Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Gyllenkrooksgatan 15, Johanneberg

Central funkispärla med stor balkong och vacker utsikt

Ytterst väldisponerat hem med generös balkong och slående utsikt. Lugnt belägen, högt upp i huset utan insyn. Tillbyggd sovdel, stilfullt Marbodalkök och badrum med golvvärme, ny tvättmaskin och torktumlare. Toppläge nära Korsvägen, Avenyn och Chalmers!

Ta hissen upp till tredje våningen och stig in i en mysig 1.5:a som tack vare sin genomtänkta disposition känns betydligt större än de kvm som står angivet. Läget är något alldeles extra med stilla omgivningar utanför fönstren och den höga placeringen i huset bjuder på en hänförande utsikt över Liseberg och Gothia Towers. Bostaden har ett stort sällskapsrum som förlängs av en tilltagen balkong och i anslutning har man byggt till ett avskilt sovkrypin med en vacker spröjsad dörr. Nymålade ytskikt i en varm grå ton harmoniserar med mörka golv och här återfinns fina fönsterbänkar i marmor. Lägg också till ett tidlöst Marbodal kök med diskmaskin samt ett helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättutrustning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  36 kvm

 • Avgift

  2 105 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  36 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
 • Våning

  3 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1939/1940
 • Förråd

  Till bostaden hör ett vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  38 (Brf) / 1303 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 105 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.44014%
 • Andelstal avgift

  1.40641%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  1 920 kr/år
 • Försäkring

  1 764 kr/år
 • Totalt

  3 684 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Hemförsäkring baserat på säljarens uppgifter. Elkostnad enligt schablonberäkning.

Energi

 • Energideklaration

  2010-02-12
 • Energiprestanda

  186 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i en välbevarad fastighet anno 1940 och ta hissen smidigt upp till tredje våningen. Låt er sedan hänföras av en charmfull funkispärla där tidsenliga detaljer och moderna inslag harmoniserar på ett stilfullt sätt. Välkomnandet består av en generös hall och här bjuds på en god överblick av hemmets trivsamma disposition. Väggarna är målade i en varm grå ton och på golvet ligger ett mörkt trälaminat. Fina inredningsval som sätter ton för resterande rum i lägenheten. I hallen finns plats för avhängning och ytan kan möbleras med en byrå om så önskas. Till vänster erbjuds god förvaring i ett tidsenligt klädskåp med praktisk garderobsinredning.

KÖK
Bostadens matlagningskök renoverades 2011 och har en tidlös inredning ifrån välrenommerade Marbodal. Köksskåpen har släta fronter i vitt med metallbeslag och här finns också ett överskåp i frostat glas med spotlights undertill. Arbetsytorna är belagda med en bänkskiva i mörkt trälaminat och ovanför sitter ett vitt rektangulärt kakel. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, spishäll, varmluftsugn, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Här finns även ett generöst skafferi med rum för konserver och torrvaror. I köket har man nyligen satt upp en praktisk skiljevägg för att skapa ett avskilt sovkrypin. I väggen har man också installerat ett spröjsat fönster för ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum har en mysig och ombonad atmosfär med en ljuvlig utsikt över staden. Den stora balkongen utgör en vacker förlängning till rummet och här inne är bostadens höga placering i huset påtaglig. De gråa väggarna bryter av snyggt mot det mörka golvet och här finns ett generöst fönster för ljusinsläpp som pryds av en bevarad fönsterbänk i svart marmor. Den spatiösa ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG
Den härliga balkongen fick sin utformning under 2016/2017. Solen skiner under morgonen fram till lunch och här kan ni njuta av en fantastisk utsikt med Liseberg och Gothia Towers i blickfånget. Under vintern blir det dessutom extra mysigt med Lisebergs vackra julbelysning! Den generösa ytan ramas in av ett snyggt räcke i svart stål och på golvet ligger ett ljust betongunderlag. Här ryms en mindre loungegrupp, blommor och dekoration.

SOVDEL
Via en bedårande dörr i spröjsat glas når ni hemmets tillbyggda sovdel som ligger i anslutning till vardagsrummet. Ett rofyllt krypin som tack vare sitt höga läge mot stilla omgivningar ger alla förutsättningar för en god nattsömn. Sovdelen kan inredas med en bredare säng och här finns en stilfull ingjutning med hyllplan som ger plats för böcker och dekoration. Utrymmet är inrett med ett spröjsat glasparti in mot köket och ett generöst fönster med en vit marmorbänk bjuder på en vacker utsikt och bidrar med ljusinsläpp.

BADRUM
Till höger om hallen ligger bostadens badrum med ljust klinker på golvet samt helkaklade väggar i vitt med en grå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel med belysning, vägghängda hyllor samt en dusch med vikbara glasdörrar. Här finns dessutom bekvämligheter i form av golvvärme, handdukstork samt en nyinstallerad tvättmaskin och torktumlare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Gyllenkrooksgatan 13:15 är en äkta förening bestående av två flerbostadshus i fem respektive sex våningar med totalt 48 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Föreningen bildades 1990 och har adresserna Gyllenkrooksgatan 13 & 15.

HEMSIDA
http://gyllenkrooksgatan13-15.bostadsratterna.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Krokslätt 86:3 samt 86:18. Fastigheterna bebyggdes 1939-1940. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För teknisk förvaltning samt trapphusstädning anlitar föreningen Nordic Life.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I fastigheten finns två garage varav ett är uthyrt och används för cykelförvaring. Utöver det finns det ytterligare två förråd för cykelförvaring samt två uppvärmda förråd för t.ex. barnvagnar. Det finns också en tvättstuga i varje hus.

Som medlem i föreningen har man även tillgång till en lummig innergård.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensamma städdagar cirka 1 gång per år.

PARKERING
Föreningen förfogar över en garageplats som kostar cirka 1400 kronor i månaden. Garageplatsen är just nu uthyrd. Det är en kort kö eller ingen kö till föreningens garageplats (2019-07-03).

Det finns även ett närliggande garage på Gyllenkrooksgatan 10A som förvaltas av Ernst Rosen. En sådan garageplats kostar cirka 1020 kronor i månaden. I dagsläget är alla platser uthyrda (2019-07-03).

Adressen Gyllenkrooksgatan 15 är berättigad till boendeparkering inom område ”S”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

GJORDA RENOVERINGAR
2005-2006 Genomfördes ett rör- samt elstambyte. I samband med det renoverades också samtliga badrum.
2006 Installerades ett torkrum i hus nummer 13. Under samma år satte man in postboxar.
2006-2007 Byttes lägenhetsdörrar ut till säkerhetsdörrar.
2007 Byttes hissmaskineriet. Under samma år målades trapphusen om.
2010 Justerades värmesystemet inklusive pump- och ventilbyten.
2010-2011 Renoverades fönster.
2011 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2012 Renoverades entrédörrar samt portar.
2016-2017 Renoverades tak samt fasader. I samband med renoveringen byggdes också nya balkonger samt två vindslägenheter.
2017 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen där de konstaterades en del brister vilka togs upp i underhållsplanen för att framåt vidta åtgärder.
2018 Antogs nya Stadgar samt upprättades en ny underhållsplan. Tillämpades nya andelstal efter tillkomsten av två vindslägenheter.
2019 Genomfördes en ny OVK-besiktning samt införskaffades nya brandvarnare med lång batteritid. Under året åtgärdades en vattenläcka vid hisschaktet i uppgång 13 samt underhållspolades vissa avloppsrör i fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att åtgärda en del anmärkningar som uppdagades under OVK-besiktningen under året. De planerar också att genomföra en relining av avloppsrör i fastigheten samt utföra underhåll av brunnarna på innergården. Man undersöker också möjligheten att installera elektroniska lås i dem gemensamma utrymmena. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-03).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. I samband med att man gjorde om andelstalen så differentsierades andelstalen så att möjlighet finns att göra kapitaltillskott. Första möjlighet till detta kommer att ske i september 2019. Därefter kommer möjlighet att erbjudas 1 gång per år (2019-07-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-03) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Johanneberg

TIDSTYPISK ARKITEKTUR I GRÖNT OMRÅDE
Alldeles kant i kant med Lorensberg, Guldheden och Vasastaden ligger centrala Johanneberg med sina trevliga bostadshus och gröna små oaser. Här bor du både stadsnära och lugnt. Stadsdelen är indelad i Nedre och Övre Johanneberg, två områden med olika arkitektoniska stilar. Nedre Johanneberg började byggas under 1920-talet och består av hus i tegel och tjugotalsklassicistisk stil och Övre Johanneberg är Göteborgs första funkisområde och kännetecknas av de många ljusa funkishusen som är placerade i längor. Det centrala läget och närheten till stadspulsen gör området omåttligt populärt för både unga och äldre. Johanneberg är verkligen ett område för de flesta att trivas i.

I NÄRHETEN
Om du inte vill ta dig ner till centrum finns det flera trevliga kvarterskrogar, kaféer, matbutiker och affärer alldeles runt hörnet. Köp med dig nybakat surdesgbröd till helgfrukosten från det lokala konditoriet, ta en god kaffe på populära Mahogny eller en trevlig middag på någon av de gemytliga kvarterskrogarna.
Vid den stora Johannebergskyrkan som reser sig i området samlas folk från stadens alla hörn för att sola och grilla under årets varma månader. Dessutom ligger grönområden som Näckrosdammen och Vasaparken på kort avstånd. För träningsälskaren finns många fina naturområden att motionera i, till exempel populära Mossen. Om du hellre tränar inomhus har du Fysiken på kort avstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola och i kvarteren samsas studenter med övriga boende. Landala torg finns här, och där hittar du bland annat systembolag och matbutik så du har aldrig långt till bekvämligheter. Johanneberg tillhör centrums Stadsdelsförvaltning och på kort avstånd finns många olika skolor och förskolor att välja mellan för dig som har barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Till och från Johanneberg tar du dig snabbt och enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en mängd hållplatser för buss och spårvagn som tar dig till stadens alla hörn, bland annat ligger Göteborg största knutpunkt Korsvägen i närheten. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.