Lilla Ingebäcksvägen 26B, Hisings Kärra

Naturskönt hem med radhuskänsla och två balkonger

Mysig gaveltvåa med egen entré och två balkonger. Lugnt belägen i gemytligt kvarter med lummiga omgivningar. Nymålade tak och väggar samt nyslipad ekparkett i vardagsrum. Omlackerade luckor i kök samt stort badrum med tvättpelare och ny värmepanna!

På en rofylld adress ligger denna ljuvliga gaveltvåa omgärdat av vacker grönska. Hemmet har en alldeles egen entré och två balkonger där den ena på framsidan erbjuder morgonsol och den andra på baksidan eftermiddagssol. En genomgående planlösning med stora fönster i två väderstreck skapar ett ljust boende och topprenoverade ytskikt ger en fräsch känsla. Även köket är delvis renoverat med nylackerade luckor i vitt och i taket har man installerat inbyggda spotlights. Det stora badrummet är utrustat med en praktisk tvättpelare från Bosch och här finns också en sprillans ny värmepanna. Lägg därtill bekvämligheter som dubbel kyl/frys, diskmaskin samt en stor inredd klädkammare. Till bostaden hör dessutom ett förråd samt en rymlig vind!

Översikt

Typ

Bostadsrätt

Rum

2 rum och kök

Boarea

65 kvm

Avgift

3 823 kr

Budstart

1 850 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad?

Kontakta oss!

Bevaka området

Vi hjälper dig att hitta bostad

Andreas Knutson

Ansvarig Mäklare
0766 - 10 88 19

Jenny Raneryd

Mäklare
0766 - 10 88 18

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  65 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 2
 • Balkong

  Balkong samt entrébalkong
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1993
 • Förråd

  Till bostaden hör ett förråd som är beläget vid gaveln av huset. I lägenheten finns också ett generöst vindsutrymme.
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Församling

  Tuve-Säve
 • Lägenhetsnummer

  28 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  1 850 000 kr
 • Avgift

  3 823 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 238 kr för grundutbud av kabel-TV, bredband 100 Mbit samt telefoni tillkommer.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  6 000 kr/år
 • Försäkring

  2 372 kr/år
 • Totalt

  8 372 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter. Elkostnaden avser även kostnad för uppvärmning.

Energi

 • Energideklaration

  2013-01-02
 • Energiprestanda

  64 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ
Omgiven av lummig grönska i ett mysigt villakvarter finner ni denna fina tvåa med en ombonad radhuskänsla! Hemmet är beläget i ett charmfullt bostadshus på andra våningen med egen trätrappa och entrébalkong som leder er vidare till ytterdörren. 

ENTRÉBALKONG
Bostadens entrébalkong har en stilla placering med en grön utsikt över det gemytliga husområdet. Ytan är belagd med ett praktiskt träunderlag  och kan inredas med bekväma utemöbler, blommor och dekoration. Här kan ni njuta av en god kopp kaffe i morgonsolen.

HALL
Väl inne i lägenheten består mottagandet av en luftig genomgångshall som ger ett fräscht intryck tack vare nymålade väggar och tak. Dessutom har ytskikten bredspacklats för att få en jämnare finish. I hallen har man valt en ljus ton på väggarna och på golvet ligger ett valnötslaminat som löper vidare genom kök och sovrum. Den generösa ytan ger plats för möblemang och här finns också avhängningsmöjligheter och en inbyggd garderob till förfogande. I hallen når ni även ett generöst vindsutrymme via en praktisk lucka med nedfällbar stege.

KÖK
Ett generöst matlagningskök från HTH med en L- formad design som erbjuder gott om skåpsförvaring och arbetsytor. Köket har nyligen fräschats till med sprutlackerade luckor i vitt som pryds av kromade beslag och likt hallen har tak och väggar bredspacklats och målats om. Arbetsytan är belagd med en svart, melerad laminatskiva och ovanför sitter ett vitt kvadratiskt kakel, bänkbelysning samt praktiska eluttag. Utrusningen är kvalitativ och består av en dubbel kyl/frys, fläkt, hällspis, microvågsugn samt diskmaskin. Ett stort fönster förser köket med ljus och intill ryms ett ordentligt matsalsbord för flera personer. På väggarna har man valt en ljusgrå ton och i samband med uppfräschningen av ytskikten installerades även inbyggda spotlights i taket med smartbelysning via telefonen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en spatiös yta att möblera på och härifrån når man också hemmets trivsamma balkong. På golvet ligger en nyslipad och lackad ekparkett och väggarna är målade i en ljus ton. Rummet kan inredas med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. Ett generöst fönsterparti bidrar med rikligt ljusinsläpp.

BALKONG
Hemmets mysiga balkong har ett fördelaktigt gavelläge med sol under eftermiddagen. På golvet ligger ett träunderlag och här finns också en spaljé som skärmar av mot grannen. Balkongen kan inredas med en cafémöbel, blommor och dekoration.

SOVRUM
I fil med vardagsrummet ligger bostadens mysiga och ombonade sovrum. Även i detta rum har man fräschat upp ytskikten och väggarna har målats om i en varm, blågrön ton. Här finns en stor, inredd klädkammare till förvaring och den luftiga ytan kan möbleras med dubbelsäng nattduksbord samt övrigt möblemang. Ett generöst fönster med utsikt över lummiga omgivningar släpper in dagsljuset.

KLÄDKAMMARE
Bostadens klädkammare har en ljusgrå plastmatta på golvet samt väggar målade i en vit kulör. Här finns en tilltagen hatthylla samt praktiska klädstänger.

BADRUM
Ett väl tilltaget badrum med flera bekvämligheter som underlättar vardagens bestyr. På golvet ligger en ljusgrå våtrumsmatta och väggarna är nybehandlade med microlit. Inredningen består av en wc, handfat, spegelskåp med belysning, duschkabin, arbetsbänk med förvaringsskåp, en praktisk tvättpelare från Bosch samt en ny värmepanna från IVT. I taket sitter nyinstallerade spotlights med smartbelysning via telefonen.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lilla Ingebäck är en äkta förening bestående av 6 byggnader med totalt 35 bostadsrätter samt 9 lägenheter med hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adresserna Ingebäcksliden 1, Lilla Ingebäcksvägen 10 A-B-42 A-B samt Ingebäcksvägen 25 A-B- 33 A-B.

HEMSIDA
http://lillaingeback.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lilla-ingeback

FASTIGHETEN
Göteborg Kärra 11:141, 11:162 samt 11:165. Byggnaderna är uppförda 1993 och uppläts från början som hyresrätter innan de ombildades 2007. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Zettermarks Service AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har gröna fina gårdar mellan husen. Det finns också en lekplats med sandlåda och klätterställning för barnen.

Till varje bostad hör ett förråd som är beläget i gaveln på varje hus.

Samtliga lägenheter har egen tvättutrustning och därav har föreningen ingen gemensam tvättstuga.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för medlemmarna. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 22 garageplatser samt 29 parkeringsplatser. En garageplats kostar cirka 390 kronor i månaden och en parkeringsplats kostar cirka 150 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser. Till föreningens garageplatser är det separat kö, just nu finns det inga lediga platser (2019-05-02).

Adressen Lilla Ingebäcksvägen 26B är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal avseende kabel-TV och bredband via Com Hem. Ett obligatoriskt tillägg om 238 kronor för grundutbud av kabel-TV samt bredband 100 Mbit tillkommer.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2013 Tvättades fasader och tak.
2015 Byttes termostatventiler på radiatorer. Under samma år byttes utebelysningen.
2017-2018 Genomfördes fasadarbeten i hela området för bostad, garage och förråd. Arbetet innefattade byte av trä, tvättning, målning av fasad, fönster samt dörrar. Balkongräcken och stuprännor/rör byttes också ut och renovering av trappor samt en del dörrbyten har skett i allmänna utrymmen.
2019 Installerades nya garageportar försedda med el.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu håller föreningen på att uppdatera sina Stadgar. Under året planeras också en OVK-besiktning av ventilationen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-05-02).

För mer information om kommande underhållsarbeten se underhållsplanen i årsredovisningen.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-05-02).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-05-02) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Hisings Kärra

OMRÅDET
Hisings Kärra är en växande stadsdel som kantas av natursköna omgivningar. Området präglas av blandad bebyggelse med bostadsrätter, villor och radhus och strax utanför lockar vackra skogspartier, ängar och betesmarker. Här bor man lugnt och skönt med kort avstånd in till Göteborgs stadspuls med ett rikt friluftsliv, närhet till allservice samt flera skolor och förskolor.

NATUR OCH FRITID
I Hisings Kärra finner ni fritidsaktiviteter av alla dess slag. Sim- och sporthall, Klarebergsvallen och Clarebergs ridklubb är bara några exempel på vad området har att erbjuda. Här finns dessutom idrottsklubbarna Kärra HF, Kärra KIF och Clarebergs tennisklubb. För den som gillar musik och kultur erbjuds flera aktiviteter för alla åldrar. Området Hisings Kärra är rikt på vacker natur med stora skogspartier, ängar och betesmarker. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget med vackra naturstigar, fornminnen och en ljuvlig utsikt över landskapet. I närliggande Ellesbo finns kommunens största bokskog och i angränsande Mysterna finns Svankällans våtmarkspark med sitt härliga fågelliv, dammar och vackra promenadstråk. Man kan också ta en mysig utflykt till Tolsereds 4-H gård och hälsa på djuren.

AFFÄRER
I Kärra Centrum finns en Ica Supermarket, apotek, bank, bibliotek, café och konditori, restaurang, pizzeria, blomsteraffär, hår och kroppsvård. Det är inte heller långt till Bäckebols köpcentrum och Backaplan med sitt stora utbud av shopping.

SKOLOR OCH BARNOMSORG
För er som har barn i skolåldern finns Lillekärrsskolan med åk. F-3, Klarebergsskolan åk. 4-9 samt Kärraskolan åk. F-9. Det finns också 6 stycken kommunala förskolor, familjedaghem, fritidsverksamhet och en öppen förskola.

KOMMUNIKATIONER
För er som väljer bilen är det inte långt ut till E6:an som tar er in till Göteborgs stadskärna på cirka 10 minuter. Väljer man istället kollektivtrafiken finns Stombussen Rosa Express som går cirka var 15:e minut. Det går också bra att ta 40 bussen från Kärra Centrum till Hjalmar Brantingsplatsen där flera spårvagnar leder er vidare till stadens alla hörn.

 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.

Få information om våra bostäder före alla andra

Följ oss på Facebook och Instagram så får du information om bostäder som säljs utanför Hemnet och andra marknadsplatser. Bostäder i attraktiva områden säljs ofta på förhand!

Denna sida använder cookies

För att förse dig med bästa möjliga upplevelse använder vi cookies. Genom att använda siten godkänner du användning av cookies.

Hej!

Webbläsaren du använder är föråldrad. Den har kända säkerhetshål samt nackdelar och begränsad funktionalitet. Föråldrade webbläsare är ett säkerhetshot och förhindrar utvecklingen av webben på grund av deras begränsade funktionalitet samt buggar.

Vi på Reveny väljer att vara framfotade på webben och använda nya webbtekniker. Vi kan därför inte garantera att vår site fungerar på exempelvis Internet Explorer 10 och äldre.

Vi rekommenderar och använder själva Google Chrome (Ladda ner) och Firefox (Ladda ner).

Mer information om hur man uppgraderar Webbläsaranvändning i Sverige

Kontakta oss:

Tel: 031 - 761 00 11
Email: kontakt@reveny.se

Stäng detta meddelande