Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Ulfsparregatan 9E, Lunden

Mysig funkispärla högst upp i huset med solig gårdsbalkong


Charmig etta med framtagna brädgolv och fönsterbänkar i sten. Högst upp med fönster i två väderstreck och solig balkong mot lummig innergård. Modernt, välutrustat kök samt stambytt och renoverat badrum. Brf med god ekonomi samt generös syn på andrahandsuthyrning!

En ytterst väldisponerad enrummare med genomgående arkitektur och luftiga ytor att möblera på. Fin standard med omgjorda ytskikt samt framtaget brädgolv i kök och vardagsrum som slipats om. Lugnt läge på översta våningsplanet och solig balkong med utsikt över föreningens innergård. Ljus ifrån fönster i motsatta väderstreck och tidsenliga fönsterbänkar i sten. Stort kök med modern inredning samt kvalitativ utrustning. Fräscht badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte. Välmående brf med övernattningsrum samt intäkter från hyresrätter som bidrar till en redan god ekonomi. Närhet till stad och natur samt 60-bussen linje strax utanför. Tillgång till mataffärer, restauranger, caféer och förtjusande småbutiker!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 706 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem alternativt Digital-TV från Canal-Digital via föreningens fiberlan. Bredband via Com Hem eller via föreningens fiberlan.
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  40 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 706 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 274 kr/år
 • Försäkring

  1 168 kr/år
 • Totalt

  4 442 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2011-06-01
 • Energiprestanda

  129 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till översta våningsplanet och stig in i en charmfull enrummare i mycket gott skick där tidsenliga detaljer kombineras med moderna inslag. Mottagandet består av en tilltagen genomgångshall och härifrån bjuds på en god överblick över hemmets trivsamma disposition. Golvet är belagt med ett lättstädat klinker i en mörkgrå ton och ytskikten målades om 2016 i en vit kulör. Här finns gott om plats för avhängning samt tre generösa garderober i vitt som lackerades om i samband med ommålningen.

KÖK
Ett stort matlagningskök med en L-formad design som bjuder på gott om arbetsytor och ypperlig förvaring i flera lådor, över- och underskåp. Inredningen är modern med släta luckor i vitt som lackerades om 2016. Arbetsbänken är belagd med en mörkgrå laminatskiva och ovanför sitter ett beigt kakel samt inbyggda spotlights. En rostfri utrustning ger ett enhetligt intryck och här inryms en kolfilterfläkt (nytt kolfilter 2018), spishäll, inbyggd ugn och micro, en kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Rummet pryds av ett framtaget brädgolv som slipades 2016 och under samma år målades väggarna om i vitt samt tapetserades en fondvägg med stilfulla bladmotiv. Ett stort fönster släpper in rikligt med ljus och en bevarad fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration. Den luftiga ytan kan möbleras med ett matsalsbord för flera personer.

ALLRUM
Hemmets sällskapsrum är mysigt och ombonat och här inne är bostadens höga läge i huset påtagligt. På golvet ligger ett framtaget brädgolv som slipades 2016 och i samband med det målades väggarna om i en varm, grå kulör. Ljuset flödar genom ett generöst fönster samt en helglasad altandörr som leder ut till den härliga balkongen. En fördelaktig placering mot innergården ger en harmonisk känsla och här återfinns en vacker fönsterbänk i sten som minner om byggtiden. Här kan ni inreda med en soffa, säng, mediamöbel samt en skrivbordshörna.

BALKONG
Den underbara balkongen imponerar med det högsta läget i huset och en stilla placering mot föreningens lummiga innergård. Här värmer solens strålar från lunch till kväll och ytan kan möbleras med en cafémöbel, blommor samt dekoration. På golvet ligger ett mörkt träunderlag.

BADRUM
Bostadens badrum renoverades i samband med föreningens stambyte 2005 och är inrett i tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och väggarna är helkaklade i vitt med en grå bård. Här finns en toalett, ett handfat, en spegel med ovanliggande belysning samt en dusch med skjutbara glasväggar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 191 bostadsrätter, 20 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 4:12. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin och en vanlig tvättmaskin som fungerar som drop in. Uppgång 9 har 3 tvättbås då det är fler lägenheter i huset.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 350 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det kö till föreningens parkeringsplatser (2019-03-26). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga MC-platser (2019-03-26).

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "Ö".

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen har en generös syn på andrahandsuthyrning. Föreningen tar ut en avgift om 200 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som valt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2019-03-26).

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-03-26).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-03-26) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.