Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Rangeltorpsgatan 51C, Örgryte Skår

Mysig 30-tals pärla bland Örgrytes gemytliga kvarter


Tidsenlig med möjlighet att nyttja uteplats och utsikt mot Gothia Towers. Nylackerade köksluckor, ommålade ytskikt, nyslipad fiskbensparkett samt framtaget, vitmålat brädgolv. Lugnt belägen nära natursköna Delsjön och Korsvägens evenemangsstråk!

Ett ljuvlig hem med en finstämd mix av charmiga originaldetaljer och moderna inslag. Alla ytskikt har målats om i sobra toner och fiskbensparketten i hall och vardagsrum har slipats om. I köket är luckorna nylackerade i en trendriktig grå ton och originalbrädorna har tagits fram och målats i vitt. Arkitekturen är genomgående med fönster i två väderstreck och från vardagsrummet bjuds på en vidsträckt utsikt över charmiga hustak bort mot Gothia Towers. Fönsterbänkar i sten har bevarats och här finns också tidsenliga klädskåp till förvaring. Lägg därtill ett stort sällskapsrum, ett fräscht badrum med toppmatad tvättmaskin samt ett lugnt beläget sovrum med utgång till en uteplats som får nyttjas av de boende i lägenheten!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  48.7 kvm

 • Avgift

  3 089 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  48.7 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde
 • Våning

  1 av 2
 • Balkong

  Möjlighet att nyttja uteplats
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1938
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  TV via Com Hem och internet via Telia Bredband FiberLAN
 • Församling

  Örgryte
 • Lägenhetsnummer

  5 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 089 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten och Digital-TV Small
 • Andel i föreningen

  2.60886%
 • Andelstal avgift

  2.60886%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  3 300 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 800 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Schablonberäknad.

Energi

 • Energideklaration

  2010-03-30
 • Energiprestanda

  124 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
På en stilla gata bland Örgrytes mysiga villakvarter ligger denna charmiga 30-tals tvåa med bevarad tidskaraktär. Ta trapporna upp till första våningen och stig in i en öppen genomgångshall som bjuder på en god överblick över samtliga rum. På golvet ligger en nyslipad fiskbensparkett i original och väggarna är nymålade i en ljusgrå ton. Här kan ni inreda med en hatthylla samt förvaringsmöbel.

KÖK
Vidare från hallen når ni hemmets matlagningskök som nyligen har genomgått en uppfräschning. Inredningen består av nylackerade luckor i en grå ton med mässingsbeslag och ovanför arbetsbänken i rostfritt sitter ett vitt, kvadratiskt kakel. I köket har man även installerat en ny blandare och kran från Tapwell. Förvaringen är förstklassig i flera lådor, över- och underskåp och här finns också ett rymligt städskåp/ skafferi. Utrustningen består av en fläkt, kombinerad kyl och frys samt en hällspis med induktion och varmlufsfunktion. Väggarna är nymålade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger ett nyframtaget originalbrädgolv som har målats i en vit ton. Taket är belagt med en stilfull träpanel med infällda spotlights och ett dubbelfönster med bevarat stenbräde står för ljusinsläpp. Köket kan möbleras med en matplats för fyra personer.

VARDAGSRUM
I det härliga sällskapsrummet är trettiotalscharmen påtaglig! På golvet ligger en nyslipad fiskbensparkett i original och en vacker fönsterbänk i svart sten har bevarats från byggtiden. Ett stort fönsterparti släpper in rikligt med ljus och härifrån bjuds på en vidsträckt utsikt över Örgrytes mysiga hustoppar ända bort mot Gothia Towers. Väggarna är nymålade i en varm, gråbeige ton och den luftiga ytan kan inredas med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

SOVRUM
Ett mysigt och ombonat sovrum med ett vackert vitmålat brädgolv samt tidsenliga klädskåp som skvallrar om svunna tider. Väggarna är nymålade i en mörk, beigegrå ton och ytan kan möbleras med en dubbelsäng. Här finns en balkongdörr för vädring och ljusinsläpp som leder ut till en uteplats som är fri att nyttja av de boende men som ägs av föreningen. Två inbyggda garderober med klädstång samt hyllplan erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

UTEPLATS
Uteplatsen som nås via sovrummet ägs av föreningen men får nyttjas av de boende i lägenheten. Solens strålar värmer från morgon till lunch och här är det tillåtet att plantera växter och placera utemöbler. Man sköter själv om sina planteringar och möblerna måste kunna plockas bort vid gräsklippning samt trädgårdsskötsel.

BADRUM
Hemmets badrum har en ljus våtrumsmatta samt väggar klädda i ett vitt kakel med mönstrade partier. Badrumsinredningen består av wc, handfat, ett nytt spegelskåp med belysning, dusch med vikbara glasdörrar samt praktiska förvaringsskåp. Här finns dessutom bekvämligheter som en vattenburen handdukstork samt en toppmatad tvättmaskin. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Jakobsdal är en äkta förening bestående av en tvåvåningsbyggnad med totalt 36 bostadsrätter. Föreningen bildades 1938 och är belägen i Skårs Villaområde med adresserna Rangeltorpsgatan 51A-I.

HEMSIDA
https://sites.google.com/site/jakobsdal/

FASTIGHETEN
Göteborg Skår 8:22. Fastigheten bebyggdes 1938. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning. För städning av trapphus och källare anlitar föreningen Städbolaget i Göteborg AB. För trädgårdsskötsel samt snöröjning anlitar de Veteranpoolen Östra Göteborg.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I väster finns en vacker trädgård med utsikt mot centrala Göteborg. Trädgården är utrustad med en gemensam uteplats med fast grill, samt bord och stolar.

Två tvättstugor finns i huset. I den södra tvättstugan består utrustningen av två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I den norra tvättstugan finns två tvättmaskiner och torktumlare. I anslutning till norra tvättstugan finns även torkrum och mangel.

Ett enkelt motionsrum kan nyttjas av föreningens medlemmar. Detta är beläget i källaren i anslutning till uppgång H. Cyklar och barnvagnar får stå i cykelkällarna och mopeder/MC får förvaras i ett utrymme närmast norra gaveln.

I föreningen finns sopsortering. I det norra soprummet kan ni slänga kompost, papper och kartong, metall, plast, glas och restavfall. I det södra soprummet finns kärl för restavfall.

Till varje lägenhet hör ett förråd i både källaren och på vinden.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städ- samt trädgårdsdagar som infaller på våren och hösten.

PARKERING
I området råder fri parkering på gatorna.

Adressen Rangeltorpsgatan 51C är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
TV via Com Hem samt internet via Telia Bredband FiberLAN. TV paket Digital-TV small ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor per varje boendemedlem i hushållet. De tar också ut en årsavgift om cirka 300 kronor, kostnaden täcker för alla medlemmar i hushållet.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1992 Genomfördes en omfattande ROT-renovering där stammar, elstigare, badrum, kök och tak byttes. Under samma år dränerades fastigheten.
2009 Byttes fasaden.
2010 Energideklarerades fastigheten.
2011 Byttes husets vattenservis. Under samma år målades källarfönster och fönster i källargången samt norra tvättstugan. Uteplatsen fick också en ny spaljé.
2012 Tecknades nytt gruppavtal med Com Hem så att Digital- TV small ingår i månadsavgiften. Under samma år utökades sopsorteringen med möjlighet att sortera glas, tidningspapper, pappersförpackningar, plast, metall och kompost.
2013 Utfördes plåtslageriarbeten samt utfördes murarbeten på husets sockel och två tidigare igenmurade källarfönster i södra cykelkällaren öppnades upp och murades med glasbetong.
2014 Spolades avloppsstammar.
2016 Genomfördes en OVK- besiktning av samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen och i samband med detta rengjordes ventilationskanaler, köksfläktar samt frånluftsfläktarna på vinden. Under samma år rengjordes utsidan av balkongerna, besiktigades allmänna utrymmen, reparerades vindsfönstret i B-uppgången, tätades fogar i takgenomföringar samt genomfördes målning av plåt på taket. Samtliga stormkåpor byttes ut, linoleummattor i trapphusen polerades och grovrengöring av golvet i källaren utfördes. Under sommaren konstaterades via provtagning att kakelfixen i norra tvättstugan innehöll asbest, man åtgärdade då problemet och beställde en asbestsanering.
2017 Besiktigades fastigheten, stödmuren av sliper utanför H- och I uppgången ersattes av L-stöd betong och Cotoneaster buskaget ersattes med markbeläggning av betongplattor. Under samma år byttes tvättmaskiner i Norra tvättstugan samt byttes torkskåpet.
2018 Tillkom en ny uteplats i H- och I uppgången och trapphusen fick ny polish.
2019 Installerades trådlösa brandvarnare i samtliga lägenheter och allmänna utrymmen. Byttes takfönster på vinden.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2019-07-04).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-07-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-04) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Örgryte Skår

VACKRA VILLOR OCH TIDSTYPISK ARKITEKTUR
Det här trivsamma området präglas av en kombination av äldre hus i trä, nyare lägenhetskomplex, pampiga familjevillor och härliga grönområden. I stadsdelen finns en mängd tidstypiska byggnader, till exempel de många vita och stilrena funkishusen som tar oss tillbaka till 1920-talet. Under en promenad i de här stiliga kvarteren kan du hänföras av de många praktfulla villorna och de imponerande stenhusen. Ja, i Örgryte är det inte svårt att hitta ett boende som bidrar till livskvalitet. Här finns garanterat ett hem med det lilla extra för er som värderar en familjär stämning i ett lugnt område med närhet till både bekvämligheter, stad och naturen.

NATURNÄRA LUGN OCH GOTT OM BEKVÄMLIGHETER
I närheten av Örgryte finns gott om bekvämligheter som underlättar vardagens flyt. Här har ni bland annat en av Göteborgs mest välsorterade mataffärer, Ica Focus, på kort avstånd. Dessutom finns flera mindre affärer i kvarteret när du behöver handla det allra viktigaste. I området ligger även en ljuvlig blomsterbutik med inredning och det välkända pepparkaksbageriet. För naturälskaren ligger Delsjöområdet med sina promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd. Där finns badplatser, golfanläggning, promenadstigar, naturreservat och den uppskattade motionscentralen Skatås. För dig som har barn i skolåldern finns många valmöjligheter. Örgryte/Härlanda har runt trettio kommunala och omkring tjugo enskilda förskolor för barn mellan ett och fem år. För elever i åldrarna sex till sexton finns nio kommunala och fem fristående grundskolor. 

KOMMUNIKATIONER
Till Göteborgs centrum tar du dig på bara några minuter, oavsett om du väljer bil, kollektivtrafik eller en promenad. Från Sankt Sigfridsplan går både buss och spårvagn och vid Betaniagatan går 50-bussen med täta turer in till stan. Lisebergs station och knutpunkten Korsvägen ligger på behagligt avstånd därifrån du kan ta dig till stadens alla hörn. Se www.vasttrafik.se för mer information om vilka förbindelser som passar just dig. 

 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.