Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ebbe Lieberathsgatan 16B, Almedal/Fredriksdal

Läckert i etage med loft om 17 kvm!

Nyproduktion från 2018 med egen ingång i Svanenmärkt hus. Yteffektivt, slående takhöjd, öppen planlösning och loft om 17 kvm. Marbodalkök med energieffektiva vitvaror, badrum med tvättutrustning samt utmärkt förvaring. Brf med fritt bredband, bilpool och mysigt inredd takterrass som går att boka vid middagsbjudningar eller större tillställningar. Närhet till Korsvägen, Chalmers och Avenyn!

En tvåa i absolut toppskick med genomgående vitlaserad askparkett och ljusa väggar. Läcker arkitektur med maffig takhöjd där kök och matsalsdel ligger i en öppen disposition. Stilfull trappa upp till generöst loft med goda möbleringsmöjligheter och inbyggd klädförvaring. Tidlöst kök ifrån välrenommerade Marbodal med högkvalitativ och energisnål utrustning. Genomtänkta förvaringsmöjligheter och smakfullt inrett badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Attraktivt läge med goda kommunikationer, mataffärer och gym utanför porten. Stenkast in till city och Chalmers högskola!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51.5 kvm

 • Avgift

  3 176 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1-1,5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
 • Våning

  1-1,5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2017-2018
 • Förråd

  Till bostaden hör ett vindsförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV samt fiberbredband via Com Hem Triple Play
 • Lägenhetsnummer

  31004 (Brf) / 1004 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 176 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, kallvatten, digital-TV (grundutbud), fiberbredband 100/100 samt IP-telefoni (ej samtalskostnad).
  Ingår ej i avgiften: Kostnad för varmvatten och hushållsel tillkommer efter enskild förbrukning.
 • Andel i föreningen

  0.38300%
 • Andelstal avgift

  0.38%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Vatten/Avlopp

  768 kr/år
 • Försäkring

  1 298 kr/år
 • Totalt

  5 066 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Försäkring baserat på säljarens uppgifter. Kostnad för el samt varmvatten enligt mäklarbild.
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ möblering/planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med ljust målade väggar och en vitlaserad askparkett, tidlösa inredningsval som sätter ton för resterande rum i bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob och ett städskåp.

KÖK
Vidare in når ni hemmets matlagningskök med en öppen social arkitektur. Skåpsinredningen är ifrån välrenommerade Marbodal med släta luckor i vitt. Arbetsbänken är belagd med en mörkgrå laminatskiva och ovanför sitter ett stänkskydd i matchande material. Inbyggda spotlights lyser upp i matlagningen och här finns flera praktiska eluttag. Integrerade och rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och utrustningen är ifrån Bosch exklusive diskmaskinen som är av märket Siemens. Här inryms en fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönster med en dekorativ fönsterbänk i sten står för ljusinsläpp.

MATPLATS
Bostadens matsalsdel har en generös takhöjd upp till nock och i ena hörnet sträcker sig en stilfull trätrappa i vitt som leder upp till det läckra loftet. Den öppna ytan in mot köket bjuder in till trivsamma sammankomster med vänner och familj och här ryms en stor matsalsmöbel för flera personer.

SOVPLATS
Under trappan finns en mysig och ombonad sovplats med rum för en bredare säng. Här finns också praktiska väggskåp samt en dubbelgarderob till förvaring.

LOFT/VARDAGSRUM
Avskilt från de sociala umgängesytorna ligger hemmets generösa loft om 17 kvm. Ytan ramas in av ett räcke i vitt trä och här kan ni inreda med en soffgrupp samt övrigt möblemang. Här finns också en inbyggd skjutdörrsgarderob som står för ypperliga förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Ett smakfullt badrum med tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett grått klinker och väggarna är klädda i rektangulära kakelplattor i vitt. Inredningen består av wc, en handfatskommod och spegel med belysning ifrån Vedum, handdukstork, dusch med vikbara glasväggar samt en kombimaskin. I taket sitter infällda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 256 bostadsrätter. Föreningen bildades 2014 och har adresserna Ebbe Lieberathsgatan 16A-C.

Fastigheten kommer att delta i blivande gemensamhetsanläggning Göteborg Krokslätt GA 18 som kommer att bestå av garageport, garageinfart, köryta, brandport samt övriga tillbehör till garaget. Fastighetens urholkas av ett 3D-utrymme vilket avser grannfastighetens garage.

HEMSIDA
https://www.sodrafredriksdal.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Krokslätt 33:6. Fastigheterna bebyggdes 2017-2018. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Primär Fastighetsförvaltning biträder styrelsen med ekonomisk förvaltning samt fastighetsskötsel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en trivsam, skyddad innergård med sittbänkar för umgänge. På ett av husen finns också en stor takterrass med storbildsskärm.

Gemensam tvättstuga finns på innergården och varje lägenhet har också sin egen tvättutrustning. På innergården finns även en cykelverkstad. Cykelförråd är beläget i källaren av fastigheten.

Sopsug för hushållssopor och komposterbart finns i föreningen och återvinningsrum är beläget i garageplan.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för medlemmarna.

PARKERING
Föreningen förfogar över 88 garageplatser varav 5 platser är avsedda för bilpool och 4 platser ska hyras ut t.om. 2024-06-02. Cirka 26 av platserna är också avsedda med laddstolpe för elbil. En garageplats kostar cirka 1300 kronor i månaden. En elbilsplats kostar cirka 1400 kronor i månaden, kostnad för enskild förbrukning tillkommer. I dagsläget finns enstaka lediga garage- samt elbilsplatser (2019-07-17).

Adressen Ebbe Liberathsgatan 16 är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV samt fiberbredband via Com Hem Triple Play. Grundutbud av TV samt bredband 100/100 ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

RENOVERINGAR
Då fastigheten är helt nybyggd berörs den inte av några stora renoveringar.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-07-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-03) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Almedal/Johanneberg

CENTRALA KVARTER MED STADSKÄNSLA
På väg från innerstaden till Mölndal passerar du det här hemtrevliga och citynära området. Det centrala läget i kombination med bekvämligheter som stora mataffärer, apotek, gym och restauranger gör att området stiger allt mer i popularitet. Kvarteren kring Mölndalsån besitter en stor charm med sina vackra gamla fabriksbyggnader med industriell karaktär och en historisk känsla. I Almedal har du dessutom nära till grönområden och härliga promenadstråk. 

I NÄRHETEN
Bor du i Almedal har du nära till allt. Med promenadavstånd till innerstaden och med goda kommunikationer i området finns allt du kan tänkas behöva några minuter bort. Strosar du in mot stan passerar du både Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg innan du hunnit komma till Korsvägen. Därifrån går många förbindelser som snabbt och smidigt tar dig till stadens alla hörn. Promenerar du en liten bit till kommer du till Avenyn med sitt stora utbud av kultur, underhållning, barer, hotell, restauranger och shopping.  

KOMMUNIKATIONER
Till och från Almedal tar du dig enkelt med kommunaltrafiken. Längs med Mölndalsvägen avgår spårvagn 2 och 4 dygnet runt. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.