Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Brunkebergsgatan 3C, Lunden

Renoverad 40-tals tvåa bland Lundens gemytliga kvarter

Renoverad genomgångstvåa högt upp i huset med ljus från fönster i två väderstreck. Öppen arkitektur mellan kök och vardagsrum samt modern interiör med vita väggar och klassiskt parkettgolv i ek. Helkaklat badrum och ypperliga förvaringsmöjligheter. Välmående brf med gemensamt soldäck och övernattningsrum!

På höjden bland Lundens mysiga gator ligger denna ljuvliga tvåa som renoverades under 2017. Hela lägenheten präglas av en sober och tidlös inredning och en genomgående planlösning med fönster åt två håll skapar ett ljust och luftigt boende. Köket är modernt och välutrustat med bekvämligheter som diskmaskin och en öppen disposition mot intilliggande vardagsrum bjuder in till trevliga sammankomster med vänner och familj. Förvaringen är förstklassig i en generös, inredd klädkammare och här finns även flera garderober till förfogande. Här bor ni med utmärkta kommunikationer nära stad och natur i ett område med flera mataffärer, restauranger, charmiga småbutiker och caféer!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  47 kvm

 • Avgift

  2 463 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  47 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
 • Våning

  2 av 3
 • Byggår

  1941
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 463 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.03081%
 • Andelstal avgift

  2.22273%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 117 kr/år
 • Försäkring

  1 378 kr/år
 • Totalt

  3 495 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2010-03-24
 • Energiprestanda

  139 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
På våning 2 av 3 ligger denna stilfulla 40-tals tvåa som renoverades under 2017. Ett mysigt och ombonat hem i toppskick med en genomgående stilren interiör och färgsättning som ger en neutral bas att inreda efter. Hallen är väl tilltagen med gott om plats för avhängning och här finner ni ypperlig förvaring i en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt en inredd klädkammare. På golvet ligger ett mörkgrått klinker som övergår till en klassisk ekparkett och en mönstrad fondtapet i gråa nyanser matchas fint med väggar målade i en vit kulör. Den stilfulla ekparketten fortsätter sedan genom lägenheten och de vitmålade väggarna sätter ton för resterande rum.

KLÄDKAMMARE
Hemmets generösa klädkammare är inredd med praktiska hyllplan, klädstänger, trådbackar samt skoförvaring som står för utmärkta förvaringsmöjligheter.

KÖK
Det tidlösa matlagningsköket har en u-formad design med gott om arbetsytor och förvaring i flera lådor, över- och underskåp. Inredningen består av släta luckor i vitt med metallbeslag och ovanför arbetsbänken i ek är väggen klädd i ett ljusgrått, rektangulärt kakel. I slutet av bänkskivan finns en hopfällbar del som kan nyttjas som matplats och runtomkring kan ni möblera med snygga barstolar. Integrerade och svarta vitvaror matchas fint med övrig köksinredning och här inryms en fläkt, spishäll, ugn, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum har en öppen social arkitektur mot intilliggande matlagningskök, något som bjuder in till trivsamma sammankomster med vänner och familj! Ett generöst fönster släpper in rikligt med ljus och den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

SOVRUM
Detta rum användes tidigare som kök men gjordes praktiskt om till ett sovrum i samband med att lägenheten renoverades. Rummet har ett högt och ostört läge med ett generöst fönster för ljusinsläpp. Ytan kan möbleras med en bredare säng samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det stilrena badrummet har ett mörkgrått klinker på golvet samt helkaklade väggar i vitt med en bård. Här finns en wc, handfat med kommod, spegel samt en dusch med taksil och draperi. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brunkebergsgatan 3 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 41 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2008 och har adresserna Brunkebergsgatan 3A-J.

HEMSIDA
http://brunkebergsgatan3.bostadsratterna.se

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 13:6. Fastigheten bebyggdes 1941. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Wira.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningens finns en gemensam innergård med en gräsyta och cafémöbler under sommartid. På gården finns också ett sophus för kompost, brännbart samt tidningar. På baksidan av fastigheten ligger ett härligt soldäck som är en trivsam plats där man kan fånga solen under vår och sommartid. Här ställer föreningen fram två stora bord med tillhörande stolar samt en grill som kan nyttjas av medlemmarna.

Den gemensamma tvättstugan är belägen i källaren av huset. Här finns tre tvättmaskiner, två torktumlare samt två stora torkrum i nära anslutning.

I föreningen finns även en övernattningslägenhet/gemensamhetslokal som går att hyra för 100 kronor/natt. Lokalen är utrustad med fyra sängplatser samt bord och stolar för cirka 8-10 personer. Vid behov finns även ytterligare extra stolar att tillgå i lokalen. Här finns också ett litet kök med full utrustning, kyl/frysfack samt en kaffe/vattenkokare.

I källaren i uppgång G ligger ett hobbyrum. Ett perfekt utrymme där man exempelvis kan reparera cykeln eller måla om en möbel.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och i föreningen finns också cykelutrymmen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna en gemensam städdag på våren.

PARKERING
Föreningen förfogar över 11 parkeringsplatser som är belägna runt fastigheten. Kostnaden för en parkeringsplats är cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna (2019-03-14).

För att ställa sig i kö till parkeringsplatserna, maila styrelsen på brunkebergsgatan3@gmail.com

Adressen Brunkebergsgatan 3C är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”. För mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

Det finns även en del garage i området med möjlighet att hyra en plats. För mer information se: https://www.parkeringgoteborg.se/hitta-parkering/

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Bredbandsanslutning är möjligt via TV-uttaget eller med ADSL via teleuttaget.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2043.

1980 Genomfördes en ROT- renovering av fastigheten som innefattade ett rörstambyte.
2001 Lades taket om i samband med uppförande av vindslägenheter.
2012 Renoverades f.d. uthyrd lokal för att kunna nyttjas som gemensamhetslokal. Gemensamhetslokalen fick nytt kök och golv och väggar samt tak målades om. Under samma år genomfördes en fasadrenovering med ommålning, ny sockelputs och armering samt lagning av panel.
2014 Fick fasaden mot innergården ny sockelputs.
2016 Installerades koddosor till alla entréer samt nya lås till entrédörrarna. Under samma byttes belysningen ut i samtliga trappuppgångar samt monterades säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2017 Byttes torkrumsaggregat samt beskärdes björken på innergården.
2018 Filmades stammarna i fastighetens källare. Under samma år byttes entréporten samt alla entrédörrar inne i byggnaden.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under 2019 planerar föreningen ett byte samt en injustering av radiatorventiler. De planerar även att byta cirkulationspumpen för värme samt att upprätta en ny underhållsplan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-03-14).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-03-14).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-03-14) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.