Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Lydinghielmsgatan 2B, Munkebäck

Tidsenlig 40-talspärla med solfylld balkong i söder!


Mysig genomgångsetta högst upp i huset. Balkong med sol hela dagen och ljus från fönster i två väderstreck. Fönsterbänkar i sten och originalparkett i hall och sällskapsrum. Kvadratsmart med rymliga ytor samt god förvaring i generös klk!

Här bor ni i en expansiv stadsdel nära allservice, grönskande natur och goda kommunikationer in till city! Denna fina 40-tals etta ligger högst upp i huset och har en genomtänkt arkitektur med luftiga ytor att möblera på. Fönster i två väderstreck skapar ett ljust boende och en härlig balkong i söder bjuder på många soltimmar. Sobra, nymålade ytskikt ger ett fräscht intryck och här återfinns originaldetaljer som fönsterbänkar i sten och en ekparkett i holländskt mönster. Köket är generöst utformat med plats för matsalsbord och här kan ni njuta av ett insynsskyddat läge med utsikt mot den lummiga gården. Lägg därtill ett stort allrum med plats för soffa och säng, ett helkaklat badrum med badkar samt en tilltagen klädkammare. Välkommen på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  38 kvm

 • Avgift

  2 711 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Ida Goding

0766 - 12 07 26

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  38 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1946
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Församling

  Härlanda
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 711 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  2 100 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  3 300 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2011-02-16
 • Energiprestanda

  123 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnandet består av en tilltagen hall med nymålade väggar i vitt och en originalparkett i ek som är lagt i ett holländskt mönster. I hallen finns plats för avhängning samt god förvaring i en generös klädkammare med krokar och praktiska hyllplan.

KÖK
Ett ordentligt matlagningskök i en L-formad design med generösa arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter i både lådor, skafferi, över- och underskåp. Inredningen består av vita luckor, ett vitt kakel samt arbetsbänkar i rostfritt och vit laminat. Här inryms en fläkt, kyl/frys, en spis och ugn. Golvet är belagt med ett ljust laminatgolv och väggarna är vita med en nymålad grön fondvägg. Köket ligger insynsskyddat med en stilla placering mot en lummig innergård. Ett stort fönster med tidsenlig fönsterbänk i sten bidrar med ljusinsläpp och intill ryms en matplats för fyra personer.

ALLRUM
Det generösa allrummet är inrett med en stilfull originalparkett i holländskt mönster och nymålade väggar i vitt. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt sängplats. Ett stort fönster med tidsenlig fönsterbänk i sten förser rummet med ljus och härifrån tar ni er ut på hemmets solfyllda balkong.

BALKONG
Balkongen har ett förmånligt söderläge med sol under hela dagen. Dessutom den högsta placeringen i huset med en härlig vy över Munkebäcks charmiga takåsar. På golvet ligger en nylagd trätrall och här kan ni inreda med cafémöbler, blommor samt dekoration.

BADRUM
Hemmets badrum har ett blått klinker på golvet samt helkaklade väggar i vitt med en blå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt ett badkar med draperi. Här finns också ett vädringsfönster för ljusinsläpp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lyding Göteborg har för avsikt att bli en äkta förening från och med den 1 januari 2020. Fastigheten består av flerbostadshus med totalt 24 bostadsrätter, 6 hyresrätter samt samt 7 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten genom ombildning av hyresrätt till bostadsrätt år 2019. Adresser i föreningen är Lydinghielmsgatan 2A-B samt Ahrenbergsgatan 9A-C.

Planer:
Tomtindelning 1946-03-28 Akt 1 1480K-III -3586
Stadsplan 1944-12-22 Akt 1480K-III-2535

FASTIGHETEN
Göteborg Kålltorp 94:5. Fastigheten bebyggdes 1946. Marken upplåts med tomträtt.

Tomträttsupplåtelse:
Akt 46/10
Tidigaste uppsägningsdatum 2066-11-26
Enligt överenskommelse daterad 2015-09-04 gäller den årliga tomträttsavgälden om 129 000 kr till och med 2026-11-25.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen anlitar fastighetsskötsel via AK Fastighetsskötsel samt jourverksamhet genom Låsinvest Svenska AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam gård med lummig grönska och härliga gräsytor. Det finns också en stensatt uteplats med grill. Tvättstugan är belägen i källaren av fastigheten och utrustningen består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkrum.

I övrigt finns det lägenhetsförråd på vind och källare, cykelförråd, barnvagnsförråd samt sopkärl i komplementbyggnaden på gården.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Som medlem i föreningen åtar man sig trappstädning enligt rullande schema.

PARKERING
Föreningen förfogar över 29 stycken parkeringsplatser som är belägna i anslutning till huset. Kostnaden för en parkeringsplats ligger på cirka 350 kronor i månaden. Föreningen kommer att göra en genomgång av befintliga platser. Eventuellt kan någon plats finnas ledig, kölista kan erbjudas (2019-07-02).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättsföreningen kommer att teckna fullvärdesförsäkring för fastigheten.

RENOVERINGAR
För utförda renoveringar samt kommande underhållsbehov de närmaste åren, se den tekniska rapporten i den ekonomiska planen.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-07-02).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-02) samt från föreningens Ekonomiska plan och Stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Munkebäck

LUGNT OCH STADSNÄRA
Munkebäck är ett mysigt område i östra Göteborg som tillhör stadsdelen Kålltorp. Områdets namn kommer av bäcken Munkebäck som är Härlandabäckens gamla namn. En bäck som i sin tur fick sitt namn på grund av alla munkar som vandrade här när de var på väg till Härlanda gamla kyrka. Idag är Munkebäck ett lugnt och charmigt område i utkanten av staden med nära till både natur och bekvämligheter. Området är under utveckling och här byggs det många nya bostäder, någonting som gör att kvarteren ökar allt mer i popularitet. 

I OMRÅDET
Områdets hjärta är Munkebäckstorget med bland annat mataffärer, offentlig service, restauranger och andra bekvämligheter. För naturälskare finns underbara grönområden och storslagen natur på gång- eller cykelavstånd. Delsjöområdet och Härlanda tjärn är två exempel där det finns gym, badsjöar, vandringsleder och motionsspår. Om vintern finns goda möjligheter till skridsko- och skidåkning. I Härlanda ligger kulturhuset Kåken i Härlanda fängelsets gamla lokaler. I kulturhuset finns öppen förskola, bibliotek och en rad olika kulturaktiviteter för både vuxna och barn. För familjer med barn i skolåldern finns dessutom många skolor i närområdet.  

KOMMUNIKATIONER
Till och från Munkebäck tar ni er enkelt med kollektivtrafiken. I området finns hållplatser för buss och spårvagn på ett flertal platser. Ner till centrala Göteborg tar ni er på endast 12 minuter. Se Västtrafiks hemsida mer information om vilka förbindelser som passar er.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.