Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vegagatan 56, Linnéstaden

Tidsenlig 20 tals-pärla med utsikt och solig gårdsbalkong

Vacker tvåa på vån 5 med hiss i fastighet anno 1929. Utsikt över stadens takåsar och stor gårdsbalkong i soligt läge. Högt i tak med takrosetter och stuckaturer. Vitmålade brädgolv, spegeldörrar och djupa fönsterbänkar i sten. Delvis renoverat badrum med tvättpelare och golvvärme. Attraktivt läge mitt i Linné med Slottsskogen som närmsta granne!

En ljuvlig tvåa där bevarade 20-tals detaljer blandas med moderna inslag på ett stilfullt sätt. Tilltalande arkitektur med genomgångsläge och ljus från fönster i två väderstreck. Marbodalkök med kvalitativ utrustning och utgång till solig balkong med öppen vy över gården. Rofyllt sovrum med inredd skjutdörrsgarderob där man satt in stämningsfull belysning. Härligt sällskapsrum med anslutande matsalsdel. Tidlöst badrum som delvis renoverats med golvvärme och ny tvättutrustning. Sobra ytskikt, vita brädgolv och nylagd ekparkett i massiv ek. Välmående brf med solid ekonomi och toppläge med tillgång till Linnés härliga utbud!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  63 kvm

 • Avgift

  3 405 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  63 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  17 (Brf) / 1604 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 405 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  5.01000%
 • Andelstal avgift

  6.31%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 560 kr/år
 • Totalt

  6 360 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Driftskostnader enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2012-12-18
 • Energiprestanda

  135 kWh/m2 och år

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ
Passera föreningens gedigna portvalv och stig in i en välbevarad fastighet med anor från 20-talet och därtill en mysig innergård med lummig grönska. Ta sedan hissen bekvämt upp till femte våningen och låt er hänföras av en ljuvlig tvårummare med en finstämd mix av gammalt och nytt.

HALL
Redan i hallen förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga och man vill genast se mer. Tidensliga stuckaturer och en takrosett pryder hallentrén och den luftiga takhöjden som genomsyrar bostaden är påtaglig. Här finns en ordentlig säkerhetsdörr som ger extra ro till lägenheten och en sober inredning med ljusa vägar harmoniserar fint med ett vitmålat brädgolv i original. Till höger erbjuds plats för avhängning och på motsatt sida återfinns två vackra originalgarderober med smyckande spegeldörrar.

KÖK
Ett stilrent matlagningskök ifrån välrenommerade Marbodal med tidlösa material och klassiska färgsättningar. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i rymliga överskåp upp till tak och här finns också ett bevarat originalskafferi för kryddor och torrvaror. Inredningen består av släta luckor i en ljus ton och ovanför bänkskivan i trälaminat sitter ett vitt rektangulärt kakel. Praktiska eluttag och bänkbelysning förenklar i matlagningen och i taket sitter inbyggda spotlights med smartbelysning via telefonen. Utrustningen består av en fläkt, kombinerad kyl och frys, spishäll, ugn samt diskmaskin. På golvet ligger ett vitmålat brädgolv som är fint kombinerade med ljusa väggar. Från köket når ni den härliga balkongen och här ryms ett matsalsbord för upp till fyra personer.

BALKONG
Via helglasade altandörrar når ni bostadens rymliga balkong och läget kan inte bli bättre. Tack vare den näst högsta placeringen i huset kan ni njuta av en vidsträckt utsikt över Linnéstadens vackra takåsar med Vasastaden och Guldheden i blickfånget. Nedanför ligger föreningens lummiga innergård som ger en harmonisk känsla och här värmer solens strålar från tidig morgon fram till eftermiddagen. Balkongen är väl tilltagen med ett praktiskt träunderlag på golvet och ett stilfullt räcke i svart stål ger en vacker inramning. Här kan ni inreda med en mindre loungegrupp, blommor och dekoration.

VARDAGSRUM
Ett spatiöst sällskapsrum med anslutande matsalsdel som lämpar sig utmärkt för trevliga sammankomster med vänner och familj. På golvet ligger en nylagd enstavsparkett i massiv ek och ljusa väggar ger en neutral bas att inreda efter. Taket pryds av stuckaturer som smälter in fint med bevarade originaldetaljer och här återfinns en ljuvlig takrosett samt en djup fönsterbänk i sten. Ljuset lägger sig fint över rummet ifrån ett stort fönster här kan man skymta Slottsskogens trädtoppar.

MATSAL
Bostadens matsalsdel ligger i mitten av tre rum i fil och här kan ni möblera med ett ordentligt matsalsbord för upp till 6-8 personer. Ljusa väggar även här och den stilfulla ekparkett löper vidare in från vardagsrummet. I taket sitter en charmfull takrosett och fina listverk ger en vacker inramning.

SOVRUM
Ett mysigt och ombonat sovrum som andas lugn och ro tack vare sitt höga läge mot den tysta innergården. Väggarna har en ljus ton och på golvet ligger bevarade originalbrädor med en vitlaserad finish. Det stora fönstret smyckas av en djup fönsterbänk i sten och här kan ni blicka ut över Linnéstadens charmiga hustak. I sovrummet finns en måttanpassad skjutdörrsgarderob med indragen el och stämningsfull belysning. Garderoben är också inredd med praktiska klädstänger och utdragbara lådor med fronter i glas. Alldeles intill sträcker sig en stilfull bokhylla som lämnar utrymme för böcker, kontorsmaterial och dekoration. Sovrummets luftiga yta kan inredas med en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord.

BADRUM
Badrummet har delvis renoverats av våtrumsbehörig fackman. Under renoveringen lades ett nytt italienskt klinker i svart och vitt med schackrutigt mönster i 20-talsanda och under sattes behagliga värmeslingor med praktisk timerfunktion.  Väggarna är klädda i ett vitt kvadratiskt kakel. Inredningen består av wc, handfat, två spegelskåp, dusch med glasvägg desingad av Ulrika Hydman-Vallien samt en praktisk tvättpelare med ny topputrustning från kvalitativa Bosch. I taket sitter dimbara spotlights som ger ett härligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Oliven Vega är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 18 bostadsrätter, 4 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adressen Vegagatan 56.

HEMSIDA
https://www.brfolivenvega.com/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 9:9. Fastigheten bebyggdes 1929. Föreningen förvärvade byggnaden 2015 och äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Halléns fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i källaren av huset. Utrustningen består av 2 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en trivsam innergård med utemöbler och grill. I trapphusen finns även gemensamma balkonger för samtliga boende i huset. Det finns också ett cykelrum/barnvagnsrum samt en anvisad yta för cyklar på gården.

PARKERING
Adressen Vegagatan 56 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partners.

GJORDA RENOVERINGAR
1992-1993 Genomfördes ett stambyte och i samband med det renoverades samtliga badrum.
1998-1999 Byttes fönster.
2005-2006 Renoverades fasaden mot innergården.
2006 Installerades nya säkerhetsdörrar.
2010-2011 Inreddes vinden med två vindslägenheter i etage. Samma år flyttades tvättstugan från vinden till källaren och hissen drogs upp till vinden.
2016 Byggdes balkonger.
2017 Målades taket och en taklucka installerades. Under samma år renoverades en av de kvarstående hyresrätterna.
2018 Dränerades fastighetens gårdssida samt byttes stödmuren.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan.

Under 2019 planeras en förstärkning av infästningar på fastighetens gemensamma balkonger. De planerar även under 2020/2021 att byta ut radiatorer på elementen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-04-25).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-04-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-04-25) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.