Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Lundgrensgatan 12, Lorensberg

Möjlig minitvåa med bevarad tidskaraktär i anrika Lorensberg

Möjlig minitvåa med låg avgift och hiss i fastighet anno 1927. Gemensam balkong i trapphuset. Högt i tak och tidsenliga detaljer. Sovrumsdel, helkaklat badrum och öppen arkitektur. Attraktiv adress i pampiga Lorensberg nära Korsvägen och Chalmers högskola!

Lugnt belägen och insynsfri 1.5:a i fastighet från 1927 med hiss upp till andra våningen. Högt i tak och tidsenliga detaljer som stuckaturer, breda fotlister, spegeldörrar, takrosett och djupa stenbräden. Genomgående vita väggar och en stilfull ekparkett som ger en neutral bas att inreda efter. Noggrant genomtänkt planlösning med öppen arkitektur mellan kök och vardagsrum samt separat sovrumsdel. Dessutom möjlighet att göra om dispositionen till 2 rok. Förstklassig förvaring i flera garderober, ordentligt matlagningskök samt helkaklat badrum med tidlös inredning. En topplägenhet med exceptionellt läge nära utmärka kommunikationer ett stenkast från Korsvägen, Avenyn och Chalmers!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  44 kvm

 • Avgift

  2 307 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  44 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
 • Våning

  2
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1927
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 307 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  3.82524%
 • Andelstal avgift

  4.01051%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 100 kr/år
 • Försäkring

  1 428 kr/år
 • Totalt

  3 528 kr/år
 • Kommentar

  Elkostnad baserat på säljarens uppgifter. Hemförsäkring enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2014-06-19
 • Energiprestanda

  111 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stig in i en vackert bevarad fastighet anno 1927 och ta hissen eller trapporna bekvämt upp till andra våningen. Låt er sedan hänföras av en charmfull 1.5:a med bevarad tidskaraktär som blandas fint med moderna detaljer på ett medvetet sätt. Hela lägenheten har en stilfull inredning med genomgående vita väggar och en klassisk ekparkett som gör det enkelt att inreda personligt. En luftig takhöjd skapar en härlig rymd och arkitekturen är genomtänkt med väldisponerade ytor och en öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum.

HALL
En tilltagen genomgångshall som bjuder på en god överblick över samtliga rum. Den luftiga takhöjden gör sig påmind och redan här förstår man att detta är ett hem med charm utöver det vanliga. Förvaringen är förstklassig i en inbyggd klädkammare med plats för jackor och skor och här finns ytterligare en garderob till förvaring. Garderoberna är bevarade från byggtiden och smyckas av tidsenliga spegeldörrar. Här finns också en vägghängd spegel i fullhöjd.

KÖK
Ett ordentligt matlagningskök där man har öppnat upp väggen mot allrummet för att skapa en öppen och social atmosfär. Köksinredningen består av släta fronter i vitt med rostfria beslag och ett vitt kvadratiskt kakel pryder väggen ovan arbetsbänken i rostfritt. Bra med förvaring i flera över- och underskåp och den maskinella utrustningen består av en kombinerad kyl och frys, fläkt samt hällspis. Ett stort fönster med vackert stenbräde släpper in rikligt med ljus och här kan ni blicka ut mot rofyllda Lundgrensgatan. I köket lades ett nytt stilfullt parkettgolv i ek under 2015. 

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är något alldeles extra. Njut av vackra detaljer från byggåret som pryder rummet såsom breda fotlister, smyckande stuckaturer och en bedårande takrosett. Ljuset flödar in från två fönster med tidsenliga stenbräden och de vita väggarna ihop med den generösa takhöjden skapar en ljus och luftig känsla. Ett härligt sällskapsrum som bjuder in till trivsamma middagar tack vare en öppen arkitektur mot matlagningsköket. Här kan ni inreda med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord.

SOVRUMSDEL
En mysig och ombonad sovrumsdel som går att skärma av med en skiljevägg eller med hjälp av textilier. Rummet kan inredas med en större säng och här finns en garderob som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Ett mindre fönster med bevarat stenbräde förser sovrumsdelen med ljus.

BADRUM
Badrummet renoverades 2008 och är smakfullt inrett med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, ett högskåp med spegeldörrar, handukstork samt dusch med vikbara glasväggar. 

GEMENSAM BALKONG
En trappa upp från bostaden finns en gemensam balkong i huset som är fri att nyttja av föreningens medlemmar.

ÖVRIGT
2015 Målades väggarna om i vitt, exklusive köket. Under samma år öppnades väggen upp mellan kök och vardagsrum.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Lorensberg 33:12 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus med totalt 21 bostadsrätter. Föreningen bildades 2009 och har adressen Lundgrensgatan 12.

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 33:12. Fastigheten bebyggdes 1927. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar Vasaplatsens Städ AB som sköter städning av trapphuset regelbundet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En härlig innergård där grillmöjligheter erbjuds under sommaren. Varje lägenhetsinnehavare har tillgång till ett lägenhetsförråd. I övrigt finns en gemensam tvättstuga i entréplan samt ett hobbyrum att tillgå. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp samt 1 torktumlare. Det finns även gemensamma balkonger i trapphuset.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Adressen Lundgrensgatan 12 är berättigad till boendeparkering inom område ”S”.

KABEL-TV/BREDBAND
Digital-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av Digital-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Under 2008-2009 totalrenoverades fastigheten där bland annat V/A och elstammarna byttes ut. Fasaden fräschades upp med ny puts och taket lades om med nytt tegel. Under samma period renoverades också trappuppgångarna, hissen samt alla fönster.
2012 Byggdes balkonger.
2015 Renoverades hissen.
2017 Upprättades en ny underhållsplan, lagades en tvättmaskin i gemensam tvättstuga samt genomfördes en fuktutredning i fastighetens källare.
2018 Installerades ett luftburet cirkulationssystem i husets källare. Under året riktades samt förbättrades porten och putsen i entrégången förbättrades.
2019 Genomfördes en OVK-besiktning samt mindre justeringar av ventilationen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att förstärka bjälklaget under fastigheten under hösten 2019. De planerar också att måla fönsterna utvändigt under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-04).

EKONOMI
Sedan föreningen bildades har avgiften sänkts vid tre tillfällen. 2015 med 6%, 2016 med 4% och 2017 med 6%. Föreningens ekonomi stärktes ordentligt då en hyresrätt såldes under 2018. I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar (2019-07-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-04) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.