Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Barken Beatrices Gata 14, Sannegården

Modernt hem med söderbalkong och utsikt över Sannegårdshamnen


Granne med vattenblänket och stor solfylld balkong med eventuell möjlighet till inglasning. Tidlös interiör, högkvalitativ utrustning och öppen social arkitektur. Rymlig klädkammare och badrum med bekvämligheter som golvvärme och ny kombimaskin. Bredband ingår i avgiften!

Ett stilfullt hem där det bara är att flytta in! Bostaden har en modern inredning med genomgående vita väggar och parkettgolv i ek samt generösa fönster för ljusinsläpp. Arkitekturen är tilltalande med kök och vardagsrum i en öppen disposition och den stora balkongen utgör en härlig förlängning till bostaden. Från balkongen bjuds på en ljuvlig hamnutsikt och här värmer solens strålar från morgon till kväll. Föreningen arbetar dessutom just nu med att söka bygglov för inglasning. Lägg därtill ett stort välutrustat kök med bl.a. diskmaskin samt ett helkaklat badrum med sprillans ny kombimaskin och härlig golvvärme. Här bor ni nära stad, hav och fina grönområden. Lediga båtplatser i Västra Sannegårdens båtklubb finns!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  57 kvm

 • Avgift

  3 556 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  57 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2004-2006
 • Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt fiberbredband via Telenor
 • Församling

  Lundby
 • Lägenhetsnummer

  342 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 556 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 250/100 Mbit/s samt IP-telefoni
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  4 235 kr/år
 • Försäkring

  1 600 kr/år
 • Totalt

  5 835 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-07-03
 • Energiprestanda

  98 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Näst högst upp i huset med hiss smidigt hela vägen når ni denna moderna tvåa där det bara är att flytta in! Välkomnandet består av en luftig genomgångshall som leder er vidare till samtliga rum. Golvet är belagt med en klassisk ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör, stilrena inredningsval som sätter ton för resterande rum i bostaden. Här finns plats för avhängning samt god förvaring i en garderob och ett städskåp.

KLÄDKAMMARE
Till höger om hallen ligger en väl tilltagen klädkammare som är inredd med en generös hatthylla och praktiska klädstänger. Ytan ger dessutom utrymme för övriga förvaringslösningar om så önskas.

KÖK
Bostadens matlagningskök har en L-formad design med en öppen, social arkitektur mot intilliggande vardagsrum. Rejäla arbetsytor förenklar i matlagningen och här finns gott om förvaring i lådor, över- och underskåp. Skåpsinredningen är i ek med rostfria beslag och öppna hyllplan ger plats för kryddor och kokböcker. Arbetsytan är belagd med en svart laminatskiva och ovanför sitter en mörkgrå kakelmosaik, belysning och eluttag. Rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, hällspis, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönsterparti förser köket med ljus och den öppna ytan intill vardagsrummet kan möbleras med ett stort matsalsbord för flera personer.

VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum är en given plats för trivsamma sammankomster med vänner och familj med anslutande balkong och köket nära tillhands. Den öppna ytan ger en luftig känsla och ljuset flödar genom ett stort fönsterparti och en helglasad altandörr. Likt bostadens sovrum och kök pryds fönsterna av dekorativa fönsterbänkar i sten och de vita väggarna ger en neutral bas att inreda efter. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang. Här finns också ett stilfullt väggskåp och en matchande bänk som kan lämnas kvar om så önskas.

BALKONG
Den terrassliknande balkongen imponerar med sol hela dagen och en vacker utsikt över Sannegårdshamnen. Föreningen arbetar dessutom just nu med att söka bygglov för inglasning. Den rejäla ytan ramas in av ett snyggt räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk trätrall. Här kan ni inreda med en mysig loungegrupp, blommor och dekoration.

SOVRUM
Via hallen och vardagsrummet når ni bostadens rymliga sovrum. Här finns en skjutdörrsgarderob till förfogande och den luftiga ytan kan inredas med dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och en fin fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration.

BADRUM
Ett smakfullt badrum i tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. I badrummet har man nyligen bytt ut spegel, kommod, handfat samt kombimaskinen. Den övriga inredningen består av en wc, handdukstork samt dusch med vikbara dörrar i tonat glas. Här finns också praktiska eluttag.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Fören på Norra Älvstranden är en äkta förening bestående av två flerbostadshus i fem till sex våningar med totalt 56 bostadsrätter. Föreningen registrerades 1990 och har adresserna Barken Beatrices Gata 10-18.

Föreningen är delaktig i Skrovet samfällighetsförening tillsammans med Brf Riggen på Norra Älvstranden samt Brf Masten på Norra Älvstranden. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar garage med tillhörande trapphus och hissar, tillfartsramp, kör- och gångytor, grönytor, lekplats, belysning, sopsug, förråd för trädgårdsredskap, cykelrum, tvättstugor, föreningslokal, ventilationsanläggningar, ledningar för vatten och avlopp och dagvatten, undercentral för fjärrvärme inkl. ledningar, kabel-TV anläggning inkl. grundutbud, el- och teleledningar, vattenmätare och elmätare för gemensam el samt andra för fastigheten erforderliga anläggningar.

HEMSIDA
https://www.brfforen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Sannegården 44:3. Fastigheten bebyggdes 2004-2006. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Två tvättstugor delas mellan tre föreningar. En tvättstuga finns i källarplan på Barken Storegrunds Gata 7 och den andra på Barken Beatrices Gata 8. Tvättstugan som är belägen i föreningen har 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

En övernattningslägenhet finns att boka för föreningens (och samfällighetens) medlemmar. Lägenheten finns i källarplan på Barken Storegrunds Gata 7.

Två cykelrum samt barnvagnsrum finns i källarplan.

Till varje lägenhet finns individuella förråd för förvaring. Förråden nås via respektive trapphus eller tillhörande hissar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen har tillgång till 32 stycken parkeringsplatser i ett varmgarage under gården. Garaget nås genom de trapphus som är utrustade med personhiss som finns på innergården. En plats kostar cirka 800 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2019-06-24). Föreningen förfogar även över 3 stycken MC-platser som kostar cirka 270 kronor i månaden. I dagsläget finns det 1 MC-plats ledig i föreningen (2019-06-24).

P-tillstånd i Sannegårdshamnen kan fås genom Göteborgs Stads Parkerings AB.

BÅTPLATS
Västra Sannegårdens båtklubb har 96 båtplatser i Sannegårdshamnen. Lediga båtplatser uthyres i mån av plats för boende i Sannegårdshamnens närområde. I dagsläget finns det lediga platser (2019-05-14). För information om avgifter för en båtplats se: https://www.vsbk-gbg.se/?rID=1064&page=avgifter

KABEL-TV/BREDBAND
Grundutbud av kabel-TV samt fiberbredband 250/100 Mbit/s via Telenor ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

GJORDA RENOVERINGAR
2017 Genomfördes en totalrenovering av murar och fasader samt utfördes diverse plåtarbeten. Under samma period konstruerades nya tak över samtliga entréer. Man har också gjort en investering med att lägga natursten mot gaten för att skydda muren mot Barken Beatricegata och i samband med det byttes också plattor på trottoarer. 3 medlemmar i bottenplan har även bytt ut altanbrädor på deras uteplatser. Under året beviljades också ett nytt bygglov för inglasning av balkonger med tak. Utöver detta har det utförts reparationer av hissar och portelefoni, gården har gjorts om med rabatter och gräsmattor, burspråkstaken har tvättats, och en brandskyddsgenomgång samt OVK-besiktning har genomförts.

2017-2018 Genomfördes flera inglasningar av balkonger med tak. De medlemmar som valde att glasa in sina balkonger fick stå för kostnaden själv.

2018 Spolades stamrören i samtliga lägenheter.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att byta belysningen på innergården 2019 samt att byta belysningen i trapphusen 2020. Föreningen planerar också framöver ett byte av porttelefoner samt att renovera altaner i bottenplan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-24).

Föreningen har röstat igenom att söka bygglov för inglasning av balkonger utan tak. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-24).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-06-24).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-24) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Sannegården

KUSTNÄRA OCH MODERNT
De här kvarteren har varit med om en fantastisk expansion de senaste åren. Från att vara en industriell arbetsplats till att bli ett attraktivt och levande område för människor att bo i. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Bostadshus blandas med arbetsplatser, forskningscentrum, hotell, butiker, kulturverksamheter och fritidsliv. Nybyggnationer och snygg arkitektur står sida vid sida med äldre byggnader som bevarats från tiden då varvsindustrin hade sitt näste här. I det här stiliga kvarteren bor du nära sköna naturstråk, mysigt bryggliv, bekvämligheter och service som gör livet bekvämt. Området är i spännande förändring med framtidsplaner där bland annat närliggande Karlatornet är under uppbyggnad som kommmer att bestå av flera kvarter av bostäder, kontor och affärer. För mer information se: www.karlatornet.se.

I OMRÅDET
Från området har du gångavstånd till all tänkbar service och handel som till exempel apotek, vårdcentral, småbutiker, systembolag och bibliotek. Vill du ta en matbit på restaurang finns en uppsjö av trevliga ställen att besöka. Take away-mat, bagerier, caféer, fiskrestauranger, stiliga hotellrestauranger eller populära lunchrestauranger, här hittar du allt för alla tillfällen. För motionärer finns många välutrustade parker och naturområden att ta en löprunda i och dessutom finns ett flertal träningsanläggningar och gym på gångavstånd. När kylskåpet ska fyllas upp inför veckan ligger flera stora mataffärer i närheten, till i Exempel Eriksbergs köpcentrum. För familjer med barn i skolåldern finns flera förskolor och skolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Sannegårdshamnen tar du dig enkelt in till Göteborgs stadskärna med buss eller båt. Älvsnabben med färjelägen Eriksberg, Sannegårdshamnen/Slottsberget, Norra Älvstranden och Lindholmen tar er över till andra sidan älven på bara några minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.