Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Bratteråsbacken 39, Eriksberg

Läcker etagevåning med New York känsla och två balkonger!


Möjlig 6:a - elegans i etage med högt gavelläge och två soliga balkonger, varav den ena med hamnutsikt. Studioinspirerat hem med öppen arkitektur, maffig takhöjd och djupa fönsternischer i tre väderstreck. Toppmodernt, två badrum, separat tvättstuga och förstklassig förvaring!

Ett unikt boende med ware-house känsla som måste upplevas på plats! Ett komfortabelt hem i ett av Eriksbergs kulturhistoriska fastigheter anno 1914 som totalrenoverades och fick sin design 2009. Allt är modernt och genomgånget i minsta detalj och arkitekturen är öppen för att få till ett socialt samspel mellan kök och vardagsrum. Gavelläget bidrar med ett enastående ljusinsläpp och rymden är påtaglig, särskilt en trappa ner där takhöjden sträcker sig upp till cirka 4 meter. Njut också av två balkonger varav den ena i väster och den andra i soligt söderläge där ni kan blicka ut över vattenblänket. Därtill två välutrustade badrum med golvvärme, ett eget tvättutrymme samt lyxiga förvaringsmöjligheter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  5 rum och kök

 • Boarea

  132 kvm

 • Avgift

  6 920 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  5 rum och kök
 • Boarea

  132 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 8
 • Balkong

  Två balkonger
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1914/2009
 • Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd
 • Församling

  Lundby
 • Lägenhetsnummer

  151 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  6 920 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  4.70592%
 • Andelstal avgift

  4.70567%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2012-12-09
 • Energiprestanda

  120 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen bekvämt upp till fjärde våningen och stig in i en pampig etagevåning med hantverk och design av högsta klass. Välkomnandet består av en spatiös hallentré som erbjuder ypperliga möbleringsmöjligheter. Här finns plats för avhängning och generös förvaring i en tilltagen skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vita väggar ger ett fräscht intryck i hela bostaden och på golvet löper en stilfull ekparkett genom alla rum.

KÖK
Hemmets matlagningskök har en L-formad design med en stilren interiör och kvalitativa utrustningsval. De vita skåpsluckorna pryds av snygga metallbeslag och ovanför den ljusgrå arbetsbänken sitter ett kakel i matchande ton. En praktisk bänkbelysning underlättar i matlagningen och här finns även flera eluttag. Rostfria vitvaror från Siemens ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Rummets mitt utgörs av en social köksö som bjuder in till mingel med vänner och familj. Köksön är inredd med rymliga förvaringslådor och lämpar sig perfekt som extra arbetsyta eller som en matplats för fyra personer.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med anslutande kök i en öppen arkitektur. Dessutom med utgång till hemmets soliga balkong i väster! Rummet har en härlig rymd och ljuset fullkomligt flödar in genom två stora glaspartier med dekorativ spröjs och djupa nischer. Här kan ni möblera med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

BALKONG 1
Via en helglasad altandörr tar ni er ut på hemmets första balkong i i härligt västerläge. Ytan ramas in av ett snyggt pinnräcke i stål och på golvet ligger en behaglig komposittrall. Balkongen kan inredas med en mysig loungegrupp, blommor och dekoration.

ALLRUM
En elegant trappa från köket leder ner till bostadens fantastiska allrumsdel. Rummet har en magnifik takhöjd om cirka 4 meter som skapar en enastående volym och maffig känsla. Lägg därtill ett stort glasparti med utsikt över hamnen som leder ut till den södervända balkongen. Här kan ni inreda med soffgrupp, mediamöbel samt annat möblemang som exempelvis en bokhylla eller läshörna.

BALKONG 2
En helglasad altandörr med stilfull spröjs öppnar upp till hemmets andra balkong som ligger i förmånligt söderläge. Här kan ni njuta av en vacker utsikt över Eriksbergs vattenblänk och se Ostindiefararen ligga förtöjd. Balkongen har snyggt pinnräcke i stål och på golvet ligger en praktisk komposittrall. Här kan ni inreda med en cafégrupp, blommor och dekoration.

SOVRUM 1
Bakom smidiga skjutdörrar med entré från både hall och kök väntar hemmets Master Bedroom. Ett mysigt och ombonat sovrum med ljus från två höga fönster som pryds av vacker spröjs och djupa nischer. Härifrån kan man dessutom glimta toppen på Masthuggskyrkan! Den väl tilltagna ytan kan inredas med dubbelsäng, nattduksbord samt övrig möblemang. Förvaring erbjuds i en dubbelgarderob samt en rymlig skjutdörrsgarderob, båda med praktiska spegeldörrar.

SOVRUM 2
I anslutning ligger bostadens andra sovrum som kan nyttjas som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Längs ena väggen sträcker sig fem generösa garderober och ytan kan möbleras med en enkelsäng skrivbordshörna samt övrigt möblemang. Ett stort spröjsat glasparti med djup nisch bidrar med ljusinsläpp.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet ger plats för en enkelsäng samt skrivbordshörna. Här har man dessutom tillgång till en alldeles egen walk in closet som är inredd med smarta förvaringslösningar och ett städskåp. Ljusinsläpp via ett generöst glasparti med djup nisch och stilfull spröjs.

BADRUM 1
Ett tidlöst inrett badrum med trendriktiga material och färgsättningar. Golvet är belagt med stora klinkerplattor i en mörkgrå ton med golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights i topp och botten, handdukstork samt dusch med vikbara glasdörrar.

BADRUM 2
Bostadens andra badrum är likt det första inrett med klinkerplattor i en mörkgrå ton och helkaklade väggar i vitt. Under golvet ligger behagliga värmeslingor och den övriga inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med spotlights i topp och botten , handdukstork samt dusch med vikbara glasdörrar.

TVÄTTSTUGA
Ett praktiskt och separat tvättutrymme som underlättar vardagens bestyr. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och väggarna är målade i vitt. Tvättstugan är utrustad med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare, överskåp, linneskåp samt en dubbelgarderob.

Föreningen

Föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Mjölner på Norra Älvstranden är en äkta bostadsrättsförening som består av ett flerbostadshus med totalt 33 bostadsrätter. Föreningen har adresserna Bratteråsbacken 37 och 39 och bildades 2006.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Juvel. Föreningens andel är 22,1 %. Samfälligheten förvaltar markytor runt 4 bostadsrättsföreningar, kulvertar och vattenledningar, cykelgarage samt utomhushiss.

HEMSIDA
www.brfmjolner.se

FASTIGHETEN
Göteborg Sannegården 7:8. Huset byggdes ursprungligen 1914 av arkitekten Per Lennart Håkansson. År 2006-2009 genomgick fastigheten totalrenovering och 33 nybyggda lägenheter stod färdiga för inflytt 2009. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För teknisk förvaltning anlitar föreningen GUAB AB och för trappstädning Abaco Specialstäd AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns barnvagns- samt cykelrum.

PARKERING
Det finns ett parkeringshus på Östra Eriksbergsgatan 77. En parkeringsplats kostar cirka 825 kr/mån och föreningen har ett antal platser. I dagsläget (2019-11-26) är det 2 i kö till parkeringsplatserna.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via fiber, flera leverantörer att välja bland. Föreningen har avtal med Canal Digital.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1163 kr för 2019. Pantsättningsavgift betalas av köparen vid upptagande av nya lån, 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

RENOVERINGAR
2013 OVK-besiktning av ventilationen.
2014 Bättring av sockel.
2017 OVK-åtgärder.
2018 Tvätt och oljning trall taktersser.
2018 Underspolning avloppsrör.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2020 Målning entréer och golv lägenhetsförråd.
2022 OVK, kontroll ventilation
2022 Energideklaration.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-11-26) enligt årsredovisningen planeras sänkning. Avgiften sänktes med 5 % både 2018-01-01 och 2019-01-01 till följd av god likviditet.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-11-26) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Eriksberg

MODERN OCH VATTENNÄRA STADSDEL
Området är från början ett industri- och varvsområde som de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer, blandat med äldre landshövdingehus längre upp i övre delarna av Eriksberg. Innan bostadshusen uppfördes hölls flera stora konserter under slutet på 1900-talet och scenerna i området har bland annat gästats av Michael Jackson och Madonna. Nu är stadsdelen ett av Göteborgs mest moderna och attraktiva bostadsområden. Fortfarande finns minnen kvar från varvstiden, bland annat den välkända bockkvarnen som är ett av stadens landmärken. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer.

I NÄRHETEN
En stor tillgång i området är torrdockans kajer och bryggor med restauranger, uteserveringar och kaféer. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet. I Eriksberg finns ett flertal matbutiker, småbutiker, bank, systembolag, vårdcentral och andra bekvämligheter som behövs för en enkel och behaglig vardag. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

KOMMUNIKATIONER
Vid Eriksbergs Färjeläge går båtar över kanalen till andra sidan älven. Du kan också ta båten vid Lindholmen till Rosenlund. För dig som hellre väljer buss finns flera hållplatser i området. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.