Såld

Verkmästaregatan 2B, Lindholmen

Totalrenoverat sekelskifte med eldstad och älvutsikt


Helrenoverad sekelskiftestvåa i välbevarat landshövdingehus. Älvutsikt och attraktivt läge vid Slottsbergets sluttning. Eldstad, slående takhöjd och tidstypiska detaljer. Lummig innergård med lusthus samt brf med solid ekonomi och gästlägenhet!

Högst upp i ett charmfullt landshövdingehus ligger denna stilfulla sekelskiftestvåa som varsamt renoverats 2015-2017. Ett enastående vackert hem i ett område med spännande varvshistoria belägen intill vattenbläcket och ståtliga Slottsberget. En luftig takhöjd genomsyrar bostaden och här återfinns detaljer som höga fönster i två väderstreck samt pardörrar i spröjsat glas. En värmande eldstad smyckar vardagsrummet och härifrån kan ni njuta av en ljuvlig utsikt mot Liseberg med älven i blickfånget. Tarkettgolv och ljusa väggar pryder rummen och här finns också ett modernt kök med kvalitativa vitvaror samt ett helkaklat badrum med tvättutrustning och golvvärme. Ett toppläge med bekvämt avstånd till Älvsnabben som tar er snabbt in till city!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

67 kvm

Avgift

4 717 kr

Slutpris

Kontakta mäklaren

Bevaka

Denna bostad är såld

Kontakta mäklaren för mer information

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Lina Persson

Ansvarig Mäklare
0766 - 47 76 33

Jazmine Ohgami

Mäklare
0766 - 47 76 36

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  67 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenhetens boarea 62,9 kvm.
 • Våning

  3 av 3
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1905-1907
  Fastigheten totalrenoverades 1989
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Församling

  Lundby
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 717 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  4 260 kr/år
 • Försäkring

  1 621 kr/år
 • Totalt

  5 881 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-26
 • Energiprestanda

  60 kWh/m2 och år

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett charmfullt landshövdingehus med anor från förra seklet och ta trapporna upp till översta våningsplanet. Låt er sedan hänföras av ett stilfullt hem som totalrenoverades 2015-2017 där moderna material och tidstypiska detaljer kombineras på ett vackert sätt. Så fort ni kliver in genom hallen slås ni av den luftiga takhöjden som genomsyrar bostaden. På golvet ligger ett slitstarkt tarkettgolv som löper vidare genom rummen och väggarna är målade i en ljus kulör. Här finns plats för avhängning och den tilltagna ytan erbjuder goda möbleringsmöjligheter.

KÖK
Ljuvliga pardörrar i spröjsat glas öppnar upp mot hemmets stora matlagningskök som renoverades under 2015-2016. Inredningen består av släta luckor i en vit kulör och ovanför arbetsbänken i ek sitter ett vitt kakel. Höga överskåp samt stora lådor står för ypperlig förvaring och den rejäla bänkytan erbjuder gott om svängrum vid matlagningen. Här finns även en praktisk köksö som lämpar sig utmärkt som en mindre matplats alternativt som en mingelhörna vid trevliga sammankomster. Köksön ger dessutom funktion av en extra arbetsyta och runt omkring finner ni rymliga lådor till förvaring. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, ugn, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Här finns också ett tilltaget högskåp med plats för städartiklar. Två höga fönster släpper in rikligt med ljus och här ryms en matsalsmöbel för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ett underbart sällskapsrum med en värmande eldstad, Odense från Nordpeis som är en härlig tillgång under vinterhalvåret. Här är det höga läget i huset påtagligt och den generösa takhöjden skapar en luftig känsla. Två stora fönster förser rummet med ljus och här kan ni njuta av en utsikt bort mot Liseberg med älven i blickfånget. Vardagsrummet kan möbleras med en stor soffgrupp, en mediamöbel samt annat möblemang. Likt övriga rum i bostaden är väggarna målade i en ljus kulör.

SOVRUM
Bostadens mysiga sovrum har en rofylld placering mot föreningens lummiga innergård. Från det stora fönstret kan ni skymta vattenblänket i Sannegårdshamnen och här bjuds också på en vacker utsikt mot Slottsberget. Väggarna är målade i en ljus kulör och här finns en framtagen murstock i tegel som ger en rustik känsla. Rummet kan möbleras med en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. En rymlig garderob med spegel erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

INRE HALL/KONTORSPLATS
Mellan bostadens kök och badrum finns en inre passage med en praktisk nisch som kan nyttjas som en kontorsplats. Här finns även tre platsbyggda garderober till förfogande.

BADRUM
Det smakfulla badrummet helrenoverades under 2017 (våtrumsintyg finns) i tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Den stilfulla inredningen består av ett stort handfat med kommod samt ett spegelskåp med belysning från Aspen, en toalettstol, en handukstork av märket PAX samt en dusch med taksil och vikbara glasdörrar från INR. En praktisk tvättpelare från Cylinda underlättar vardagens bestyr och i taket sitter dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus. Här finns dessutom ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp som bjuder på en fin utsikt över Slottsberget och Sannegårdshamnen.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Annehöjd är en äkta förening med totalt 25 bostadsrätter. Föreningen bildades 1988 och har adresserna Verkmästaregatan 2A-B, 4A-B samt Förmansgatan 2A-D.

FASTIGHETEN
Göteborg Lindholmen 735:295, 735:296 samt 735:297. Fastigheterna uppfördes mellan 1905-1907 och totalrenoverades 1989. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen sköter själva underhållet av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård med uteplatser, lusthus samt tillgång till grill. På gården finns även cykelförråd.

I källaren av huset finns en gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en hobbylokal samt ett övernattningsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning 1 gång per år. Medlemmarna sköter även snöskottning på innergården samt gräsklippning, vattning av blommor och buskar enligt rullande schema. Föreningen anordnar också minst två gemensamma städdagar per år som infaller under våren och hösten.

PARKERING
I närheten av bostaden finns externa parkeringsplatser att hyra. För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via RB Försäkring AB.

GJORDA RENOVERINGAR
1989 Totalrenoverades fastigheten då bland annat V/A och- elstammar byttes.
2013 Renoverades taket.
2016 Utfördes boning av linoleum i trapphus.
2016-2017 Renoverades portar samt målades ytter- och gårdsdörrar.
2017 Genomfördes underhållsspolning av avlopp, renoverades lusthuset, färdigställdes nya gästrummet, byttes fläkt i torkrummet, installerades ny torktumlare och nytt ventilationsutblås. Under året såldes också föreningslokalen och uppläts som en bostadsrätt.
2018 Byttes alla lås till lägenhetsdörrarna och allmänna utrymmen. Under året byttes också ventiler och termostater på samtliga element.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Föreningen planerar under 2019/2020 att renovera/byta fönster. De planerar också under samma år att byta ut frånluftsvärmepumpen. Under 2020-2021 planeras även en målning av fasaden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-05-14).

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. 2017 sänktes avgiften med 12% och 2018 gjordes en sänkning om 3,65%. Föreningen diskuterar ytterligare en sänkning av avgiften men kommer att avvakta med att ta ett beslut tills man vet exakt vad fönsterbytet/ fönsterrenoveringen kommer att kosta. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-05-14).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-05-14) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lindholmen

EXPANSIV STADSDEL MED HAVET SOM NÄRMSTA GRANNE
Området har de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Området är i spännande förändring med framtidsplaner där bland annat Lindholmshamnen är under uppbyggnad samt Karlatornet som kommmer att bestå flera kvarter av bostäder, kontor och affärer. För mer information se: www.karlatornet.se.

I OMRÅDET
Här finns allts om behövs för en bekväm vardag. I området finns mataffär, bageri, caféer och restauranger samt offentlig service, förskolor och skolor. I närheten ligger även Eriksbergs köpcentrum med systembolag och flertalet affärer. För motionärer finns många välutrustade parker och naturområden att ta en löprunda i och dessutom finns ett flertal träningsanläggningar och gym på gångavstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola som är en populär skola för studenter samt företagscentret Lindholmen Sciene Park med hundratals stationerade storföretag.

KOMMUNIKATIONER
Från Lindholmen tar man sig enkelt in till Göteborgs stadskärna med buss eller båt. Med Älvsnabben tar det bara några minuter till andra sidan av älven. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande