Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Storgatan 27B, Vasastaden

Lugnt belägen vasatvåa anno 1894, skuldfri brf

Stilfullt sekelskifte med öppen arkitektur, tyst gårdsläge och balkong. Luftigt med tre rum i fil, generös takhöjd och ljus från djupa fönsternischer. Stuckaturer och eleganta pardörrar i original. Modernt, fullutrustat kök samt helkaklat badrum med golvvärme!

I en skuldfri brf med en stilla placering mot innergården ligger denna vackra tvårummare med bevarad tidskaraktär och moderna inslag. Arkitekturen är tilltalande med tre rum i fil och en öppen disposition mellan kök och vardagsrum skapar en social atmosfär. Vita väggar och ett stilfullt parkettgolv i ek genomsyrar bostaden och höga fönster med djupa nischer släpper in ordentligt med ljus. Originaldetaljer som stuckaturer och dubbla spegeldörrar har bevarats och en tilltagen takhöjd förstärker känslan av rymd. Lägg därtill ett trendigt kök med kvalitativ utrustning, ett tidlöst badrum med golvvärme, ett rymligt sovrum samt en mysig balkong. Ett perfekt beläget cityhem i hjärtat av Vasastaden nära Avenyn, Haga och Linné!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  67 kvm

 • Avgift

  3 389 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1894
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  13 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 389 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten. Ett OB-tillägg om 250 kr avseende TV, bredband samt telefoni tillkommer.
 • Andel i föreningen

  5.57000%
 • Andelstal avgift

  5.77%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 500 kr/år
 • Försäkring

  2 016 kr/år
 • Totalt

  5 516 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elkostnad baserat på säljarens uppgifter. Hemförsäkring enligt kalkyl hos if.se.
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningen och stig in ett stilfullt sekelskifteshem med bevarad tidskaraktär och moderna inslag. Mottagandet består av en generös hall och redan här gör sig den luftiga takhöjden påmind som genomsyrar bostaden. Den tilltagna ytan erbjuder goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhängning samt förvaring i ett städskåp. Golvet är belagt med ett lättstädat klinker i en mörkgrå ton och väggarna är målade i en vit kulör. All ytskikt i bostaden målades om i vitt 2017 och klinkergolvet övergår till en stilfull ekparkett som löper vidare genom samtliga rum.

KÖK
Ett stort matlagningskök som är helt i tiden med en modern interiör och kvalitativ utrustning. Skåpsinredningen består av vita, handtagslösa fronter med högblank finish och ovanför arbetsbänken i vit laminat är väggen målad i en grön ton bakom ett stänkskydd i glas. Ypperlig förvaring erbjuds i både skafferi, lådor samt överskåp och här finns gott om svängrum för den matlagningsintresserade. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus och här inryms en fläkt, spishäll, varmluftsugn, en kombinerad kyl och frys (ny kyl 2017) samt diskmaskin. Köket ligger öppet mot vardagsrummet och via en helglasad altandörr når ni också bostadens mysiga balkong.

BALKONG
Hemmets rymliga balkong har en stilla placering mot föreningens innergård. Ytan ramas in av ett snyggt räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk trätrall. Balkongen kan inredas med en cafémöbel, grill, blommor samt dekoration.

VARDAGSRUM
Ett underbart sällskapsrum som ligger i mitten av tre rum i fil. Den öppna arkitekturen mot köket bjuder in till trivsamma sammankomster med vänner och familj och rymden är påtaglig med en luftig takhöjd och spatiös yta att möblera på. Vackra originalstuckaturer skvallrar om svunna tider och två djupa fönsternischer mot gården skapar en ljus och harmonisk atmosfär. Den sobra inredningen gör det enkelt att sätta sin egen prägel och här kan ni möblera med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

SOVRUM
Via dubbla spegeldörrar i original når ni hemmets mysiga och ombonade sovrum. Här finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare ett fördelaktigt läge mot den tysta innergården. Rummet pryds av vackra originalstuckaturer och den luftiga ytan ger plats för en dubbelsäng, nattduksbord samt en skrivbordshörna. Ett fönster med djup nisch släpper in dagsljuset och här erbjuds god förvaring i en generös skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Det helkaklade badrummet har en tidlös inredning med grått klinker på golvet samt väggar klädda i ett vitt kakel. Här finns behaglig golvvärme för extra god komfort och utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegel, badrumsskåp samt dusch med taksil och vikbar glasdörr.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Storgatan 27 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 15 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. På fastigheten finns ett gatuhus med adressen Storgatan 27A samt ett gårdshus med adressen Storgatan 27B. Föreningen bildades 2000.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 5:2. Fastigheten bebyggdes 1894. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen sköter själva om underhållet av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Mellan gatuhuset och gårdshuset finns cykelställ, växligheter samt utemöbler med sittplatser.

Gemensam tvättstuga finns i gatuhuset med två tvättmaskiner samt två torktumlare från Miele.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning cirka 2 gånger/år i sin egen uppgång för att hålla nere kostnader. Önskar man att inte göra detta på egen hand går det att lösa mot att man betalar. Varje medlem har också en mindre ansvarsuppgift t.ex. sopning av gård eller byte av glödlampor. Vidare anordnar föreningen årligen en gemensam städdag.

PARKERING
Adressen Storgatan 27B är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kronor för grundutbud av kabel-TV samt bredband tillkommer i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

GJORDA RENOVERINGAR
1985 Installerades hiss i gatuhuset. Under samma år putsades fasaden.
1985-1987 Genomfördes ett el- samt rörstambyte.
2001 Renoverades balkonger.
2004 Målades trappuppgångar.
2005 Reparerades hissar.
2009 Genomfördes kompletterande grundförstärkningsarbeten.
2012 Renoverades fasaden mot Storgatan 25.
2014 Byttes samtliga lampor i gatuhuset ut till LED- lampor. Under samma år försågs alla lägenheter med 100 MB bredband.
2015 Genomfördes en trapphusrenovering.
2018 Genomfördes en OVK-besiktning samt rensades alla ventilationskanaler.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar inom en 5-års period att genomföra en fasadrenovering samt takmålning.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-01-30).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-01-30) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.