Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Persgatan 6B, Lunden

Charmig 30-tals pärla bland Lundens mysiga kvarter!

Ljuvlig trettiotalstvåa i välbevarat landshövdingehus. Tidsenliga detaljer som mörkbetsade brädgolv och fönsterbänkar i sten. Modernt, välutrustat kök samt stilfullt badrum med golvvärme!

En mysig och ombonad tvåa med en finstämd mix av moderna inslag och vackra originaldetaljer. Tilltalande arkitektur med genomgångsläge och ljus från fönster i två väderstreck. Snygg kontrast med mörkbetsade brädgolv och sobra ytskikt. Rymligt matlagningskök med en smakfull inredning samt kvalitativa vitvaror med bekvämligheter som diskmaskin. Tidlöst badrum med smyckande väggar i vit mosaik, rundat handfat och härlig golvvärme. Därtill ett lugnt beläget sovrum med utsikt mot föreningens lummiga innergård. Här bor ni nära stad och natur på en attraktiv adress med utmärkta kommunikationer, flera mataffärer, restauranger, charmiga småbutiker och caféer. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  3 482 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 3
 • Byggår

  1931
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV, bredband 100 Mbit samt IP-telefoni via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  42 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 482 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kronor för kabel-TV, bredband samt IP-telefoni tillkommer.
 • Andel i föreningen

  1.31495%
 • Andelstal avgift

  1.32138%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 200 kr/år
 • Försäkring

  4 200 kr/år
 • Totalt

  7 400 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-05
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in ett välbevarat landshövdingehus och ta trapporna smidigt upp till första våningen. Låt er sedan hänföras av en mysig och ombonad trettiotalspärla med bevarad tidskaraktär som skvallrar om svunna tider. Hallen välkomnar er med ett mörkbetsat originalbrädgolv som löper tröskelfritt genom lägenheten och väggarna är målade i en vit kulör. Ytan är luftig med goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en dubbelgarderob.

KÖK
Köket är rymligt och modernt med en kvalitativ utrustning som förenklar i vardagen. Inredningen består av profilerade luckor i vitt och ovanför arbetsbänken i ek sitter en stilfull stavmosaik i en ljusgrå ton som pryder väggen. Utrustningen består av en fläkt, spishäll, ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönster med utsikt mot innergården förser köket med ljus och här ryms ett matsalsbord för upp till fyra personer.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med en spatiös yta att möblera på. Vitmålade väggar ger en neutral bas att inreda efter och är en fin kontrast mot det mörka brädgolvet. Ljuset lägger sig fint över rummet ifrån ett stort fönsterparti och här kan ni inreda med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

SOVRUM
Ett rofyllt sovrum med ett vackert läge mot den lummiga innergården. Väggarna är målade i en varm grå ton och här finns ett fönster för ljusinsläpp. Rummet kan inredas med en dubbelsäng samt övrigt möblemang. En garderob står för förvaringen.

BADRUM
Badrummet är stilfullt inrett med tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i en vacker kakelmosaik i vitt. Inredningen består av en wc, en spegel med belysning, ett handfat med rundad design och kommod samt en dusch med vikbara glasdörrar. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Lunden 28 i Göteborg är en äkta förening bestående av 3 byggnader med totalt 74 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 3 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2005 och har adresserna Persgatan 2-10 samt Bielkegatan 9.

HEMSIDA
https://brflunden28.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 28:6, 28:7 och 28:14. Byggnaderna är uppförda 1931. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med bänkar, bord samt grillmöjligheter. I föreningen finns också två gemensamma tvättstugor med 4 respektive 2 tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Dessa renoverades 2016 respektive 2010 och är belägna på Persgatan 6A samt 10B. Till varje lägenhet hör ett källarförråd som är belägna under varje uppgång. Det finns också badrum och toalett i källaren i uppgång 2A samt 8A.

I övrigt finns det två soprum i föreningen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser samt 6 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 300 kronor i månaden och en garageplats kostar cirka 500 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2019-06-27).

Adressen Persgatan 6B är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett avtal med Telenor som innefattar TV, 100 Mbit bredband samt telefoni. En avgift och 250 kr är obligatorisk för samtliga medlemmar och inkluderas i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 2016 tog föreningen fram en ny underhållsplan. Några av föreningens större renoveringar som har utförts är:

1972 Fasadbeklädnad av gatufasad med gult stavtegel.
1979 Ersattes fasad med en plåtfasad och fastigheten genomgick en rejäl upprustning, lägenheter slogs ihop till större, vindar togs i anspråk och gjordes om till etagelägenheter. Samma år utfördes även stamrörsrenovering och nya eldragningar i samtliga lägenheter.
2000 Renoverades en av tvättstugorna.
2006 Spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2007 Byttes maskiner i den stora tvättstugan.
2008 Tvättades fasad, husgrund putsades, reparerades samt målades och avrinningsplåtar monterades. Samma år målades dessutom trapphus, totalrenoverades balkonger, iordningställdes gården och nya entrédörrar samt nytt passersystem installerades i fastigheten.
2008-2009 Energideklarerades fastigheten.
2008-2010 Installerades nya spisfläktar i samtliga lägenheter, nya tilluftsventiler med backventil, frånluftsdon med fuktsensor i badrum samt nya fläktar på tak som är tryck- och temperaturstyrda.
2009 Byttes infodringar där behov fanns i nedre delen av avloppsstammar och samlingsledningar. Under samma år renoverades dessutom ett av badrummen i en av hyresrätterna, den lilla tvättstugan totalrenoverades och avstängningsventiler samt pump till uppvärmningssystem byttes.
2010 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Utfördes kontroll, filmning och spolning av dagvatten- och dräneringsledningar. Under samma år byggdes cykelförvaring på gården och ett mindre skärmtak sattes upp vid ingångarna vid Persgatan 6 och Bielkegatan.
2012 Installerades grindar.
2013/2014 Filmades stamledningen i hela huset samt några serviser för framtida renovering.
2014 Renoverades och isolerades tak samtidigt som fönster byttes till treglasfönster
2016 Renoverades en av två tvättstugor och trappnosarna i många uppgångar byttes ut.
2016-2017 Undersökte föreningen om det fanns behov av renovering/underhåll av innergården. Mindre underhållsåtgärder/renoveringar genomfördes också kontinuerligt.
2017 Fortsatt arbete med att byta ut trappnosar, ommålning av garagedörrar, förberedelse inför ombyggnad av innergård genom skissförslag av arkitekt, nytt bredbandsavtal samt cykelinventering.
2018 Genomfördes en OVK-besiktning med icke godkänt resultat.
2019 Byttes avstängningskranar i samtliga trappuppgångar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en renovering av innergården som innefattar markarbeten samt rivning och återställande av gårdsmurarna. Renoveringen är indelad i två etapper och den första etappen som pågår just nu beräknas vara färdig till sommaren. Andra etappen planeras att fortsätta efter sommaren. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-27).

Föreningen har rensat ventiltationskanaler, utfört justeringar samt tagit bort styrenheter i lägenheterna efter icke godkänd OVK 2018. Till hösten kommer de fortsatt att arbeta med att åtgärda felaktiga fläktar samt ställa in fläktarna på taket för att få ett godkännande. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-27).

Enligt underhållsplanen planerar föreningen under 2021 att genomföra invändiga arbeten i form av ommålning i trapphusen. Under 2022 planeras också utvändigt arbete såsom fasader, entrédörrar, portar och belysning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-27).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-06-27). 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-27) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.