Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Räntmästaregatan 26C, Lunden

Tidsenlig funkistrea med rofylld balkong mot lummig grönska

40-tals pärla med framtagna brädgolv, generös takhöjd, fönsterbänkar i sten och tidsenliga klädskåp. Nybyggd balkong med grönskande utsikt, totalrenoverat kök samt stambytt badrum. Genomgående arkitektur, öppen planlösning och fönster i två väderstreck. Stabil brf med bastu, gästlägenhet, tvättstuga och hobbyrum på bekvämt avstånd två trappor ner!

Hemmet har en tilltalande arkitektur med fönster i motsatta väderstreck samt en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vitmålade och lackade brädgolv harmoniserar med sobra ytskikt och här återfinns vackra fönsterbänkar i sten. Bostadens mysiga balkong vetter mot lummig grönska och här kan ni njuta i solen från morgonen till efter lunch. Köket är stilfullt renoverat med kvalitativa vitvaror och under renoveringen byttes också all el. Därtill ett generöst sällskapsrum, ett stambytt badrum samt goda förvaringsmöjligheter. Ett attraktivt läge i gemytliga Lunden nära stad, natur, kommunikationer och all service!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 366 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Till bostaden hör ett stort källarförråd
 • TV/Bredband

  TV med fiberutbud via Telia samt bredband med hastighet till 100 Mbit/s via FiberLAN.
 • Lägenhetsnummer

  433 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 366 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Fiber-TV (Grundutbud 18 kanaler ), Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.23840%
 • Andelstal avgift

  1.28%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 384 kr/år
 • Försäkring

  2 268 kr/år
 • Totalt

  5 652 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningen och stig in i en charmfull funkistrea där tidsenliga detaljer och moderna inslag kombineras på ett stilfullt sätt. Mottagandet består av en luftig genomgångshall och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en inbyggd klädkammare. Väggarna är målade i en ljus ton och på golvet ligger ett framtaget, vitmålat brädgolv.

KÖK
Hemmets fina matlagningskök totalrenoverades 2017 och i samband med renoveringen byttes även all el. Inredningen är stilfull och består av profilerade luckor i en grå ton med mässingbeslag och ovanför arbetsytan i ek är väggen klädd i ett vitt, rektangulärt kakel. Förvaringen är förstklassig med luckor upp till tak och öppna hyllplan ger plats för vinflaskor, kokböcker och dekoration. Belysning ovan bänkytan förenklar i matlagningen och här sitter också flera praktiska eluttag. Integrerade och rostfria vitvaror ger ett enhetligt intryck och utrustningen består av en fläkt, induktionshäll, ugn, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Här finns även ett generöst skafferi med utrymme för torrvaror och konserver. Väggarna är målade i en ljus ton och på golvet ligger ett framtaget, vitmålat brädgolv. Ett dubbelfönster med bevarat stenbräde förser köket med ljus och intill ryms ett matsalsbord för fyra personer. Köket har en öppen social arkitektur mot intilliggande vardagsrum, något som bjuder in till trivsamma sammankomster med vänner och familj!

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum har en spatiös yta att möblera på och här ryms både en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. Vita väggar ger en neutral bas att inreda efter och här finns ett generöst fönsterparti för rikligt ljusinsläpp. I vardagsrummet ligger ett framtaget, lackat brädgolv och en ljuvlig fönsterbänk i sten skvallrar om svunna tider.

SOVRUM 1
Ett mysigt och ombonat sovrum med stilla, gröna omgivningar utanför. Väggarna är målade i en ljus ton och på golvet ligger ett stilfullt laminatgolv. Två helglasade altandörrar förser rummet med ljus och härifrån når ni hemmets trivsamma balkong. Här kan ni inreda med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Förvaring erbjuds i en generös garderob samt ett inbyggt klädskåp.

BALKONG
Bostadens härliga balkong har en vacker utsikt mot lummiga omgivningar. Här kan ni njuta av lugnet som råder i solen från morgonen till efter lunch. Ytan ramas in av snyggt räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk trätrall. Balkongen kan inredas med en cafémöbel, blommor och dekoration.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum kan med fördel användas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i en grön ton och på golvet ligger ett framtaget, lackat brädgolv. Ett dubbelfönster mot lummig grönska förser rummet med ljus och här återfinns en tidsenlig fönsterbänk i sten. Förvaring erbjuds i en platsbyggd garderob med överskåp samt ett inbyggt klädskåp (används som städskåp idag).

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2003-2004. Golvet är belagt med ett blått klinker och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av en vägghängd wc, handfat, spegelskåp, handdukstork, vägghängda hyllor samt dusch med draperi (ny duschblandare 2016).

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 87 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även ett antal MC- platser som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga parkerings- eller MC-platser, det står ca 5 personer i kö till en parkeringsplats (2019-09-06).

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”

KABEL-TV/BREDBAND
TV med fiberutbud via Telia där basutbudet (18 kanaler) ingår i månadsavgiften. Bredband via FiberLAN med hastighet upp till 100Mbit/s som betalas och beställs separat av varje enskild medlem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya Stadgar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De utreder möjligheten att bygga laddplatser för el- och hybridbil. De planerar även att fräscha upp trapphusen samt lacka om entrédörrarna. Föreningen är positiva till att sälja ut råvindsytan till de som bor på våning 4, för att kunna bygga upp i etage. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-09-06).

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har gjort upprepade avgiftssänkningar. Den senaste sänkning var den 1 januari 2019 då man sänkte med 5%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. En av föreningens hyresrätter är uppsagd och kommer att säljas under hösten och förstärka föreningens ekonomi ytterligare (2019-09-06).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-09-06) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Övernattningslägenhet
Övernattningslägenhet
Relaxavdelning
Relaxavdelning
Bastu

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.