Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karlagatan 12A, Lunden

Möjlig 3:a högst upp i huset med utsikt och stor balkong

Stor genomgångstvåa som kan göras om till 3 rok. Högst upp med utsikt och rymlig balkong med dubbla utgångar. Öppen planlösning, modernt kök, exklusivt och välutrustat badrum. Attraktivt läge i mysiga Lunden i solid brf med övernattningsrum!

På vån 3/3 med utsikt över staden ligger denna tvåa i mycket fint skick. Arkitekturen är genomtänkt med stora ytor och här kan ni enkelt skapa ett extra sovrum. Fönster i två väderstreck ger ett ljust boende och vita väggar gör det lätt att inreda personligt. Fönsterbänkar i sten har bevarats från byggtiden och här finns också fina parkettgolv i original. Balkongen är ovanligt stor med dubbla utgångar och här kan ni njuta av stilla omgivningar och en härlig vy över Lundens takåsar. Köket har en öppen disposition mot vardagsrummet och inredningen är modern med en kvalitativ utrustning. Lägg därtill goda förvaringsmöjligheter, ett stilfullt renoverat badrum med handfat i betong, beröringsfri kran, golvvärme och en kombinerad tvätt- och torkmaskin!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  62 kvm

 • Avgift

  3 494 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Växel

Växel

031 - 761 00 11

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  62 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1972
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Canal Digital samt fiberbredband via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 494 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.48000%
 • Andelstal avgift

  3.48%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 753 kr/år
 • Försäkring

  1 529 kr/år
 • Totalt

  4 282 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-11
 • Energiprestanda

  74 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i en luftig genomgångshall som bjuder på en god överblick av hemmets trivsamma disposition. Golvet är belagt med en holländsk ekparkett i original och väggarna är målade i en vit kulör som sätter ton för resterande rum i bostaden. Här finns plats plats för avhängning och en garderob till förvaring.

KÖK
Bostadens matlagningskök har en öppen social arkitektur och tack vare den generösa ytan finns här möjlighet att sätta upp en vägg och skapa ytterligare ett sovrum (se alternativ planritning). Köksinredningen från Marbodal är modern och består av luckor i vit nyans med metallbeslag. Ovanför arbetsbänken i svart laminat sitter en stilfull glasmosaik i blå ton. Förvaringen är mycket god i både över- och underskåp och praktiska arbetsytor på två sidor förenklar i matlagningen. Utrustningen är kvalitativ och här inryms en fläkt, spishäll, ugn, kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger ett lättstädat klinker i en mörkgrå ton och ljuset flödar in från ett generöst fönster samt en helglasad altandörr som leder ut till hemmets trivsamma balkong. Köket kan möbleras med ett stort matsalsbord för flera personer.

VARDAGSRUM
Det ljuvliga sällskapsrummet är något alldeles extra och här inne är bostadens höga läge i huset påtagligt. Rummet har en trivsam arkitektur som förlängs av den stora balkongen och öppenheten mot intilliggande matlagningskök skapar en social atmosfär. Golvet är belagt med en holländsk ekparkett i original och den spatiösa ytan kan möbleras med en stor soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt övrigt möblemang. Ett stort fönster och en helglasad altandörr släpper in rikligt med ljus och i detta rum återfinns likt övriga rum en bevarad fönsterbänk i sten.

BALKONG
Hemmets generösa balkong sträcker sig ända från köket till vardagsrummet och har ett högt, fritt läge mot innergården med en vacker utsikt över Lundens charmiga takåsar. Solens strålar värmer från morgon till lunch och här kan ni inreda med utemöbler, växter samt dekoration. På balkongen är det även tillåtet att grilla med el- eller gasolgrill. 

SOVRUM
Till vänster om hallen ligger bostadens sovrum med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Golvet är belagt med en klassisk ekparkett och här erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i fem rymliga garderober i följd. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och den vackra fönsterbänken i original ger plats för blommor och dekoration.

BADRUM
Hemmets exklusiva badrum totalrenoverades 2016 i stilfulla material och tidlösa färgsättningar (kvalitetsdokument finns). På golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme och väggarna är klädda i stora kakelplattor i vitt. Utrustningen består av en vägghängd wc med beröringsfri spolknapp, infälld spegel, handdukstorkar, dusch med taksil och vikbara glasdörrar. Handfatet gjutet i betong har en beröringsfri kran, underliggande kommod och kombinerad tvätt- och torkmaskin. I taket sitter inbyggda spotlights med dimmerfunktion som ger ett behagligt ljus.

ÖVRIGT
Under 2016 byttes elcentralen samt elen ut i lägenheten.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karlagatan 10-12 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 32 bostadsrätter samt 1 uthyrd lokal. Föreningen bildades 2006 och har adresserna Karlagatan 10 och 12.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 16:26. Fastigheten bebyggdes 1972. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För underhåll av fastigheten anlitar föreningen Wira Fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med planteringar och uteplatser. I föreningen finns även en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren av huset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Andra gemensamma utrymmen i föreningen är styrelserum, övernattningsrum samt cykelförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensamma städdagar cirka 1 gång om året.

PARKERING
Adressen Karlagatan 12A är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”. För mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

I området finns externa garage, bland annat på Danska vägen samt Sankt Pauligatan. För mer information, se: www.ernstrosen.se.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital samt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av Kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF skadeförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Besiktigades samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2009-2010 Byttes fönster samt renoverades fasaden ut mot gatan.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning samt större översyn av ventilationens till- och frånluftsaggregat. Under samma år Energideklarerades fastigheten.
2011 Renoverades styrelselokalen samt byggdes föreningens övernattningsrum. Under samma år renoverades hissen samt installerades säkerhetsdörrar på vån 1, i uppgång 10B. Det byttes även flera maskiner i föreningens tvättstuga och en översyn samt byte av föreningens låssystem genomfördes.
2012 Genomfördes en OVK-besiktning och ventilationssystemet byttes ut till ett modernt slutet system med värmeåtervinning. Under samma år byttes fönster ut i föreningens allmänna utrymmen samt upprättades en underhållsplan tillsammans med Rejäl Byggkonsult AB.
2014 Utfördes reparations- och underhållsarbeten av fasaden samt balkonger på gårdssidan.
2015 Genomfördes en relining av avloppstammarna i huset, byttes avstängningsventiler samt omvandlades en av hyreslägenheterna till bostadsrätt.
2017 Byttes fönster och balkongdörrar på gårdssidan av huset.
2018 Renoverades trappuppgångarna och allmänbelysningen i fastigheten byttes ut.
2019 Byttes samtliga entrédörrar och postboxar i entrén monterades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under 2019 att installera elektroniskt låssystem till entrédörrarna. I underhållsplanen ligger det också ett takbyte inplanerat under 2020 med omkringliggande arbete. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-25).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-04-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-25) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.