Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Carl Larssonsgatan 5D, Örgryte Bö

Charmig 40-tals etta med totalrenoverat kök och solig balkong


Mysig etta i gott skick med nyrenoverat KVIK-kök. Stor balkong med sol hela dagen mot lummig grönska. Genomgående arkitektur med fönster i två väderstreck. Stambytt badrum, gott om förvaring samt tillhörande vinds- och källarförråd. Lågt belånad brf med fritt bredband och nytt övernattningsrum!

Ett trivsamt boende i gemytliga Örgryte nära natursköna Skatås och Delsjön med bra kommunikationer in till city. Hemmet genomsyras av vitmålade väggar samt ett snyggt betonggolv som ger en rustik känsla. Djupa fönsterbänkar i sten har bevarats och stora fönster åt två håll skapar ett ljust boende. Köket har totalrenoverats med en stilren inredning från Kvik och här finns också en kvalitativ utrustning som förenklar i matlagningen. Hemmets generösa sällskapsrum ger plats för både soffa och säng och en rofylld balkong med grönskande utsikt bjuder på sol från morgon till kväll. Därtill erbjuds ett stambytt badrum samt förvaring i en inredd klädkammare och inbyggd garderob. Välkommen på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  35.5 kvm

 • Avgift

  2 588 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  35.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1946
 • Förråd

  Till bostaden hör ett vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV samt bredband via Com Hem
 • Församling

  Örgryte
 • Lägenhetsnummer

  50 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 588 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  2 700 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  3 900 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-10-28
 • Energiprestanda

  137 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningen och stig i en charmfull funkisetta i mycket fint skick. Från hallen bjuds på en god överblick av hemmets trivsamma disposition och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en inredd garderob samt klädkammare. På golvet ligger ett slittåligt betonggolv i en ljusgrå ton och alla väggar i bostaden är nymålade i en vit kulör.

KÖK
Ett toppmodernt matlagningskök som totalrenoverades 2019. Inredningen är tidlös ifrån välrenommerade KVIK och består av vita handtagslösa fronter som kombineras snyggt med en arbetsbänk i mörk laminat. En underlimmad diskho ger ett stilrent intryck och ovanför bänkytan sitter ett stänkskydd i matchande material som belyses av inbyggda spotlights. Den kvalitativa utrustningen består av en fläkt, induktionshäll, ugn samt en integrerad kyl/frys. Här finns också ett praktiskt skafferi till ytterligare förvaring. Ett stort fönster med en djup fönsterbänk i sten står för ljusinsläpp och intill ryms en matsalsmöbel för 4-6 personer.

ALLRUM
Hemmets sällskapsrum har en mysig och ombonad känsla med lummiga omgivningar utanför fönstret. Den spatiösa ytan erbjuder flera möbleringsmöjligheter och en rymlig balkong utgör en vacker förlängning till rummet. Likt övriga rum är golvet belagt med rustikt betonggolv och de vitmålade ytskikten ger en neutral bas att inreda efter. Ett stort glasparti släpper in rikligt med ljus och även här återfinns en tidsenlig fönsterbänk i sten. Här kan ni inreda med en soffgrupp, mediamöbel, säng samt övrigt möblemang.

BALKONG
Den generösa balkongen har en stilla placering med utsikt över vacker grönska. Här skiner solens strålar ända från morgon till kväll! Ytan är belagt med en praktisk trätrall och här kan ni inreda med en cafemöbel, blommor och dekoration.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2004-2005. Golvet är belagt med ett ljust klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i ett ljust kakel. Inredningen består av en wc, spegel, handdukstork, ett vägghängt spegelskåp samt en dusch med glasdörr. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus och här finns också ett praktiskt vädringsfönster.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Kärralund i Göteborg är en äkta förening bestående av två fastigheter med totalt 84 bostadsrätter. Föreningen bildades 1944 och har adresserna Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 & 6.

HEMSIDA
http://www.brfkarralund.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Torp 26:1 och 27:3. Fastigheterna uppfördes 1946. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden löper på 10 år och kostar 323 684 kronor/ år. Nästa förnyelse är 2025.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För skötsel av fastigheten anlitar föreningen Pelles fastighetsskötsel. I uppdraget ingår bland annat gräsklippning, snöröjning, klippning av häckar och buskar, grusning samt trapphusstädning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor i källaren av husen 1 och 5. Tvättstugan i uppgång 1 kan bokas av medlemmarna i hus 1 och 3. Tvättstugan i uppgång 5 kan bokas av boende i hus 5 och 6. Tvättstugorna är vardera utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en centrifug. Därtill finns också ett torkrum som man automatiskt bokar när man bokar tvättid. Mangelrum finns också i källaren.

Föreningen ligger utmärkt till för att transportera sig med cykel till de flesta platserna i Göteborg. Cykeln förvarar man tryggt i något av cykelförråden som finns i källarna i uppgång 1A, 3A, 5A samt 6A.

Föreningen har ett hobbyrum som fritt kan disponeras av medlemmarna. I hobbyrummet finns några enkla verktyg men den största fördelen är att det är ett utrymme för att genomföra projekt som är komplicerade att genomföra i lägenheten. Hobbyrummet finns i källaren i hus 3 och nås genom att gå ner för trappan till höger om entréporten vid uppgång 3A.

I anslutning till hobbyrummet finns en bokhylla. Här kan medlemmarna låna böcker som andra medlemmar har lämnat eller lämna ner egna böcker som man redan har läst.

I föreningen finns också ett förtroendemannakontor samt ett styrelserum.

Föreningen arbetar även med att iordningställa en övernattningslägenhet i källaren vid hus 5. Golven ska slipas och rummet ska inredas. Föreningen behöver även få ett godkännande av kommunen innan rummet kan hyras ut. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-25)

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 19 parkeringsplatser med eluttag som är belägna mellan hus 5 och 6. En parkeringsplats kostar 375 kronor i månaden och debiteras på avgiftsavin. I dagsläget är det cirka 3-4 års kötid till platserna (2019-06-25). För att sätta upp sig i kön, kontakta styrelsen via styrelsen@brfkarralund.se

Adressen Carl Larssonsgatan 5D är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av digitala kanaler ingår i avgiften. Utöver det ingår också bredband nedströmshastighet 50-100 Mbit/s samt uppströmshastighet 7-10 Mbit/s.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor per varje boendemedlem i hushållet. De tar också ut en årsavgift om cirka 300 kronor, kostnaden täcker för alla medlemmar i hushållet.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1985 Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995 Reparation av västergavel hus 8. Omläggning av samtliga tak.
1996 Byte av värmekulvert.
1997 Nya balkonger.
2001 Bredbandsinstallation. Renovering av köksstammar (Proline-metoden).
2003 Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater. Asbestsanering i källarutrymmen.
2004-2005 Renovering av tvättstugorna inkl. ny maskinpark. Nya badrumsstammar samt totalrenovering av badrummen.
2007 Uppgradering av bredbandsnät. Byte till elektroniskt låssystem. Reparation av västergavlar hus 1,3 och 5.
2008 Uppgradering av Com Hem TV-nät.
2009 Installation av porttelefoner. Elstambyte. Uppförande av energideklaration. Reperation av de mest akuta skadorna på fastigheternas skorsstenar.
2010 OVK-besiktning.
2011 Ommålning av trapphus.
2011-2012 Plåtinklädnad av skorsstenar.
2012 Upprättande av hemsida.
2013 Renovering 6 st utvändiga källartrappor. Ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014 Ommålning av källarfönster. Stuprörsanslutningar bytta.
2015 P-platser breddats. P-platser samt plan framför hus 5 omasfalterade. Källartrappor utvändigt renoverade. Gångstråk omasfalterade.
2016 Installation av temperaturgivare i utvalda lägenheter. Besiktning av balkonger.
2017 OVK- besiktning. Service på maskinerna i tvättstugan.
2018 Målning av samtliga källargångar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu håller föreningen på att ta in offerter inför ett rörrenovering i marken runt hus 5. De planerar också att renovera alla smidesräcken runt källartrappnedgångarna samt att genomföra mindre underhåll i trädgårdarna. I övrig ska tegelfogarna renoveras under 2021. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-25).

EKONOMI
Den 1 januari 2019 höjdes avgiften med 3%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-06-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-25) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Örgryte Bö

VACKRA VILLOR OCH TIDSTYPISK ARKITEKTUR
Det här trivsamma området präglas av en kombination av äldre hus i trä, nyare lägenhetskomplex, pampiga familjevillor och härliga grönområden. I stadsdelen finns en mängd tidstypiska byggnader, till exempel de många vita och stilrena funkishusen som tar oss tillbaka till 1920-talet. Under en promenad i de här stiliga kvarteren kan du hänföras av de många praktfulla villorna och de imponerande stenhusen. Ja, i Örgryte är det inte svårt att hitta ett boende som bidrar till livskvalitet. Här finns garanterat ett hem med det lilla extra för er som värderar en familjär stämning i ett lugnt område med närhet till både bekvämligheter, stad och naturen.

NATURNÄRA LUGN OCH GOTT OM BEKVÄMLIGHETER
I närheten av Örgryte finns gott om bekvämligheter som underlättar vardagens flyt. Här har ni bland annat en av Göteborgs mest välsorterade mataffärer, Ica Focus, på kort avstånd. Dessutom finns flera mindre affärer i kvarteret när du behöver handla det allra viktigaste. I området ligger även en ljuvlig blomsterbutik med inredning och det välkända pepparkaksbageriet. För naturälskaren ligger Delsjöområdet med sina promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd. Där finns badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och den uppskattade motionscentralen Skatås. För dig som har barn i skolåldern finns många valmöjligheter. Örgryte/Härlanda har runt trettio kommunala och omkring tjugo enskilda förskolor för barn mellan ett och fem år. För elever i åldrarna sex till sexton finns nio kommunala och fem fristående grundskolor. 

KOMMUNIKATIONER
Till Göteborgs centrum tar du dig på bara några minuter, oavsett om du väljer bil, kollektivtrafik eller en promenad. Från Sankt Sigfridsplan går både buss och spårvagn och vid Betaniagatan går 50-bussen med täta turer in till stan. Lisebergs station och knutpunkten Korsvägen ligger på behagligt avstånd därifrån du kan ta dig till stadens alla hörn. Se www.vasttrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. 

 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.