Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sergelsgatan 2A, Lunden

Tidsenlig gaveltvåa högst upp i huset med solig balkong

På vån 4/4 med gavelläge och stor balkong från 2015 med många soltimmar. Bevarade originaldetaljer, modernt HTH-kök och stambytt badrum. Brf med god ekonomi samt generös syn på andrahandsuthyrning!

En stilfull tvåa med en fin kombination av moderna inslag och vackra originaldetaljer. Högsta läget på gaveln med rikligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Härlig arkitektur med stora lättmöblerade ytor och välvårdade ytskikt i sobra toner. God förvaring i en rymlig klädkammare samt praktisk skjutdörrsgarderob. Fina fönsterbänkar i sten och framtaget originalbrädgolv i sovrummet. Hårdvaxoljat trägolv i gran i både hall och vardagsrum. Väl tilltagen balkong med utsikt över Lundens charmiga hustak samt sol från lunch till sen kväll. Stort, påkostat HTH-kök med mycket skåpsutrymme, plats för matsalsbord samt lyx i form av diskmaskin. Därtill ett stambytt badrum! Faciliteter som övernattningsrum, goda kommunikationer och Lundens rika utbud utanför porten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  47.5 kvm

 • Avgift

  3 499 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  47.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Till bostaden hör ett rymligt vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem alternativt Digital-TV från Canal-Digital via föreningens fiberlan. Bredband via Com Hem eller via föreningens fiberlan.
 • Lägenhetsnummer

  119 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 499 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  0.57000%
 • Andelstal avgift

  0.63%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 976 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  4 176 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2011-06-01
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
På översta våningsplanet med ett fördelaktigt gavelläge ligger denna stilfulla tvåa med en fin samklang av moderna inslag och bevarade originaldetaljer. Välkomnandet består av en generös hall som bjuder på en god överblick av hemmets trivsamma disposition och härifrån når ni samtliga rum. Hallen pryds av ett vitlaserat och hårdvaxoljat brädgolv i gran från 2015 och under samma period målades väggarna om i en ljus ton. Här finns plats för avhängning samt god förvaring i en rymlig klädkammare.

KLÄDKAMMARE
Ett tilltaget förvaringsutrymme med praktiska hyllplan och stänger för kläder och skor. Väggarna är målade i en ljus ton och på golvet ligger ett vitmålat brädgolv i original.

KÖK
Ett tidlöst matlagningskök ifrån välrenommerade HTH. Arbetsytor på två sidor förenklar i matlagningen och här finns gott om förvaring i flera lådor, över- och underskåp. Inredningen består av släta fronter i vitt med metallbeslag och ett av skåpen pryds av vitrindörrar. Arbetsbänkarna är belagda med en mörk laminatskiva och ovanför sitter ett stilfullt kakel i gråa toner. En underlimmad diskho ger ett stilrent intryck och här finns också praktiska spotlights och eluttag. Utrustningen består av en integrerad kyl/frys, fläkt, induktionshäll, ugn, micro samt en integrerad diskmaskin. Här finns också ett praktiskt städskåp och intill sträcker sig en platsbyggd hylla som kan inredas med kokböcker och dekoration. Golvet är belagt med ett mörkt plastgolv i klinkerimitation och vita väggar är fint kombinerade med en mönstrad fondtapet. Här finns ett generöst fönster för ljusinsläpp och intill ryms ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Bostaden sällskapsrum har en härlig arkitektur med stora fönster i gavel som smyckas av tidsenliga fönsterbänkar i sten. Här inne är den höga placeringen i huset påtaglig och den anslutande balkongen utgör en vacker förlängning till rummet. Det ljuvliga brädgolvet i gran löper tröskelfritt vidare in från hallen genom vardagsrummet och här är väggarna målade i en grå ton. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG
Hemmets generösa balkong byggdes 2015 och imponerar med det högsta läget i huset och en vacker utsikt över området. Här skiner dessutom solens strålar från lunch fram till sen kväll! Den tilltagna ytan ramas in av ett snyggt räcke i svart stål och på golvet ligger en mörk komposittrall. Här finns även ett praktiskt vindskydd som kan lämnas kvar om så önskas. Balkongen kan möbleras med en mindre loungegrupp, blommor och dekoration.

SOVRUM
Detta rum pryds av ett vackert originalbrädgolv som togs fram under 2015. I samband med det behandlas brädorna med en hårdvaxolja och väggarna kläddes in i en ljus tapet. Rummet har ett stort fönsterparti för ljusinsläpp och här återfinns fina fönsterbänkar i sten. Under 2017 installerades en rymlig skjutdörrsgarderob med praktisk spegeldörr och innanför, lätt tillgängligt finns en tidsenlig garderob till ytterligare förvaring. Ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2005. På golvet ligger ett ljust klinker och väggarna är helkaklade i vitt med en grå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel, handukstork, dusch med skjutbar glasdörr samt ett vägghängt förvaringsskåp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 191 bostadsrätter, 20 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 4:12. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin som fungerar som drop in.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 440 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det kö till föreningens parkeringsplatser (2019-06-26). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga MC-platser (2019-06-26).

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen har en generös syn på andrahandsuthyrning. Föreningen tar ut en avgift om 200 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som valt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2019-06-26).

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-06-26).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-26) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.