Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 39, Vasastaden

Läcker etagebostad med Townhouse-känsla och praktfullt tegelvalv

Exklusivt, totalrenoverat, spännande arkitektur i etage samt unikt tegelvalv från byggtiden. Låg avgift, tillgång till uteplats och solid brf i fastighet anno 1923. Gemensam takterrass med slående utsikt och grillmöjligheter. Attraktivt läge nära Vasastadens och Avenyns rika utbud!

Ett unikt hem som har totalrenoverats med exklusiva material och en påkostad utrustning. Läcker arkitektur i etage med Townhouse-känsla och bevarade detaljer från byggtiden såsom ståtligt tegelvalv, djupa fönsterbänkar samt spröjsade fönster. Modernt med vita väggar, stilfull enstavsparkett och infälld LED-belysning i flera av rummen. Högklassigt kök med en dyrbar blandare i koppar samt energieffektiva vitvaror med lyx i form av hel kyl och frys med ismaskin, induktionshäll samt diskmaskin. Stilfullt badrum med marrakech klinker, golvvärme, dusch i koppar samt praktisk tvättpelare från Siemens. Möjlighet att nyttja uteplats utanför entrén samt gemensam takterrass i föreningen. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  75 kvm

 • Avgift

  2 387 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  Markplan

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  75 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rum och kök.
 • Våning

  Markplan
 • Balkong

  Möjlighet att nyttja uteplats
 • Byggår

  1923
 • Förråd

  Förråd utanför entrén
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  17 (Brf) / 0902 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 387 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV. Avgiften betalas kvartalsvis dvs 7161/kvartal.
 • Andel i föreningen

  4.32%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  2 331 kr/år
 • Totalt

  7 131 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-22
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning entréplan

Planritning

Planritning etagedel

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/UTEPLATS
Stig in i en vackert bevarad fastighet anno 1923 och passera föreningens trivsamma innergård. Fortsätt sedan fram till en stentrappa som leder er ner till bostadens entré med en mysig uteplats utanför ytterdörren där solen skiner från morgon till lunch. Uteplatsen får nyttjas av de boende i lägenheten men ägs av föreningen. Ytan är belagd med en ny trätrall och här kan ni inreda med utemöbler, grill, växter, belysning samt annan dekoration.

HALL/SOVALKOV
Hallen är väl tilltagen och skulle även förslagsvis kunna nyttjas som en mindre sovplats då bostaden har två entréer. Ytan är möblerbar med gott om rum för förvaringsmöbler och här finns dessutom en generös klädkammare. Ett fönster mot innergården släpper in dagsljuset och i taket sitter infällda LED- spotlights. Hela bostaden totalrenoverades under 2014 och alla rum på entréplanet pryds av en stilfull enstavsparkett i ek samt vitmålade väggar som ger en neutral bas att inreda efter.

KLÄDKAMMARE
Den rymliga klädkammaren kan inredas med praktiska förvaringslösningar i form av hyllplan och klädstänger. I taket sitter infällda LED-spotlights.

KÖK
Det stilrena matlagningsköket är smakfullt inrett med släta, handtagslösa luckor i vitt. Arbetsytorna är belagda med en massiv bänkskiva i ek och här finns en stilfull diskho med en vacker blandare i koppar. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och all utrusning är energieffektiv av märket Siemens, exklusive diskmaskinen som är från Ikea. Här inryms en kolfilterfläkt, en induktionshäll, en kyl i fullhöjd, en frys med ismaskin i fullhöjd, en inbyggd varmluftsugn och micro samt diskmaskin. I taket sitter infällda LED- spotlights. 

VARDAGSRUM
Hemmets ljuvliga sällskapsrum är något alldeles extra och här förs blicken direkt mot det ståtliga tegelvalvet som har bevarats från byggtiden. Den rustika tegelpelaren ger rummet en unik karaktär och dem två stora öppningarna mot anslutande matlagningskök skapar en social atmosfär. Här finns ett stort glasparti med en generös fönsterbänk för ljusinsläpp där ni kan inreda med mysiga kuddar och slå er ner med en god bok. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. I ena hörnet sträcker sig en vacker trappa i vitt trä som leder upp till bostadens etagedel. Här finns även en entré som kan användas som utgång om så önskas.

BADRUM
Till höger om hallen når ni lägenhetens badrum som smyckas av dyrbara material och påkostade inredningsdetaljer. På golvet ligger ett vackert marrakech klinker i svart och vitt och väggarna är klädda i vita kakelplattor. Inredningen består av en wc, handfatskommod med blandare i koppar, spegelskåp med belysning, handdukstork samt en duschhörna med glasvägg som pryds av en taksil och ett handmunsstycke i koppar. En underliggande golvvärme värmer frusna fötter och här finns också en praktisk tvättpelare från Siemens för extra god komfort. I taket sitter infällda LED-spotlights för stämningsfull belysning och ett frostat dubbelfönster står för vädring samt ljusinsläpp.

ETAGEDEL/SOVRUM
Bostadens läckra etagedel har en takhöjd upp till cirka 2,8 meter och pryds av ett stilfullt ekgolv, vitmålade väggar samt en fondvägg i en mörkblå ton. Ett mysig och ombonat rum med ett vackert spröjsat glasparti som ramas in av en djup nisch. Sovrummet kan inredas med en dubbelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Här finns även en öppen garderobsförvaring som skärmas av med böljande textiler i en matchande kulör som fondväggen.

ÖVRIGT
Med ett bekvämt avstånd direkt utanför entrén ligger bostadens tillhörande förråd.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Poppeln 23 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 17 bostadsrätter samt 2 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Föreningsgatan 39 och Erik Dahlbergsgatan 28.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 23:1. Fastigheten bebyggdes 1923. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska samt tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam innergård med utemöbler. Det finns också en takterrass med möblemang samt grill. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en tvättstuga, barnvagnsförråd samt cykelförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningens administration sköts av medlemmarna. Medlemmarna ansvarar för städning på gård och entréer kontinuerligt enligt schema, inklusive skottar snö vid behov. Föreningen anordnar också gemensam höst- och vårstädning. Övrig städning utförs av städfirma.

PARKERING
Adressen Föreningsgatan 39 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget lediga parkeringsplatser från cirka 1500 kronor i månaden. För mer info se: http://ikfab.kjellberg.se/parkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- samt pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1990-talet försågs hissen med ett nytt styrsystem.
1994 Lades taket om.
1995 Renoverades balkongerna.
2004 Genomfördes relining av stammarna i fastigheten.
2013 Genomfördes relining av stammarna från huset ut mot gatan.
2014-2016 Byttes ytterdörrar i föreningen.
2014-2019 Renoverades fönster i föreningen.
2017 Genomfördes fasad- och takrenoveringar. Tegelfasaderna mot gatan har fogats om och teglet på yttertaken har bytts ut tillsammans med plåtinklädningar, hängrännor och stuprör mot gatusidan.
2018 Fick lägenheterna med dörrar mot köksbalkongerna nya uppgraderade dörrar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår ett slutförande av en fönsterrenovering i föreningen. Man arbetar också med att ta fram en ny underhållsplan. I övrigt finns det inga stora underhållsarbeten inplanerade (2019-03-20).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-03-20).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-03-20) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.