Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Övre Olskroksgatan 30, Olskroken/Bagaregården

Charmfull 40-tals funkis högst upp i huset med solig balkong

Rymlig 40-tals tvåa med tre stora rum i fil, generös takhöjd och vackra originaldetaljer. Högst upp i huset med hiss och solig balkong med fri utsikt. Bredband ingår i avgiften!

På vån 5 av 5 ligger denna fina tvåa med bevarad tidskaraktär som kombineras med moderna inslag på ett stilfullt sätt. Hemmet har en vacker arkitektur med tre stora rum i fil och dispositionen är genomtänkt med möjlighet att öppna upp mellan kök och vardagsrum. Dessutom finns en rymlig klädkammare som förslagsvis skulle kunna nyttjas som ett arbetsrum alternativt som ett barnrum. Hela lägenheten genomsyras av en luftig takhöjd som skapar en härlig rymd och här återfinns djupa fönsterbänkar i sten och vackra parkettgolv i original. Njut också av ett högt läge med fri utsikt över staden och en härlig balkong med många soltimmar. Därtill ett modernt kök med hel kyl och frys samt ett helkaklat badrum med golvvärme! Ett toppläge med utmärkta kommunikationer nära Olskroken och Lundens rika utbud!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  65 kvm

 • Avgift

  3 777 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  65 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  172 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 777 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband
 • Andel i föreningen

  1.44942%
 • Andelstal avgift

  1.60223%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 100 kr/år
 • Försäkring

  500 kr/år
 • Totalt

  3 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  155 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett välbevarat 40-tals hus och ta hissen smidigt upp till översta våningsplanet. Låt er sedan hänföras av en charmfull tvårummare med vackra originaldetaljer som kombineras med en genomgående modern interiör på ett stilfullt sätt. Hallen är luftig med goda möbleringsmöjligheter och här finns en praktisk hatthylla till avhängning. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett klassiskt parkettgolv i ek. En generös takhöjd genomsyrar hela lägenheten och skapar en härlig rymd och luftig känsla i alla rum!

KÖK
Ett rymligt matlagningskök med goda arbetsytor samt bra med förvaringsmöjligheter i både lådor, över- och underskåp. Inredningen består av vita luckor med metallbeslag och ovanför bänkskivan i svart laminat sitter ett stilfullt stavkakel i matchande ton. Belysning vid arbetsbänken underlättar i matlagningen och vid fläkten sitter inbyggda spottar i taket. Samtlig utrustning är i rostfritt utförande och här inryms en hel kyl och frys, fläkt, spishäll, ugn samt en inbyggd micro. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en klassisk ekparkett. Två stora fönster står för rikligt ljusinsläpp och intill ryms en matplats för upp till sex personer. Djupa fönsterbänkar i sten pryder rummet och härifrån kan ni njuta av en fri utsikt över staden.

I köket finns det möjlighet att ta ner en vägg för att skapa en öppen och social arkitektur mot vardagsrummet. Se alternativ planritning!

VARDAGSRUM
I hemmets sällskapsrum är funkischarmen påtaglig och den luftiga takhöjden förstärker känslan av rymd! En vackert bevarad originalparkett med fiskbensmönster pryder rummet och fönstret smyckas av en djup fönsterbänk i sten. Den höga placeringen i huset gör sig påmind och från fönstret kan ni njuta av en vacker vy. Härifrån når ni också balkongen som förlänger rummet ytterligare under sommartid. Väggarna är målade i en vit kulör som ger en neutral bas att inreda efter och här ryms en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG
På den härliga balkongen kan ni njuta av ett högt och fritt läge med utsikt över staden. Detta är även en perfekt plats på nyårsafton där ni kan se alla vackra fyrverkerier vid tolvslaget. Under sommarhalvåret värmer dessutom solens strålar ända från lunch till kväll! På golvet ligger en praktisk trätrall och ytan kan möbleras med en cafémöbel, blommor och dekoration.

SOVRUM
I det mysiga och ombonade sovrummet sover ni ostört om natten tack vare bostaden höga läge i huset. På golvet ligger en ljuvlig originalparkett i ek och väggarna är målade i en varm, ljusgrå ton. Här finns ett fönster för ljusinsläpp och även i detta rum återfinns en vacker fönsterbänk i sten. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, nattduksbord och en byrålåda.

KLÄDKAMMARE
Via sovrummet når ni ett rymligt utrymme som idag nyttjas som en klädkammare. Denna yta skulle även förslagsvis kunna disponeras som ett arbetsrum alternativt som ett mindre barnrum. Här finns praktiska förvaringslösningar i form av hyllplan och klädstänger och i ena hörnet står en fast garderob. Golvet är belagt med ett trälaminat i en mörk ton och väggarna är målade i en vit kulör.

BADRUM
Badrummet renoverades 2011 i tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i ett vitt kakel med ett mörkgrått parti vid duschdelen. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med ovanliggande belysning, taksil och handdusch med glasvägg. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 71 bostadsrätter samt 5 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009 och har adresserna Övre Olskroksgatan 24-30.

HEMSIDA
https://www.brfpellerins.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olskroken 11:27. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och MD badrumsrenovering i Göteborg AB står för fastighetsskötseln i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med lekplats för barnen, trädgårdsmöbler, grill samt partytält under sommartid. I föreningen finns också cykelförråd i källaren samt tre gemensamma tvättstugor i trappuppgångarna 26-30. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel och strykrum finns även till förfogande.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över en parkering med 13 bilplatser på Svangatan 1. En parkeringsplats kostar cirka 595 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (2019-06-25).

Adressen Övre Olskroksgatan 24-30 är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband 100/10 Mbit via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan sträcker sig mellan 2015-2044.

1987 Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 Renovering av lokal för uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlades till cykelrum.
2012 Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 Ny porttelefon installerades. Gården rustades upp, garagen revs och parkeringsplatser tillkom istället.
2016 Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.
2017 Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder pågår.
2018 Renoverades föreningens hissar samt installerades brandskydd.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en OVK-besiktning av ventilationen som beräknas vara färdig till sommaren. Föreningen planerar också att energideklarera fastigheten på nytt samt att genomföra en omfogning av fasad i söderläge+ 20 fönsterbalkar. Under 2022 planeras även en takomläggning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-25).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Två av föreningens hyresrätter är nyligen uppsagda. Den ena har föreningen sålt och upplåtit som bostadsrätt och den andra planeras att säljas under året. Detta kommer att förstärka föreningens ekonomi ytterligare (2019-06-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-25) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.