Såld

Gräddgatan 7, Kallebäck

Högt läge med stor balkong och utsikt mot Gothia Towers


Nybyggnation på vån 11 med rymlig balkong och utsikt mot Liseberg och Gothia Towers. Påkostat kök från Ballingslöv med vitvaror från Electrolux. Stilfullt bad med hexagonklinker, kombimaskin och golvvärme. Öppen arkitektur, stilren interiör och goda förvaringsmöjligheter!

Ett inflyttningsklart boende med tidlösa material och en högkvalitativ utrustning! Vitmålade väggar och en stilfull ekparkett ger en neutral bas att inreda efter och stora fönster skapar ett ljust och luftigt boende. Det höga läget i huset är påtagligt och från den stora balkongen bjuds på en slående utsikt över Göteborgs stad med Gothia Towers och Liseberg i blickfånget! Den öppna arkitekturen bjuder in till social samvaro och här bor ni på lättmöblerade ytor med gott om förvaring i flera garderober och en rymlig klädkammare. Därtill erbjuds ett välutrustat kök från Ballingslöv samt ett helkaklat badrum med kombimaskin och golvvärme. Här bor ni en växande stadsdel nära Delsjöns natur och Korsvägens evenemangstråk!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

52.5 kvm

Avgift

3 063 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Andreas Knutson

Mäklare
0766 - 10 88 19

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  11 av 14
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2017-2018
 • TV/Bredband

  TV, bredband och telefoni via iTUX. Avtal tecknas själv av lägenhetsinnehavaren. Föreningen har ett gruppavtal med startutbud där man får en digitalbox gratis samt 8 kanaler kostnadsfritt.
 • Församling

  Örgryte
 • Lägenhetsnummer

  2002 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 063 kr/mån
  Ingår i avgiften: I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Individuell mätning av elförbrukning tillkommer samt kostnad för kabel-tv/bredband.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 260 kr/år
 • Totalt

  4 260 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen hela vägen upp till elfte våningen och stig in i ett modernt och stilsäkert hem där det bara är att flytta in! Välkomnandet består av en luftig hall och härifrån bjuds på en god överblick över bostadens öppna ytor samt trivsamma disposition. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett lättstädat klinker i en mörkgrå ton som övergår till en klassisk ekparkett. Ljusa, skandinaviska materialval som ger en neutral bas att inreda efter och som sätter ton för resterande rum i lägenheten. I hallen finns tre rymliga garderober till förfogande och bredvid ryms en praktisk hatthylla samt ett skoställ. 

KLÄDKAMMARE
I nära anslutning till bostadens hall och sovrum finns en tilltagen klädkammare som erbjuder ypperliga förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar och ett klassiskt parkettgolv i ek ger ett enhetligt intryck med resten av bostaden och här finns en praktisk klädstång med ovanliggande hatthylla. Det luftiga utrymmet kan också inredas med massor av smarta förvaringslösningar efter egen smak och tycke.

KÖK
Ett stilrent matlagningskök med en kvalitativ utrustning från Electrolux samt en tidlös inredning från välrenommerade Ballingslöv. Släta skåpsluckor i en pärlgrå ton matchas snyggt med en arbetsbänk i vit kulör och ovanför sitter ett ett ljust hexagonkakel. Inbyggda spotlights lyser upp i matlagningen och här finns också praktiska eluttag. En underlimmad diskho med en stilfull kran i metall smälter in fint med rostfria vitvaror och här inryms en fläkt, spishäll, varmluftsugn, en inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket har en öppen arkitektur mot hemmets vardagsrum, något som bjuder in till trivsamma middagar med vänner och familj.

VARDAGSRUM
En fantastisk sällskapsyta med en härlig rymd tack vare en social och öppen disposition mot hemmets matlagningskök. I vardagsrummet är bostadens höga läge i huset påtagligt och här finns ett generöst fönster samt en hel balkongdörr i glas för rikligt ljusinsläpp. Från fönstret bjuds på en vacker utsikt över staden och här ser ni ända bort till Liseberg och Gothia Towers. Härifrån når ni dessutom den ljuvliga balkongen som är en underbar tillgång under sommarhalvåret. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG
Med sitt fantastiska läge på våning elva imponerar balkongen med en vidsträckt utsikt över Mölndal på ena sidan och Göteborgs härliga innerstad på andra sidan. Här kan ni njuta av sprakande fyrverkerier på nyårsafton och under sommartid värmer solens strålar under sen eftermiddag och kväll. Ett rött stålräcke ramar in balkongen och här kan ni möblera med en loungegrupp, blommor och dekoration.

SOVRUM
I bostadens sovrum finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare bostadens höga placering i huset. Ett generöst fönster släpper in dagsljuset och även härifrån kan ni vila ögonen på den ljuvliga utsikten. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och tre rymliga garderober tar hand om kläder samt andra tillhörigheter.

BADRUM
Ett oerhört smakfullt badrum med flera bekvämligheter som sätter guldkant i vardagen. Golvet är belagt med ett vackert hexagon klinker i en ljusgrå ton och på väggarna sitter stående, rektangulära kakelplattor i vitt med en högblank finish. Badrummet är utrustat med en wc, handfat med kommod, spegel med belysning, eluttag, en svart metallhylla, handdukstork, samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finner ni även vardagslyx i form av en kombimaskin samt härlig golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Kallebäcks Torn är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 84 bostadsrätter. Föreningen bildades 2017 och har adressen Gräddgatan 7.

SERVITUT
Väg, gårdsyta, förmån, officialservitut 1480K-2017F168.2 rätt att nyttja gårdsyta för lek och utevistelse, cykelparkering mm.

Byggnad för sophantering, förmån, officialservitut 1480K-2017F168.3

Tillträde, last officialservitut 1480K-2017F168.4

HEMSIDA
https://www.kallebackstorn.se/bostad/kallebackstorn/

FASTIGHETEN
Göteborg Kallebäck. Fastigheten uppfördes mellan 2017-2018. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Conzignus Hem & Fastighet AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Stena Fastigheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lägenheten är utrustad med en kombimaskin. Det finns också en gemensam tvättstuga i föreningen med tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp.

I föreningens finns även 1 styrelserum, 3 stycken cykelrum och 1 kombinerat barnvagns- samt rullstolsrum. Soprummet är beläget på gården i en separat byggnad. Förråd med plats för förvaring finns inom lägenheten.

PARKERING
Föreningen förfogar över 35 parkeringsplatser i ett garage under fastigheten. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 1100 kronor i månaden. 7 av dessa platser är även utrustade med laddplats för elbil. En elbilsplats kostar cirka 500 kronor extra i månaden, utöver det tillkommer även en kostnad baserad på enskild elförbrukning. I dagsläget fnns det lediga platser i garaget (2019-04-24).

KABEL-TV/BREDBAND
Tv, bredband och telefoni via iTUX. Avtal tecknas själv av lägenhetsinnehavaren.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för föreningens medlemmar.

RENOVERINGAR
Då fastigheten är helt nybyggd berörs den inte utav några större renoveringar.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-02-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från Hem och Fastighet AB (2019-02-04) hemsidan, föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kallebäck

HISTORIA
Kallebäck är ett växande område nära stad och natur som ligger i utkanten av Örgryte. Namnet Kallebäck betyder ”bäcken med kitteln” och omnämns för första gången 1946 som Kallebeck. Förr låg samhället vid nuvarande Kallebäcks Byväg och omfattade området från Delsjön till Mölndalsån. I slutet av 1800-talet utvidgades bebyggelsen och industrier anlades vid ån som bland annat ett färgeri och en tändsticksfabrik. Tidigare hade också Arla ett av sina mejerier här vilket gav namn till flera av stadsdelens gator såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. 1932 uppfördes tre landshövdingehus i området men de flesta bostäder är byggda under 1950-1960 talet. På senare år har äldre fastigheter blandats med toppmoderna höghus och stadsdelen är ständigt under utveckling.

OMRÅDET
I Kallebäck bor du med bekvämt avstånd till vackra rekreationsområden, Mölndals Centrum och stadspulsen i Göteborgs innerstad. Området kantas av lummiga skogspartier, bergsluttningar och badsjöar och via en promenad eller cykeltur når ni populära Delsjön och Skatås. Vid Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter och ytan runt omkring är omgärdat av olika typer av motionsslingor. Om vintern finns dessutom goda möjligheter till skidåkning! I Delsjön ligger Göteborgs äldsta golfbana och här erbjuds både bad, fiske, kanotuthyrning, fina vandringsleder samt skridskoåkning under vintertid. 

I närområdet finns en Netto butik och med några minuters bilfärd når ni ICA Maxi samt Willys matbutik. Utmed Mölndalsvägen ligger även restauranger och gym och vidare till Mölndals centrum finns en stor galleria samt ett välutrustat stadsbibliotek.

I Kallebäck finns ett bra utbud av förskolor, både kommunala och ett kooperativ. Inom promenadavstånd ligger också Skårskolan med klasser från F-6.

KOMMUNIKATIONER
Från Kallebäck tar du dig smidigt ut med bil både på E6 och E20. För den som vill åka kollektivt går buss 50 som tar cirka 10 minuter ner till Korsvägen där anslutande bussar och spårvagnar leder er vidare genom Göteborgs stad. En cykelled går också från Kallebäck till Skår, Mölndal och centrum.

Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande