Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Schéelegatan 5A, Lunden

Tidsenlig 60-tals pärla med totalrenoverat badrum och solig balkong!

Trivsam genomgångstrea med solig balkong och med möjlighet att sätta sin egen prägel. Bevarade fönsterbänkar i sten och parkettgolv i original. Nyinstallerad el samt totalrenoverat badrum med golvvärme. Det är även förberett för tvättmaskin. Garanterad parkerings- eller garageplats och nybyggt trädäck på innergården!

Ett ljuvligt läge nära stad och natur bland Lundens rika utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Denna trea genomsyras av charmiga originaldetaljer som fönsterbänkar i sten, tidsenliga klädskåp, en vacker fiskbensparkett i vardagsrum samt en holländsk ekparkett i hallentrén. Stora fönster åt två håll skapar ljus och rymd. Den trivsamma balkongen utgör en härlig förlängning av rummet och här kan ni njuta i solen från morgon till eftermiddagen. All el har nyligen bytts ut och badrummet totalrenoverades 2018 med bekvämligheter som golvvärme. Lägg därtill ett stort matlagningskök, två rymliga sovrum, ett härligt sällskapsrum samt goda förvaringsmöjligheter!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  81 kvm

 • Avgift

  4 861 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  81 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1961
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Bredbandsbolaget samt Internet via valfri leverantör.
 • Lägenhetsnummer

  102 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 861 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV samt kollektivt bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  8.31%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  6 600 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt schablon.

Energi

 • Energideklaration

  2009-05-20
 • Energiprestanda

  125 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningen och stig in i en trivsam 60-tals pärla med bevarad tidskaraktär. Välkomnandet består av en generös hall med plats för avhängning och här finns god förvaring i två inbyggda garderober med överskåp. Väggarna är målade i en vit kulör och på golvet ligger en holländsk ekparkett i original. All el i hela lägenheten har nyligen bytts ut!

KÖK
Köket är i behov av renovering. Det är generöst utformat med arbetsytor på två sidor. God förvaring erbjuds i både skafferi, städskåp, lådor, över- och underskåp. Inredningen består av vita luckor med metallknoppar och ovanför arbetsbänken i rostfritt sitter ett vitt kakel. I köket inryms en fläkt, hällspis samt kombinerad kyl och frys. Golvet är belagt med ett laminatgolv och väggarna är målade i en vit kulör. Ett stort fönster med tidsenlig fönsterbänk i sten bidrar med ljusinsläpp och intill ryms ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum som pryds av en bedårande fiskbensparkett i original. Generösa fönsterpartier förser rummet med ljus och en tidsenlig fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration. Ljusa väggar gör det enkelt att sätta sin egen prägel och den tilltagna ytan kan möbleras med både soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Härifrån tar ni er ut på hemmets soliga balkong.

BALKONG
På bostadens mysiga balkong kan ni njuta i solen från morgon till sen eftermiddag. Här ryms en cafémöbel, växter och dekoration.

SOVRUM 1
I fil med vardagsrummet ligger bostadens huvudsovrum med ljusa väggar och laminatgolv. Ypperlig förvaring erbjuds i form av fyra inbyggda garderober med överskåp och här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Ett stort fönster med tidstypisk fönsterbänk i sten förser rummet med ljus.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum kan inredas som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Ljusa väggar harmoniserar fint med ett mörkt laminatgolv och här finns ett fönster med bevarat stenbräde för ljusinsläpp. Ytan kan inredas med en enkelsäng, skrivbordshörna samt övrigt möblemang. Tre garderober står för goda förvaringsmöjligheter.

BADRUM
Ett totalrenoverat badrum 2018 med stilrena materialval och flera bekvämligheter. Golvet är belagt med ett mörkgrått klinker med golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med glasdörrar. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter dimbara spotlights och här finns också ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp.

ÖVRIGT
Lägenheten är i behov av renovering, med undantag för badrummet som totalrenoverades 2018.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Schéelegatan är en äkta bostadsrättförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 14 bostadsrätter samt 1 hyresrätt. Föreningen bildades 2007 och har adresserna Schéelegatan 5, 5A samt 5B.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 8:13. Fastigheten bebyggdes 1961. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Bo & Son. De genomför snöröjning, städning och reparationer i fastigheten.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en trivsam innergård med nybyggt trädäck. Det finns även en gemensam tvättstuga, cykelförvaring i garaget, barnvagnsförvaring samt ett styrelserum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensamma städdagar. Eftersom det är en mindre förening uppskattas medlemmarnas engagemang.

PARKERING
Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser samt 7 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 600 kronor i månaden och en garageplats kostar cirka 800 kronor i månaden. Samtliga boende är garanterade en parkerings-eller garageplats. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser. Till föreningens garageplatser är det just nu fullt, men ingen kö (2019-07-29).

Antalet garageplatser kan komma att ändras då föreningen planerar att bygga ut soprummet till hösten och använda cirka 2 av platserna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-29).

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningen är inte ansluten till någon specifik internetleverantör.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Övelåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptaganden av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kronor för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

RENOVERINGAR
2009 Energideklarerades fastigheten och V/A-stammar i kök och badrum besiktigades. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 Renoverades delar av taket.
2014 Utfördes injustering av värme och termostater monterades in i samtliga radiatorer i huset.
2016 Renoverades hela fasaden och taket lades om.
2016-2017 Genomfördes en omfattande renovering av garaget.
2017 Under sommaren slutfördes en omläggning av tätskiktet på innergården och underliggande garagetak.
2018 Såldes en av föreningens lokaler och ombildades till bostadsrätt. Under året iordningställdes också gården och ett nytt, stort trädäck byggdes. Man slutförde också renoveringen av badrummet i föreningens hyresrätt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2043.

Föreningen planerar att 2019 genomföra en re-lining av stammarna. De planerar också framöver att bygga ut soprummet samt renovera ytskikten i trappuppgångarna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-29).

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 2% från och med 2019-04-01. Föreningens sista hyresrätt är uppsagd och det är denna som nu säljs. När den är såld genererar försäljningen ett kapitaltillskott till föreningen (2019-07-29).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-29) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.