Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Kungshöjdsgatan 6, Kungshöjd

Representativ sekelskiftesvåning anno 1905 på anrik adress

122 kvm elegans med nyrenoverat och relinat badrum. Magnifik takhöjd, 3 kakelugnar (ej i bruk), stuckaturer, takrosetter, pardörrar och bröstpanel. Vackra listverk, brädgolv och fiskbensparkett. Mysig gårdsbalkong och höga fönster i öst och väst. Brf med god ekonomi, övernattningsrum, festlokal, bastu med relaxavdelning samt takterrass!

En kollosalt vacker våning om 4.5 rok med allt man kan önska av ett sekelskifteshem. Mycket tilltalande arkitektur med en pampig atmosfär som imponerar med en fantastisk matsalsdel, ett sällskapsrum, två tilltagna sovrum samt ett välutrustat matlagningskök med pigkammare och gårdsbalkong. Tre ståtliga kakelugnar med dyrbara utsmyckningar och fina originaldetaljer som pryder väggar, golv och tak. Därtill ett relinat och exklusivt renoverat badrum med bland annat tvättpelare samt golvvärme. Här bor ni på en lugn adress mitt i city i en mycket omtyckt brf med lummiga innergårdar och flera faciliteter. Ett toppläge med hela stadens utbud utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4.5 rum och kök

 • Boarea

  122 kvm

 • Avgift

  6 352 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4.5 rum och kök
 • Boarea

  122 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Även enligt uppmätning är boarean 122 kvm. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 5 rok.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1905
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  602 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  6 352 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  5.29947%
 • Andelstal avgift

  5.29525%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  5 263 kr/år
 • Försäkring

  2 172 kr/år
 • Totalt

  7 435 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Hemförsäkring baserat på kalkyl hos folksam.se.

Energi

 • Energideklaration

  2010-01-05
 • Energiprestanda

  134 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ
Högt upp på attraktiva Kungshöjdsgatan ligger denna ståtliga fastighet med anor från förra seklet som pryder stadsdelen. Öppna det massiva portvalvet och stig in det vackra trapphuset med tidsenliga målerihantverk och utsmyckningar som skvallrar om svunna tider. Ta sedan den breda stentrappan upp till andra våningen där ljuvliga pardörrar i original öppnar upp mot denna fantastiska våning med allt man kan önska av ett sekelskifteshem.

HALL
Mottagandet består av en luftig genomgångshall som bjuder på en god överblick över hemmets trivsamma disposition. Hallen smyckas av ståtliga stuckaturer och redan här slås man av den generösa takhöjden som genomsyrar bostaden. Vitmålade väggar harmoniserar fint med ett vackert brädgolv i original och här finns plats för avhängning samt god förvaring i två platsbyggda garderober med överskåp.

VARDAGSRUM
Ett ombonat sällskapsrum som är en given plats för avkoppling och mysiga hemmakvällar med familjen. Den generösa takhöjden är påtaglig och rummet smyckas av fina detaljer från tidigt 1900-tal. Blicken förs naturligt mot den osedvanligt vackra kakelugnen (ej fungerande) som är en ståtlig detalj i rummet och här återfinns förtjusande stuckaturer och en takrosett. Golvet pryds av ett originalbrädgolv och de vitmålade väggarna ihop med ljuset från två djupa fönsternischer skapar en luftig atmosfär. Här kan ni möblera med en soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

MATSAL
Hemmets fantastiska matsalsdel lämnar ingen oberörd med sin vackra arkitektur och sina iögonfallande detaljer som smyckar rummet från golv till tak. Väggarna är klädda i en förtjusande bröstpanel som kombineras fint med en dekorativ medaljongtapet i en ljusgrå ton. På golvet ligger en stilfull originalparkett med fiskbensmönster och en praktfull kakelugn (ej fungerande) i ena hörnet ger en pampig atmosfär. Fina listverk, stuckaturer och en bedårande takrosett återfinns även här och en underbar ingjutning leder fram till ett generöst fönsterparti som vetter mot den stilla gården. Rummet kan inredas med ett rejält matsalsbord för många gäster och i väggen finns en praktiskt nisch som förslagsvis kan göras om till ett vitrinskåp.

KÖK
I praktisk anslutning till matsalen når ni bostadens köksdel med ordentliga arbetsytor på två sidor samt god förvaring i både lådor, över och underskåp. Inredningen består av nylackerade luckor i vitt med metallbeslag och här finns också en öppen hyllförvaring där man kan placera vinflaskor och kokböcker. En ordentlig nisch med hyllplan ger plats för dekoration och intill sitter ett praktiskt städskåp. Arbetsytorna är belagda med en bänkskiva i trä som nyligen har slipats och betsats om och ovanför sitter ett rektangulärt kakel i vitt. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, en spis- och grillhäll, en inbyggd ugn och micro, en diskmaskin samt en hel kyl och frys. På golvet ligger ett originalbrädgolv och här finns också en framtagen tegelvägg som ger en rustik karaktär mot de vita väggarna. Via köket når ni bostadens härliga balkong och här finns också en entrédörr som leder ut till kökstrappan.

BALKONG
Via helglasade altandörrar når ni lägenhetens trivsamma balkong med sol från morgon till lunch. Balkongen fick sin utformning 2012 med en placering mot den grönskande innergården och här kan ni njuta av en härlig vy över Kungshöjds charmiga hustak. Ett räcke i svart stål ramar in ytan och på golvet ligger ett praktiskt träunderlag. Här kan ni inreda med en cafémöbel, blommor samt dekoration.

SOVRUM 1
I fil med vardagsrummet bakom tidsenliga spegelpardörrar ligger hemmets första sovrum. Även här gör sig sekelskiftescharmen påmind och en bedårande kakelugn (ej fungerande) i ena hörnet utgör ett smycke i sig. Taket ramas in av ståtliga originalstuckaturer och i mitten stoltserar en ljuvlig takrosett. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger bevarade originalbrädor i mycket fint skick. Ljuset lägger sig fint över rummet ifrån ett högrest fönster med djup nisch. En rymlig garderob står för förvaringen och här kan ni inreda med en dubbelsäng, nattduksbord samt en mysig läshörna.

SOVRUM 2
En elegant spegeldörr från byggtiden bjuder in till hemmets andra sovrum som nås via matsalen. Ett rum som andas lugn och ro tack vare sin fördelaktiga placering mot gården. Ett generöst fönsterparti släpper in ljuset och de vitmålade väggarna bryts av fint med en stilfull medaljongtapet i en ljusblå ton. Golvet pryds av ett brädgolv i original och tidstypiska attribut som stuckaturer och en smyckande takrosett är vackert bevarade. Rummet kan möbleras med en dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Här erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i en tilltagen garderobsvägg med nylackerade dörrar i vitt.

PIGKAMMARE
Intill köket ligger en bevarad pigkammare som förslagsvis kan nyttjas som ett hemmakontor alternativt som ett litet gästrum eller barnrum. På golvet ligger ett ljuvligt brädgolv från byggtiden och väggarna är målade i en vit kulör. Rummet har en stilla placering mot gården och ett högt fönster för ljusinsläpp. Ytan kan möbleras med en skrivbordshörna eller en mindre sovplats. Här finns ett inbyggt skåp till förvaring.

BADRUM
Badrummet har nyligen genomgått en stamrenovering och i samband med det valde man att totalrenovera hela utrymmet (kvalitetsdokument finns). Känslan är lyxig med en påkostad interiör och en kvalitativ utrustning som sätter guldkant i vardagen. Golvet är belagt med stora klinkerplattor i en antracitgrå nyans och under sitter behagliga värmeslingor som värmer frusna fötter. Väggarna är klädda i rektangulära kakelplattor i vitt och vid duschdelen finns ett stilfullt, kaklat parti i en mörkgrå ton med en vacker ingjutning som är utrustad med belysning. Inredningen består av en vägghängd wc, ett dubbelhandfat i rundad design med kommod, ett spegelskåp med belysning, ett högskåp, en handdukstork, dusch med taksil och vikbara glasdörrar samt en praktisk tvättpelare med maskiner från Siemens. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Höjdena i Göteborg är en äkta förening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 31 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 5 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1987 och har adresserna Kungsgatan 4, 6 & 9.

HEMSIDA
https://hojdena.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 37:11, 37:12 samt 41:7. Fastigheterna bebyggdes 1905. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen sköter själva den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På Kungshöjdsgatan 6 och 9 finns grönskande innergårdar med utemöbler och gemensam grill att tillgå.

Det finns två tvättstugor i föreningen som är belägna på Kungshöjdsgatan 4 och 9. Tvättstugorna är utrustade vardera med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

På vindsplanen i samtliga fastigheter finns lägenhetsförråd tillhörande varje lägenhet. På vinden på Kungshöjdsgatan 6 finns även en gemensamhetslokal samt en bastu med relaxavdelning och takterrass som bjuder på en slående utsikt över staden. Vidare finns ett nybyggt övernattningsrum på Kungshöjdsgatan 9 som är utrustad med toalett och dusch som går att hyra för 250 kronor/natt. Det finns också en snickarbod på Kungshöjdsgatan 6.

I föreningen finns också några extra förråd som går att hyra som medlem.

Cyklar och mopeder kan parkeras inne på gården i för ändamålet avsedda cykelställ.

Vanligt hushållsavfall lämnas i soprummet med dörr från gården på Kungshöjdsgatan 6 och 9. Tidningar och förpackningar av glas, kartong, metall och plast lämnas i deras egna återvinningsstationer.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Trapphus städas av de boende. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

På Kungshöjdsgatan 6 och 4 har de boende i husen valt att anlita städfirma för städning av trapphus till en kostnad om cirka 500 kronor per år.

PARKERING
Bil kan parkeras på gatan eller i olika närliggande garage mot avgift. Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man få tillstånd för boendeparkering på gatan till en lägre avgift. Tillståndet för boendeparkeringen är numera via Göteborg Stad, zon C4, en avgift på 625 kronor i månaden.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2008 och sträcker sig fram till 2028.

1990 Installerades fjärrvärmeanläggning.
1993 Putsades fasaden.
1994 Renoverades tvättstugorna, installerades kabel-TV samt gjordes gårdarna i ordning.
2003 Byggdes bastu/relaxavdelning.
2004 Byggdes gemensamhetslokal på vinden, renoverades portar, renoverades tak och skorstenar.
2007 Monterades snörasskydd på taket.
2008 Genomfördes en gasservice.
2009 Kläddes skorstenar in.
2010 Renoverades affärslokal och källarlokaler samt fixades ventilationen i källarlokal och tvättstugor.
2012 Renoverades och målades fasader, byggdes nya balkonger, installerades nya fönster samt balkongdörrar. Under samma år renoverades trapphus, vinden och piskbalkonger. En dränering genomfördes, hyreslägenheten renoverades och fjärrvärmerum, källare, soprum mm renoverades.
2016-2017 Byttes expansionskärl på Kungsgatan 4.
2017 Renoverades ytskikten i köket i hyreslägenheten.
2018 Byttes expansionskärl på Kungsgatan 9. Under samma år genomfördes en stamrenovering på Kungsgatan 4 som innefattade en kombination av relining, byte av avlopps- och vattenrör samt införande av cirkulerande varmvatten. Under året genomfördes också en OVK-besiktning, renoverades badrummet i samband med stamrenoveringen i hyreslägenheten, byttes torkskåp på Kungsgatan 4 och 9. Det har också gjort 4 stycken brandöversyner och föreningen har kompletterat fastigheten med ytterligare brandsläckare, skyltar samt brandvarnare. En ny övernattningslokal har även gjorts i ordning i gamla spelrummet på 9:an som är utrustad med toalett och dusch.
2018-2019 Genomfördes en stamrenovering på Kungshöjdsgatan 6 och 9 som innefattade en kombination av relining, byte av avlopps- och vattenrör samt införande av cirkulerande varmvatten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en stamrenovering i källaren. Föreningen håller också på att åtgärda ventilationen efter OVK-besiktningen.

Föreningen planerar att genomföra analys med vidtagande åtgärder på vissa delar av fasaderna, omfattningen är i dagsläget oklar. De planerar också att rensa ventilationskanaler samt att analysera värmesystemet med vidtagande åtgärder. De kommer även att uppdatera underhållsplanen under året.

Enligt underhållsplanen planeras även en trapphusrenovering samt fogning av tegelfasaden under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-10).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-04-10).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-10) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.