Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Aschebergsgatan 24, Vasastaden

Stor sekelskiftestvåa med stilrent kök och högt i tak

Möjlig trea i pampig fastighet anno 1910. Attraktiv gata där möjlighet att eventuellt bygga balkong finns.

Här slås ni av en takhöjd på ca 3,20 m och ljuset flödar in ifrån de stora fönstren i två väderstreck. Rummen är rejält tilltagna och sovrummet vetter mot den lugna innergården. Kök och badrum är fullutrustade. Bara ett par kliv utanför porten finner ni Vasastadens sprudlande restaurangliv. Här bor ni i en förening med mycket solid ekonomi.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  80 kvm

 • Avgift

  4 099 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  80 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rok.
 • Våning

  1 av 6
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1910
 • Lägenhetsnummer

  1 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 099 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  7.05227%
 • Andelstal avgift

  7.05227%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 894 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  5 394 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2019-05-10
 • Energiprestanda

  113 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i den luftiga hallen och hänförs av den papmpiga takhöjden. På golvet ligger ett vackert vitlaserat brädgolv som är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är vitmålade och i hallen finns gott om plats för avhängningsmöjligheter och möblemang. Här finns även en garderob för förvaring. 

KÖK
Köket är rymligt och modernt med en kvalitativ utrustning som förenklar i vardagen. Inredningen består av luckor i vitt och ovanför arbetsbänken i vit laminat sitter en stilfull glasskiva som pryder väggen. Utrustningen består av en fläkt, spis med häll, ugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Ett stort fönster med utsikt förser köket med ljus och här ryms ett matsalsbord för upp till sex personer.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med en spatiös yta att möblera på. Vitmålade väggar ger en neutral bas att inreda efter och matchar fint mot det ljusa brädgolvet. Ljuset lägger sig fint över rummet ifrån ett stort fönster och här kan ni inreda med en soffgrupp och mediamöbel.

SOVRUM
Ett rofyllt sovrum med ett vackert läge mot den lugna innergården. Väggarna är målade i vitt och här finns två fönster för rikligt ljusinsläpp. Rummet kan inredas med en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Fyra stora garderober står för förvaringen.

BADRUM
Badrummet är stilfullt inrett med tidlösa material och färgsättningar. På golvet ligger ett vitt klinker och väggarna är klädda i  i vitt kakel. Inredningen består av en wc, en spegel med belysning, ett handfat med kommod och två skåp för förvaring samt en dusch med vikbara glasdörrar. 

ÖVRIGT
Möjlighet att eventuellt bygga balkong mot innergården finns.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Aschebergsgatan 24 är en äkta förening bestående av en byggnad bestående av 12 bostadsrätter och 3 butikslokaler. Föreningen bildades 1996 och har adressen Aschebergsgatan 24.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 27:20. Fastigheten bebyggdes 1910. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsunderhåll.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en välskött innergård. På gården finns även cykelförråd.

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare och därav har föreningen ingen gemensam tvättstuga.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Adressen Aschebergsgatan 24 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1996 Byttes stammarna.
I början av 2000-talet byttes fönster
2017 Byte av porttelefonsystem. Reparation och återmontering av balkongstag som ramlat ner från balkong mot Aschebergsgatan och blivit skadad. Förstärkning av alla balkongstag har genomförts. Reparation/måleriarbete från äldre vattenskada orsakad av läckande stuprör har genomförts i tre lägenheter på vån 3,4 och 5. Mindre reparationsarbeten har utförts på yttertaket efter genomförd besiktning. Lagstadgad radonmätning har avslutat under året, radonnivåer var under gränsvärden.
2018 Byttes större delen av taket.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Under hösten 2019-2020 planeras ett byte av resterande del av taket mot gården. Utöver det har föreningen inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-06-27).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-06-27).

ÖVRIGT
Eventuellt möjlighet att bygga balkong mot innergården finns.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-06-27) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.