Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lundgrensgatan 12, Lorensberg

Stilfull genomgångstvåa med balkong i anrika Lorensberg

Högt upp med hiss i fastighet anno 1927. Välmående Brf med stabil ekonomi. Mysig balkong mot rofylld innergård och ljus från fönster i två väderstreck. Högt i tak, fönsterbänkar i sten och stilren interiör. Attraktivt läge i praktfulla Lorensberg nära Korsvägen, Chalmers och Avenyns evenemangsstråk!

På en lugn återvändsgata i en vackert bevarad fastighet ligger denna fina tvårummare i mycket gott skick. Arkitekturen är genomgående med fönster i motsatta väderstreck och en generös takhöjd skapar en härlig rymd och luftig känsla. Sobra ytskikt och en stilfull ekparkett pryder rummen och dispositionen är välplanerad med ett ordentligt matlagningskök samt ett spatiöst sällskapsrum. Dubbla glasdörrar öppnar upp mot den mysiga balkongen och här kan ni njuta av lugnet tack vare en fördelaktig placering mot förenings innergård. Därtill erbjuds ett helkaklat badrum samt en rymlig klädkammare med Elfa- system. En perfekt belägen citytvåa med utmärkta kommunikationer nära händelsernas centrum!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  58 kvm

 • Avgift

  3 072 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  58 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1927
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  15 (Brf) / 1403 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 072 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bostadsrättstillägg samt tillägg för balkong.
 • Andel i föreningen

  4.98903%
 • Andelstal avgift

  5.21371%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 976 kr/år
 • Totalt

  4 976 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2014-06-19
 • Energiprestanda

  111 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i en vackert bevarad fastighet med anor från 1927 och ta hissen eller trapporna upp till fjärde våningen. Låt er sedan hänföras av en charmfull 2:a i mycket fint skick med tidlösa material och färgsättningar. Hallen är tilltagen med goda möbleringsmöjligheter och här finns en hatthylla till avhängning samt förvaring i två garderober. Ljusa väggar och golv belagt med en stilfull ekparkett som löper vidare genom bostaden. En generös takhöjd genomsyrar hela lägenheten och skapar en härlig rymd och luftig känsla!

KÖK
Ett ljuvligt matlagningskök med ett högt läge mot den stilla innergården och med utgång till hemmets mysiga balkong. Här finns gott om arbetsytor samt ypperlig förvaring i både skafferi, lådor, över- och underskåp. Skåpsinredningen består av vita luckor med metallbeslag och ovanför arbetsbänken i rostfritt sitter ett vitt kakel. På motsatt sida finns ytterligare en bänkyta i trä och på väggen har man satt upp praktiska hyllplan som ger plats för kokböcker, kryddor och dekoration. Utrustningen består av en fläkt, hällspis samt en kombinerad kyl och frys från 2018. Väggarna är tapetserade i vitt och här finns dubbla balkongdörrar i glas som står för rikligt ljusinsläpp. Köket har även en stor öppning mot intilliggande vardagsrum, något som bjuder in till trivsamma middagar med vänner och familj!

BALKONG
Balkongen byggdes 2012 med ett vackert räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk trall. Här kan ni njuta av ett högt läge mot den rofyllda gården i solen från morgon till lunch. Balkongen kan inredas med en cafémöbel samt annan dekoration.

VARDAGSRUM
Det spatiösa sällskapsrummet har en luftig känsla med två stora fönster för ljusinsläpp och vittapetserade väggar som ger en neutral bas att inreda efter. Vackra fönsterbänkar i sten ger plats för blommor och dekoration och den tilltagna ytan erbjuder flera möbleringsmöjligheter. I detta rum är den generösa takhöjden påtaglig och den fördelaktiga placeringen mot innergården skapar en harmonisk atmosfär. Här ryms en stor soffgrupp, mediamöbel samt ett rejält matsalsbord för flera personer.

SOVRUM
Bostadens sovrum har ett högt läge med ett fönster för ljusinsläpp som pryds av ett vackert stenbräde. Väggarna är tapetserade i vitt och här kan ni möblera med en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord.

KLÄDKAMMARE
Klädkammaren nås via hallen och ligger i praktisk anslutning till hemmets sovrum. Här har man inrett med smarta förvaringslösningar i form av Elfa-system som tar hand om era kläder och skor.

BADRUM
Hemmets badrum har en stilren inredning med ett mörkgrått klinker på golvet och vita kvadratiska kakelplattor på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara glasväggar samt handdukstork.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Lorensberg 33:12 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 21 bostadsrätter. Föreningen bildades 2009 och har adressen Lundgrensgatan 12.

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 33:12. Fastigheten bebyggdes 1927. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar Vasaplatsens Städ AB som sköter städning av trapphuset regelbundet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En härlig innergård där grillmöjligheter erbjuds under sommaren. Varje lägenhetsinnehavare har tillgång till ett lägenhetsförråd. I övrigt finns en gemensam tvättstuga i entréplan samt ett hobbyrum att tillgå. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp samt 1 torktumlare. Det finns även gemensamma balkonger i trapphuset.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen Lundgrensgatan 12 är berättigad till boendeparkering inom område ”S”

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av Digital-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Under 2008-2009 totalrenoverades fastigheten där bland annat V/A och elstammarna byttes ut. Fasaden fräschades upp med ny puts och taket lades om med nytt tegel. Under samma period renoverades också trappuppgångarna, hissen samt alla fönster.
2012 Byggdes balkonger.
2015 Renoverades hissen.
2017 Upprättades en ny underhållsplan, lagades en tvättmaskin i gemensam tvättstuga samt genomfördes en fuktutredning i fastighetens källare.
2018 Installerades ett luftburet cirkulationssystem i husets källare. Under samma år riktades samt förbättrades porten och putsen i entrégången fräschades upp.
2019 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att utföra mindre justeringar av ventilationen efter utförd OVK-besiktning under 2019. De planerar också att måla fönsterna i fastigheten utvändigt under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-05-16).

EKONOMI
Sedan föreningen bildades har avgiften sänkts vid tre tillfällen. 2015 med 6%, 2016 med 4% och 2017 med 6%. Föreningens ekonomi stärktes ordentligt då en hyresrätt såldes under 2018. I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar (2019-05-16).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-05-16) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.