Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bohusgatan 2, Heden

Ståtlig sekelskiftestrea på eftertraktad adress i anrik fastighet anno 1892

Magnifik takhöjd om cirka 3,2 meter, brädgolv, originalstuckaturer och takrosetter. Gårdsbalkong, höga fönster, breda listverk och tidsenliga spegeldörrar. Stora ytor, tre rum i fil, välutrustat kök, stilfullt bad med golvvärme och rymlig walk in closet. Attraktivt läge vid Heden med stadens rika utbud utanför porten. Bra garagemöjligheter!

Bland anrika kvarter i ligger denna stilfulla trea med allt man kan önska av ett sekelskifteshem! Bostaden har en genomgående arkitektur med ljus från höga fönster i två väderstreck och luftiga ytor att möblera på. En slående takhöjd i kombination med ljusa ytskikt skapar en härlig rymd och hela bostaden pryds av ett ljuvligt brädgolv och vackra originaldetaljer. Lägg därtill ett modernt kök med kvalitativa vitvaror, en rofylld balkong samt ett dyrbart badrum med marrakech klinker och behaglig golvvärme. Dessutom ypperlig förvaring i tidsenliga klädskåp och en generös walk in closet. Ett guldläge i en solid brf mitt i händelsernas centrum!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  84 kvm

 • Avgift

  3 647 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  84 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1892
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Telia öppen fiber.
 • Lägenhetsnummer

  0012 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 647 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.4063%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  2 484 kr/år
 • Totalt

  7 284 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elkostnad baserat på säljarens uppgifter. Försäkring enligt kalkyl hos if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2008-09-01
 • Energiprestanda

  122 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ/HALL
Bland anrika kvarter ligger denna praktfulla fastighet anno 1892 med vackra utsmyckningar som pryder stadsdelen. Det ståtliga portvalvet leder er vidare till trapphuset och våning två där denna ljuvliga sekelskiftesdröm väntar. Väl inne i hallen förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga och den luftiga takhöjden som genomsyrar lägenheten är påtaglig! I hallen finns plats för avhängning och till höger erbjuds god förvaring i en inbyggd garderob med överskåp som smyckas av tidsenliga spegeldörrar. Ett bedårande brädgolv löper genom hela lägenheten och väggarna är målade i en vit kulör som ger en ljus känsla och neutral bas att inreda efter.

Mellan hallen och badrummet finns även en inre passage med ett tidsenligt klädskåp som står för ytterligare förvaringsmöjligheter.

KÖK
Ett spatiöst matlagningskök i vinkel med en stilla placering mot föreningens mysiga innergård. Här finns gott om förvaring i både skafferi, över- och underskåp och den tilltagna bänkytan erbjuder gott om svängrum för den matlagningsintresserade. Den tidlösa inredningen består av släta luckor i en vit kulör och ovanför arbetsbänken i svart laminat sitter ett vitt kvadratiskt kakel. En underlimmad diskho ger ett stilrent intryck och här finns även praktisk bänkbelysning samt eluttag som förenklar i matlagningen. I köket återfinns en vacker nisch som skvallrar om svunna tider och här har man placerat hyllplan som ger plats för kokböcker, porslin samt dekoration. Utrustningen består av en integrerad kyl/frys, fläkt, spishäll, varmluftsugn samt en integrerad diskmaskin. Köket kan möbleras med ett rejält matsalsbord för flera personer och via en helglasad altandörr når ni bostadens trivsamma balkong.

BALKONG
Den rymliga balkongen har ett vackert räcke i svart stål med en praktisk trätrall på golvet. Här kan ni njuta av lugna omgivningar tack vare en fördelaktig placering mot föreningens stilla innergård.

MATSAL/ VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum ligger i mitten av tre rum i fil och har en magnifik takhöjd om cirka 3,23 m. Ett kolossalt vackert rum med bevarade stuckaturer och en bedårande originalrosett som pryder takets mitt. Tidsenliga listverk ramar in rummet och här finns två höga fönster med djupa nischer för ljusinsläpp. Rummet kan inredas som en matsalsdel alternativt användas som ett vardagsrum och möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

SOVRUM
Hemmets Master Bedroom har en mysig och ombonad atmosfär med en luftig yta att möblera på. Här finns dessutom en ingång till en alldeles egen walk in closet som skapar en lyxig tillvaro. Även i detta rum återfinns en tidsenlig takrosett och smyckande stuckaturer. Ett högt fönster med djup nisch släpper in dagsljuset och här kan ni möblera med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang.

WALK IN CLOSET
Den generösa klädkammaren har en mjuk heltäckningsmatta i en ljus ton på golvet och väggar målade i en vit kulör. Förvaringslösningarna är ypperliga och utgörs av praktiska byrålådor, en rejäl klädstång, hatthyllor samt krokar som sväljer det mesta i kläd- och skoväg. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

VARDAGSRUM/ SOVRUM
Detta rum nyttjas idag som vardagsrum men kan för den som önskar även inredas som gästrum 
eller barnrum. Två höga fönster med djupa nischer släpper in dagsljuset och även här återfinns stuckaturer, 
en takrosett samt en spegeldörr i original. Rummet kan möbleras en soffgrupp samt mediamöbel alternativt med en säng, skrivbordshörna samt övrigt möblemang.

BADRUM
Ett stilfullt badrum med ett dyrbart Marrakech klinker på golvet och väggar klädda i ett vitt, fasat kakel. Inredningen består av en vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning i topp och botten, dusch med taksil och vikbara glasdörrar. Under golvet ligger behagliga värmeslingor som värmer frusna fötter och i taket sitter inbyggda spotlights för stämningsfull belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Heden 21:8 är en äkta förening bestående av ett hus i sex våningar med totalt 17 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2005 och har adresserna Bohusgatan 2 samt Sten Sturegatan 10.

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 21:8. Fastigheten uppfördes 1892 efter arkitekten K Johanssons ritningar. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Fastighetspartner sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar extern hjälp för trappstädning, gräsklippning, snöskottning samt mindre skötsel av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam förträdgård. Det finns också en tvättstuga som är utrustad med 1 tvättmaskin, 1 torktumlare, 1 torkrum samt 1 mangel.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och i övrigt finns det ett gemensamt cykelförråd samt cykelparkering på gården.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser som är belägna på gården. För de bostäder som inte har någon parkeringsplats på gården får man välja om man vill ha boendeparkering eller en plats i närliggande garage. I dagsläget är det 4 medlemmar som står i garaget vilket kostar föreningen 1280 kronorx12x4 per år. Kostnaden fördelas sedan på de 13 medlemmar som har parkering vilket blir cirka 495 kronor i månaden. Kötiden till platserna i garaget beräknas ta några månader (2019-04-18).

Adressen Bohusgatan 2 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Telia öppen fiber. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig fram till 2022.

2003 Renoverades elstammar upp till respektive lägenhet.
2009 Genomfördes en Euroborbehandling av grunden.
2010 Genomfördes relining av avloppsrör. Under året byggdes vindslägenheter, i samband med byggnationen renoverades även tak, fasad, fönster och befintliga balkonger. Samma år byggdes nya balkonger i gårdstrapphuset, ny hissmaskin installerades och ny porttelefonanläggning installerades.
2017 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen samt installerades Telia Öppen fiber i samtliga lägenheter samt källarlokalen. Under året har också tornet målats och delar av taket behandlats mot algangrepp. Man har också installerat ett regnskydd över en av dörrarna på innergården.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att bygga ett inhägnat cykelförråd på gården till sommaren. I övrigt finns det inga andra stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-04-18).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-18) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Heden

HELA SVERIGES EVENEMANGSOMRÅDE
Ett stenkast från Avenyn, alldeles intill Lorensberg, Stampen och Gårda ligger det eleganta området kring Heden. Evenemangsstråket Sten Sturegatan skär igenom kvarteren och där hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad. Här ligger bland annat Scandinavium, Svenska Mässan, Ullevi och Biografen Bergakungen. Trots närheten till shopping, restauranger och härlig stadspuls är området lugnt, harmoniskt och avstressande. 

STADENS HJÄRTA
Bor du i området kring Heden har du nära till allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. I närområdet finns ett antal större matbutiker, Röhsska Muséet, Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg samt innerstaden och Avenyn med sitt breda underhållningsutbud. Vill du njuta av grönska och natur finns Vasaparken, Trädgårdsföreningen och Näckrosdammen alldeles intill. Kvarter kring Heden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med flera bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.  

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende vid Heden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du kollektivtrafiken finns ett flertal hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.