Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

von Gerdesgatan 3, Johanneberg

Centralt med rymlig balkong och låg avgift!

Tidsenlig tvåa med högt läge, generös balkong och hiss i brf med god ekonomi. Modernt kök med öppen planlösning, stora fönster och luftig takhöjd. Fiskbensparkett, fönsterbänkar i sten och originalgarderober. Toppläge med närhet till allt en stenkast från Chalmers, Korsvägen och Avenyn!

En stilfull bostad med en finstämd mix av charmiga originaldetaljer och moderna inslag. Lägenheten genomsyras av sobra färgval som ger en neutral bas att inreda efter och stora nyinstallerade fönster släpper in ordentligt med ljus. Köket är modernt inrett i tidlösa material och en öppen arkitektur mot vardagsrummet skapar en social atmosfär. Den luftiga takhöjden ger en härlig rymd och här återfinns fina fönsterbänkar i sten och en stilfull fiskbensparkett i original i både sovrum och vardagsrum. Lägg därtill en rymlig balkong att njuta på samt ypperliga förvaringsmöjligheter i flera garderober samt ett tillhörande vinds- och källarförråd. Varmt välkomna på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  59 kvm

 • Avgift

  2 606 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  59 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1939
 • Förråd

  Till bostaden hör två källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  1009 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 606 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.67000%
 • Andelstal avgift

  3.67000%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 200 kr/år
 • Försäkring

  1 030 kr/år
 • Gas

  1 400 kr/år
 • Totalt

  3 630 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-22
 • Energiprestanda

  118 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen smidigt upp till fjärde våningen och stig in i en charmfull tvårummare med en finstämd mix av tidsenliga detaljer och moderna inslag. Välkomnandet består av en generös hall och härifrån bjuds på en god överblick över hemmets trivsamma disposition. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger ett stilfullt parkettgolv i ek. Här finns två bevarade originalgarderober med överskåp till förfogande.

KÖK
Ett tidlöst kök med en öppen och social arkitektur mot intilliggande vardagsrum. Inredningen är modern med ljusa, profilerade luckor och några av överskåpen pryds av vitrindörrar och glashyllor. Väggen är klädd i ett vitt fasat kakel och arbetsbänken är belagd med en ljus laminatskiva som belyses av praktiska spotlights. Förvaringen är förstklassig i både lådor, över och underskåp och generösa arbetsytor förenklar i matlagningen. Utrustningen består av en fläkt, gasspis samt kombinerad kyl och frys. Likt hallen är väggarna målade i en vit kulör och golvet belagt med ett parkettgolv i ek. Här finns ett stort fönster som förser köket med ljus och intill ryms ett matsalsbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Ett ljuvligt sällskapsrum med en luftig och öppen yta som dessutom förlängs av en härlig balkong. Här är 30-tals charmen påtaglig med en generös takhöjd, en bedårande fiskbensparkett i original och en vacker fönsterbänk i sten. Vita väggar ger en neutral bas att inreda efter och ett stort glasparti släpper in rikligt med ljus. Här kan ni möblera med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG
Den rymliga balkongen har ett högt läge med utsikt över von Gerdesgatan och här skiner solens strålar från morgon till lunch. Ytan kan inredas med ett bord, stolar, blommor och dekoration.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger bostadens sovrum som pryds av en bevarad fönsterbänk i sten och en vacker fiskbensparkett i original. Här finns ett generöst fönster för ljusinsläpp och väggarna är målade i en vit kulör. Den luftiga ytan kan möbleras med dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. En generös skjutdörrsgarderob erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Hemmets badrum har ett beigt klinker på golvet samt helkaklade väggar i vitt med en beige bård. Här har man satt in en ny kommod samt installerat en duschhörna med taksil och vikbara glasdörrar. Den övriga utrustningen består av wc, handfat, handdukstork, spegelskåp och hyllplan.

INRE PASSAGE
I anslutning till hemmets sovrum och badrum finns en inre passage med två tidsenliga garderober samt praktiska överskåp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf von Gerdesgatan 3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad med totalt 24 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1998 och har adressen von Gerdesgatan 3.

FASTIGHETEN
Johanneberg 48:2. Fastigheten bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning i Sverige AB. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Hagwalls förvaltning. Föreningen har även ett städavtal med Birgit städpartner.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam tvättstuga samt cykelrum. Tvättstugan är belägen vid entréplan och utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 250 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser (2019-04-24).

Föreningen har fått ett beviljat bygglov för att få bygga 6 stycken nya parkeringsplatser uppe vid Örnehufvudsgatan. I dagsläget tar man in offerter och planen är att påbörja bygget till hösten. I samband med detta diskuterar föreningen att höja avgifterna för parkeringsplatserna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-24).

Adressen von Gerdesgatan 3 är berättigad till boendeparkering inom område ”S”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiber via Telenor. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Föreningen diskuterar en eventuell upphandling av gruppanslutning för TV och bredband via Telenor. Om beslut fattas kommer en kostnad om cirka 160 kronor i månaden läggas till som ett obligatoriskt tillägg till avgiften. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-24).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2000 Rörstambyte.
2002 Elstambyte samt nyinstallation av hiss och fläkt.
2003 Ommålning av trappuppgång.
2006 Dränering av gårdssidan.
2007 Målning av soprum, torkrum samt målning och kakling av tvättstuga.
2007-2009 Förbättring av ventilation.
2008-2009 Omputsning av fasad samt nya balkonger i väster och öster.
2009 Ommålning av tak.
2013 Större maskinreparation av hiss samt reparationer av lägenhet 7D.
2017 Reparationer hyreslägenhet 1D samt OVK-besiktning av ventilationen.
2018 Byte av samtliga fönster och balkongdörrar i huset. Under samma år byttes fläkt i fastigheten samt installerades ny motor i hissen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen tar just nu in offerter för att bygga 6 stycken nya parkeringsplatser uppe vid Örnehufvudsgatan. Byggnationen beräknas att påbörjas till hösten. Föreningen planerar även framöver en ommålning av tvättstugan samt cykelrummet. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-24).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-04-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-04-24) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.