Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Axgatan 6, Bifrost

Renoverat hem med solig balkong

Renoverad genomgångstrea med stor och solig balkong. Stilfullt boende med moderna färger och materialval samt optimal planlösning.

Välplanerat hem som renoverats under 2018. Genomgående mattlackad ekparkett harmoniserar med sober färgsättning och gör det enkelt att inreda snyggt. Den stora balkongen är en underbar tillgång under årets varma dagar där ni kan njuta av många soltimmar. Det svarta köket från KVIK är smakfullt inrett med integrerade vitvaror, gott om arbetsytor och vardagslyx i form av diskmaskin. Stora fönsterpartiet skänker hemmet ljus och rymd. Det väl tilltagna vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar! Dessutom ett stamrenoverat badrum med tvättmaskin. Här bor ni lugnt och bekvämt med närhet till Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och offentlig service. För er som gillar att ha nära till naturen finns även Änggårdsbergen och Safjället som bjuder på vackra strövområden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  68 kvm

 • Avgift

  4 443 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  68 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  1
 • Byggår

  1967
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via Com Hem eller Telenor (fiber).
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 443 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.7310%
 • Andelstal avgift

  0.73529%
 • Skattesats

  31.99%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 840 kr/år
 • Försäkring

  2 100 kr/år
 • Totalt

  5 940 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2020-05-15
 • Energiprestanda

  152 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med grått klinkergolv och ljust målade väggar med en mörkare fondvägg. Här finns plats för avhängning och garderob eller byrå.

SOVRUM 1
Från hallen når ni hemmets större sovrum med väggar målade i trendriktig mörkblå ton och ekparkettgolv. Ett fönster förser rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Två inbyggda garderober tar hand om förvaringen. Från sovrummet når ni utgången till hemmets balkong. 

BALKONG
Balkongen rymmer både bord och stolar, en underbar tillgång under sommarhalvåret! Nu finns en platsbyggd bänk med förvaring under som ingår i köpet om så önskas. Här kan ni njuta av sol från tidig morgon till eftermiddag.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med ekparkett och väggar målade i en rosa ton. Ett stort fönsterparti skänker rummet ljus och här kan ni möblera med både soffgrupp och matsalsbord. 

KÖK
Hemmets stilfulla kök från KVIK är smakfullt inrett med svart köksinredning och integrerade vitvaror. Gråa bänkskivor och väggar målade i vitt harmoniserar med köksinredningen. Köket har gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, skafferi, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin.

SOVRUM 2
Mysigt sovrum med två fönster som skänker ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är målade i vitt som harmoniserar med ekparketten. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord. 

BADRUM
Stort badrum som stamrenoverades 2010/2011 med ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork, dusch samt tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 3 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening bestående av totalt 112 bostadsrätter samt 24 hyresrätter. Det finns även 2 lokaler i föreningen. Föreningen har adresserna Axgatan 2-28. Föreningen registrerades 2006.

HEMSIDA
http://www.tackdiket3.se

FASTIGHETEN
Täckdiket 3. Fastigheten bebyggdes 1967. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
FF Fastighetsservice AB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, gemensamma tvättstugor, miljöhus med full sortering samt en mysig innergård med lekplats och grillmöjligheter.

PARKERING
Föreningen förfogar över 113 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar cirka 275 kronor i månaden, eller 375 kr/månad om man vill ha med el. I dagsläget finns det flera lediga platser till p-plats med elstolpe, kö till platserna utan (2020-01-22).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem eller Telenor (fiber). Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1994 Fönsterbyte.
1996 Takbyte.
2009 Nya entréportar med inpasseringssystem, tre nya frånluftsfläktar samt ny gårdsbelysning.
2010-2011 Stambyte i kök och badrum samt helrenovering av alla badrum.
2013 Nya uteplatser till lägenheterna i markplan.
2014-2015 Radonmätning utfördes med godkänt resultat.
2015 OVK genomfördes samt totalrenovering av alla perkeringsplatser.
2018 Installation av postboxar.
2018-2019 Funktionskontroll av rökluckor i trapphusen.
2019 Förstudie gjordes inför fasadprojektet. Uppdatering av ljusarmatur i miljöhuset.
2020 Ny lekplats byggdes på innergården. Nya porttelefoner.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår arbete med att byta alla radiatorer. Stammarna ska spolas och tvättstugorna ska renoveras. Inom 3-5 år planeras fasadrenovering och dränering.

EKONOMI
Föreningen lade om lånen under 2019 och kunde i samband med det amortera ner lånen med 25 miljoner kronor. De sålde en före detta hyresrätt samma år och upplät den som bostadsrätt vilket ytterligare förstärkte ekonomin. De har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2021-01-22).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-01-22) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Mölndal

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.