergård och härifrån når ni bostadens härliga balkong. Väggarna är klädda i en ljus tapet och ett stort fönster med djupt stenbräde släpper in dagsljuset. Här finns två inbyggda garderober till förvaring och rummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord.

BALKONG
Balkongen har ett högt läge med utsikt över föreningens gemensamma uteplats samt lummiga innergård. Här kan ni njuta av de stilla omgivningarna i solen från morgon till lunch. Ytan kan möbleras med en cafémöbel samt blommor och annan dekoration. Balkongen ska renoveras under 2021. 

INRE HALL
I anslutning till hemmets större sovrum ligger en inre hall som erbjuder ypperliga förvaringsmöjligheter. På ena sidan finner ni en dubbelgarderob och en enkelgarderob som sitter ihop, med en praktisk spegel i mitten och på andra sidan finns det ytterligare en dubbelgarderob till förfogande. Härifrån når ni också hemmets rymliga klädkammare! Den inre hallen har väggar målade i en vit kulör och på golvet ligger samma laminatgolv som resterande rum i bostaden.

KLÄDKAMMARE
En tilltagen klädkammare med en ljus plastmatta samt väggar klädda i en mönstrad tapet. Klädkammaren är inredd med hyllplan och praktiska klädstänger.

SOVRUM 2
Ett tillbyggt sovrum som inreddes och fick sin utformning under 2016. Detta rum kan med fördel användas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Väggarna är klädda i en dekorativ tapet med blomstermotiv och här finns ett stort fönster för ljusinsläpp. Även i detta rum återfinns ett djupt stenbräde från byggtiden som är en vacker detalj i rummet. Här ryms en 160-säng samt annat möblemang.

BADRUM
Lägenhetens badrum är inrett med ett blått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt med blåa inslag. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, en kombimaskin (installerad 2020) samt ett badkar för avkopplande stunder. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sankt Pauli 40 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 14 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och har adresserna Sankt Pauligatan 40 samt Vävskedsgatan 2.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 45:10. Fastigheten bebyggdes 1960. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ett gemensamt trädäck med loungemöbler och grill. Här finns också odlingslotter för de som gillar att plantera. Trädäcket är även utrustat med praktisk belysning som lyser upp under kvällstid. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren av huset. Utrustningen består av tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt centrifug. I källaren finns också ett litet gym. Andra gemensamhetsutrymmen i föreningen är ett snickeri- och målerirum samt ett kombinerat cykel- och barnvagsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att trappstäda enligt rullande schema.

PARKERING
Föreningen förfogar över 5 garageplatser som kostar cirka 530 kronor i månaden. I dagsläget är det en kortare kö till samtliga platser (2020-10-16).

Adressen Vävskedsgatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

Intill fastigheten, vid ICA Överås, finns det parkeringsplatser att hyra utomhus eller under tak, för mer information kontakta P-bolaget i Göteborg.

Ernst Rosen har även en del parkerings- samt garageplatser i området.

Det finns även fri parkering i bostadsområdet intill.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt fiberbredband via Telia. Grundutbud av Kabel-TV samt fiberbredband ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2013 till 2023. För närmare beskrivning se föreningens årsredovisning.

2007 Genomfördes en relining av stammarna. Under samma år renoverades flera av badrummen.
2009 Renoverades taket.
2010 Genomfördes ett fönsterbyte samt målades balkongerna.
2011 Monterades snörasskydd på taket samt ett mögelstopp på taknocken.
2012 Dränerades samt genomfördes förbättringsarbeten av föreningens innergård.
2013 Installerades Telia bredband i fastigheten. Under samma år monterades också expansionskärl i föreningens pannrum.
2014 Installerades säkerhetsdörrar på två av förrådsutrymmena i markplan.
2015 Målades trapphus, byttes garageportar samt införskaffades en ny tvättmaskin i föreningens tvättstuga.
2016 Dränerades innergården samt isolerades vinden. Under samma år renoverades gymmet samt installerades nya dörrar mot förrådet.
2017 Genomomfördes en fasadrenovering på Vävskedsgatan 2. Under samma år införskaffades en ny torktumlare i föreningens tvättstuga.
2018 Genomfördes en utbyggnad av 3 lägenheters uteplatser enligt avtal med föreningen. Under året gjordes även en del fasadförbättringar av murbruket på framsidan av huset. Det utfördes också en del underhållsarbeten i föreningens hobbyrum.
2019 Ommålning samt upprustning av golvet i källarutrymmet. Renovering av tvättstuga och torkrum.
2020 Taket lades om.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att under våren 2021 renovera balkonger samt sätta upp nya balkonginsynsskydd. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och är lågt belånade. När den sista hyresrätten sägs upp och kan säljas blir föreningen nästintill skuldfri. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2020-10-16).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-10-16) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.