Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Krokegatan 5, Gamla Masthugget

Högt över staden med magnifik utsikt mot hamninloppet


Högt upp på Stigberget med solig balkong och storslagen utsikt över hamninloppet. Gavelläge på vån 3 av 5 med Masthuggskyrkan som närmsta granne. Renoverat kök med framtaget brädgolv. Helkaklat badrum med förberett för tvättmaskin samt golvvärme. Välskött brf med gästlägenhet och bastu!

Bo bland Masthuggets charmfulla kvarter med närhet till Majorna, Slottsskogen och Linnéstadens rika utbud. Ett underbart läge, högt upp i huset med en tilltalande arkitektur som gör det enkelt att skapa ett extra sovrum. Fördelaktigt gavelläge med fönster i tre väderstreck och balkong med sol från lunch till kväll. Oförglömlig utsikt från balkongen över hamninloppet med Masthuggskyrkan i blickfånget. Stort kök, renoverat 2015 med kvalitativ utrustning från Bosch samt framtaget, hårdvaxoljat brädgolv. Därtill ett helkaklat badrum med förberett för tvättmaskin samt härlig golvvärme. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  61 kvm

 • Avgift

  3 250 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  61 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1936
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Församling

  Göteborgs Masthugg
 • Lägenhetsnummer

  109 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 250 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.05757%
 • Andelstal avgift

  3.05757%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 160 kr/år
 • Försäkring

  1 681 kr/år
 • Totalt

  4 841 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-12-07
 • Energiprestanda

  131 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen eller trapporna upp till tredje våningen och stig in i en trivsam 30-tals trea med ett högt läge över staden bland Stigbergets gemytliga kvarter. Hallen välkomnar er med väggar målade i en vit kulör och på golvet ligger ett stilfullt valnötslaminat. Här finns plats för avhängning och ett väggmonterat skåp till förvaring.

KÖK
Köket har ett vackert hörnläge med stora fönster för ljusinsläpp och härifrån ser ni toppen på Masthuggskyrkan. Rummet renoverades 2015 och i samband med renoveringen tog man fram ett ljuvligt brädgolv från byggtiden som behandlades med en hårdvaxoljad ytbeläggning. Väggarna är målade i en vit kulör med ett ljusgrått fondväggsparti och skåpsinredningen består av släta, handtagslösa luckor i vitt. Utöver förvaringsskåp och lådor finns här också ett kombinerat städskåp och skafferi till extra förvaring. Arbetsbänken är i rostfritt utförande och ovanför spisen sitter ett stänkskydd i vitt kakel. Samtliga vitvaror är av märket Bosch och här inryms en fläkt, kombinerad kyl och frys, hällspis samt diskmaskin. Köket är rymligt med gott om svängrum för den matlagningsintresserade och här ryms ett rejält matsalsbord för flera personer.

MATSALSDEL
I fil med köket ligger ett tilltaget rum som idag nyttjas som en matsalsdel. Denna yta skulle även förslagsvis kunna användas som ett sovrum genom att man sätter upp en vägg. För den som önskar kan även matsalen göras om till ett vardagsrum och det som nyttjas som sällskapsrum idag till ett Master Bedroom, se alternativa planritningar. Matsalsdelen kan möbleras med en tilltagen matplats, ett vitrinskåp samt annat möblemang. Golvet är belagt med ett valnötslaminat och väggarna är målade i en vit kulör. Här finns ett stort fönster för ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Ett fantastiskt sällskapsrum i gavel som förlängs av hemmets underbara balkong. Här är bostadens höga läge i huset påtagligt och här bjuds på en enastående utsikt över staden. Även i detta rum ligger ett valnötslaminat och väggarna är målade i en vit kulör som ger en neutral bas att inreda efter. Rummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

BALKONG
Via vardagsrummet når ni hemmets avsevärda balkong och läget kan inte bli bättre! Här värmer solens strålar från lunch till kväll och det höga läget och den fria utsikten kommer att ta er med storm. Här kan ni titta ut över Göteborgs glittrande hamninlopp med Masthuggskyrkan i blickfånget. Balkongen kan inredas med en cafémöbel och dekoration. 

SOVRUM
Sovrummet har ett högt och stilla läge med ett stort fönster för ljusinsläpp. Ljusa väggar är fint kombinerade med ett valnötslaminat och här finns sex rymliga garderober till förfogande. Här ryms en dubbelsäng samt annat möblemang.

BADRUM
Ett helkaklat badrum som renoverades i slutet av 2009 (kvalitetsdokument finns) med tidlösa färgsättningar och materialval. Golvet är belagt med ett svart klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i rektangulära kakelplattor i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, dusch med taksil och vikbara glasdörrar. Här är också förberett för tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Kroken är en äkta förening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 35 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2001 och har adresserna Krokegatan 5, 7 & 9.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 2:30, 2:32 & 2:40. Fastigheterna bebyggdes 1936. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen APS Drift och underhåll AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam gård med vidsträckt utsikt över staden, grönskande planteringar, äppelträd, bärbuskar och odlingslådor. Gården har också tre uteplatser för umgänge och trivsel och under sommarhalvåret är de utrustade med utemöbler och grill.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på Krokegatan 7. Tvättstugan är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt samt torkrum och mangel. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en gemensam bastu som är belägen i källaren på Krokegatan 7. Det finns också ett övernattningsrum/gemensamhetslokal på Krokegatan 5 som är utrustad med dubbelsäng, bäddsoffa, kök, dusch och wc. På gården finns ett soprum för hushållssopor och på Repslagaregatan finner ni en återvinningsstation. I föreningen finns även cykelutrymmen till förfogande.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig att trappstädning enligt rullande schema. Föreningen anordnar också gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 3 parkeringsplatser som ligger i anslutning till fastigheten. En parkeringsplats kostar cirka 550 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2019-03-20).

Adressen Krokegatan 5 är berättigad till boendeparkering inom område "V"

Grannföreningen Brf Masthugget förfogar också över närliggande garage som bland annat finns på Fjällgatan och Andra Långgatan där det finns möjlighet att hyra externa garageplatser. Kostnaden ligger på cirka 950 kronor i månaden inklusive moms. I dagsläget finns det inga lediga platser (2019-03-20). För att skicka in en anmälan till kölistan garage se: http://www.brfmasthugget.se/ansokan-garage.html

För andra parkeringsmöjligheter i närområdet se:
https://www.parkeringgoteborg.se/hitta-parkering/?visitorrent=Rent

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

1982 Rörstambyte samt nyinstallation av hiss.
2003 Renovering av sydgavel, hydrofoberad av fasad samt målning av fönster.
2005 Målning av trapphus.
2006 Renovering av sydgavel.
2007 Renovering av hissmaskin.
2008 Säkring av bergskant mot granntomt.
2009-2010 Installation av FTX-aggregat.
2011 Byte av samtliga lås samt porttelefoner.
2012 Införskaffning av nya utemöbler samt röjning av träd för bättre utsikt. Renovering och injustering av ventilationen.
2013 Reparation av gårdsyta i anslutning till norra gaveln. Slukhål tilltäppt.
2013-2021 Säkring av bergskant mot granntomt.
2014-2015 Åtgärd av fuktskada i tvättstuga och källarlägenheter/förråd.
2015 Borttagande och beskärning av träd.
2015-2016 Fönsterbyte på sydgaveln, iordningsställande av framsidan, ny ytbeläggning samt nytt cykelhus.
2016 Relining i samtliga uppgångar, åtgärdat fuktskador i tvättstuga samt intilliggande gemensamhetsutrymmen. Uppfräschning interiört i en av hyreslägenheterna, ny entrédörr till 9:an, målning av cykelhus samt soprum med förråd.
2016-2017 Radonmätning i berörda lägenheter, efter åtgärder är nu lägenheterna under gränsvärdena. Man har också åtgärdat fuktskador och fräschat upp gemensamhetslokalen samt projekterat och beställt utsmyckning av framsidan.
2018-2019 Genomfördes arbeten med att säkra berget mot Bangatan. Säkringen är nu färdigställd.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu håller föreningen på att ta in offerter inför en kommande takomläggning samt fönsterrenovering. Arbetet beräknas påbörjas i slutet av sommaren/början av hösten. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-03-20).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-03-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-03-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.