Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Verkmästaregatan 4B, Lindholmen

Stilfullt sekelskifte med värmande eldstad och totalrenoverat badrum

Stor sekelskiftestvåa högst upp i huset. Attraktivt läge vid Slottsbergets sluttning intill vattenblänket. Eldstad, högt i tak, originalbrädgolv, spegeldörrar och framtagen murstock. Totalrenoverat badrum med marrakech klinker, golvvärme och tvättmaskin. Brf med god ekonomi, gästlägenhet samt lummig innergård med lusthus!

Ett enastående vackert hem i ett område med spännande varvshistoria alldeles intill Slottsberget och hamninloppet. En luftig takhöjd genomsyrar bostaden och här återfinns fina originaldetaljer. Höga fönster i två väderstreck skapar ett ljust boende och från sovrummet och badrummet bjuds på en härlig utsikt. Vita väggar ger en neutral bas att inreda efter och flera av rummen pryds av tidsenliga brädgolv. I vardagsrummet finns dessutom en sprakande eldstad som är en ljuvlig tillgång under vinterhalvåret! Lägg därtill ett välutrustat kök, ett underbart sällskapsrum, ett rofyllt sovrum, två klädkammare samt ett helrenoverat badrum med flera bekvämligheter!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  70 kvm

 • Avgift

  5 010 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  70 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde, enligt lägenhetsförtecknngen är den registrerad som 69.6 kvm.
 • Våning

  3 av 3
 • Byggår

  1905-1907
  Fastigheten totalrenoverades 1989
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  6 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 010 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.23915%
 • Andelstal avgift

  4.23413%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 400 kr/år
 • Försäkring

  1 884 kr/år
 • Totalt

  7 284 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-03-26
 • Energiprestanda

  60 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett charmfullt landshövdingehus från förra seklet och ta trapporna upp till tredje våningen. Låt er sedan hänföras av ett stilfullt hem med en vacker kombination av tidsenliga detaljer och moderna inslag. Välkomnandet består av en tilltagen hall och redan här gör sig den luftiga takhöjden påmind. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger det framtagna originalbrädgolvet under som enkelt kan tas fram. Här finns en platsbyggd sko- och hatthylla till avhängning och förvaring erbjuds i form av två inbyggda originalgarderober samt en inredd klädkammare.

KÖK
Ljuvliga pardörrar i spröjsat glas öppnar upp mot bostadens generösa matlagningskök. Crémefärgade luckor matchas fint med en bänkskiva i svart laminat och ovanför arbetsytan sitter ett vitt, fasat kakel. Förvaringen är ypperlig i både lådor, över- och underskåp och här finns dessutom två generösa skafferier samt ett städskåp. Utrustningen består av en fläkt, hällspis, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Golvet är belagt med bedårande originalbrädor i en ljusgrå ton som ramas in av höga fotlister och väggarna är målade i vitt. Två höga fönster förser köket med ljus och intill kan ni möblera med ett matsalsbord för sex personer.

VARDAGSRUM
Ett underbart sällskapsrum som pryds av en värmande eldstad som är en härlig tillgång under vinterhalvåret. Här inne är den luftiga takhöjden påtaglig och de stora glaspartierna ger ett vackert ljusinsläpp. De vita väggarna gör det enkelt att sätta sin egen prägel och här återfinns ett rustikt brädgolv ifrån byggtiden. Vardagsrummet kan möbleras med en stor soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

SOVRUM
Via vardagsrummet når ni bostadens mysiga och ombonade sovrum som har en stilla placering mot innergården. På golvet ligger ett originalbrädgolv i en ljusgrön ton och en framtagen murstock bryter av snyggt mot de vita väggarna. Från det generösa fönstret kan ni skymta vattenblänket i Sannegårdshamnen och här bjuds även på en fri utsikt över lummiga omgivningar och Slottsberget. Den luftiga ytan kan inredas med dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. I praktisk anslutning ligger en rymlig klädkammare till förvaring.

BADRUM
Ett vackert renoverat badrum 2018 (kvalitetsdokument finns) som smyckas av ett dyrbart Marrakech klinker och rektangulära kakelplattor i vitt. Den stilfulla inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med spotlights, förvaringsskåp, arbetsbänk samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finns dessutom bekvämligheter som golvvärme, tvättmaskin och dimbara spotlights i taket. Ett generöst fönster bidrar med ljusinsläpp och härifrån bjuds på en härlig utsikt över lummiga omgivningar mot Slottsberget och Sannegårdshamnen. I badrummet finns även ett mindre vädringsfönster för ytterligare ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Annehöjd är en äkta förening med totalt 25 bostadsrätter. Föreningen bildades 1988 och har adresserna Verkmästaregatan 2A-B, 4A-B samt Förmansgatan 2A-D.

FASTIGHETEN
Göteborg Lindholmen 735:295, 735:296 samt 735:297. Fastigheterna uppfördes mellan 1905-1907 och totalrenoverades 1989. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen sköter själva underhållet av fastigheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård med uteplatser, lusthus samt tillgång till grill. På gården finns även cykelförråd.

I källaren av huset finns en gemensam tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man också tillgång till en hobbylokal samt ett övernattningsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning 1 gång per år. Medlemmarna sköter även snöskottning på innergården samt gräsklippning, vattning av blommor och buskar enligt rullande schema. Föreningen anordnar också minst två gemensamma städdagar per år som infaller under våren och hösten.

PARKERING
I närheten av bostaden finns externa parkeringsplatser att hyra. För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via RB Försäkring AB.

GJORDA RENOVERINGAR
1989 Totalrenoverades fastigheten då bland annat V/A och- elstammar byttes.
2013 Renoverades taket.
2016 Utfördes boning av linoleum i trapphus.
2016-2017 Renoverades portar samt målades ytter- och gårdsdörrar.
2017 Genomfördes underhållsspolning av avlopp, renoverades lusthuset, färdigställdes nya gästrummet, byttes fläkt i torkrummet, installerades ny torktumlare och nytt ventilationsutblås. Under året såldes också föreningslokalen och uppläts som en bostadsrätt.
2018 Byttes alla lås till lägenhetsdörrarna och allmänna utrymmen. Under året byttes också ventiler och termostater på samtliga element.
2019 Brandskyddskontroll utfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Föreningen planerar under 2020/2021 att renovera/byta fönster. De planerar också under samma år att byta ut värmepumpen, därefter ska en ny energideklaration utföras. Under 2020-2021 planeras även en målning av fasaden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-09-23).

EKONOMI
Föreningen har diskuterat en mindre avgiftshöjning i samband med att man behöver ta nya lån inför fönster- och fasadrenoveringen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-09-23).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-09-23) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lindholmen

EXPANSIV STADSDEL MED HAVET SOM NÄRMSTA GRANNE
Området har de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Området är i spännande förändring med framtidsplaner där bland annat Lindholmshamnen är under uppbyggnad samt Karlatornet som kommmer att bestå flera kvarter av bostäder, kontor och affärer. För mer information se: www.karlatornet.se.

I OMRÅDET
Här finns allts om behövs för en bekväm vardag. I området finns mataffär, bageri, caféer och restauranger samt offentlig service, förskolor och skolor. I närheten ligger även Eriksbergs köpcentrum med systembolag och flertalet affärer. För motionärer finns många välutrustade parker och naturområden att ta en löprunda i och dessutom finns ett flertal träningsanläggningar och gym på gångavstånd. I området ligger Chalmers tekniska högskola som är en populär skola för studenter samt företagscentret Lindholmen Sciene Park med hundratals stationerade storföretag.

KOMMUNIKATIONER
Från Lindholmen tar man sig enkelt in till Göteborgs stadskärna med buss eller båt. Med Älvsnabben tar det bara några minuter till andra sidan av älven. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.