Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Stabbegatan 38, Björkekärr

50-tals pärla med nybyggt kök och solig balkong


Yteffektiv genomgångsfyra med fönster i två väderstreck och solfylld balkong. Totalrenoverat kök, öppen planlösning, fina ytskikt, fönsterbänkar i sten och bevarad originalparkett. Utmärkt förvaring, badrum med badkar och toppmatad tvättmaskin. Solid brf med många faciliteter!

Här bor ni nära all service, goda kommunikationer och natursköna Härlanda Tjärn. Denna ljuvliga 50-tals fyra har en genomtänkt arkitektur med stora lättmöblerade rum och utmärkt förvaring i flera rymliga garderober. Åt ena hållet vetter fönsterna mot ett lummigt skogsparti och på motsatt sida kan ni njuta av en vacker utsikt och solnedgång över staden. Lägg därtill en balkong med sol ända från lunch till kväll! Nybyggt kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Den 50-talsinspirerade köksinredningen är smakfull och här finns bekvämligheter som hel kyl och frys samt diskmaskin. Dessutom erbjuds ett helkaklat badrum med härligt badkar samt tvättmaskin!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  74 kvm

 • Avgift

  4 749 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  74 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1956
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Telia
 • Församling

  Björkekärr
 • Lägenhetsnummer

  234020004-0299 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 749 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  0.34401%
 • Andelstal avgift

  0.34411%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 538 kr/år
 • Försäkring

  2 724 kr/år
 • Totalt

  7 262 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Uppgifter baserat på säljarens uppgifter. (Försäkringsbolag Tre kronor).

Energi

 • Energideklaration

  2019-08-16
 • Energiprestanda

  186 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnandet består av en luftig genomgångshall med vita väggar och en originalparkett i holländskt mönster. Parketten slipades under 2015 och löper tröskelfritt vidare genom kök och vardagsrum. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i flera inbyggda garderober.

KÖK
Det smakfulla köket är nybyggt med en social öppen planlösning.  I köket har man tänkt på allt in i minsta detalj och den 50-tals inspirerade inredningen är något alldeles extra. Grå släta luckor pryds av stilfulla metallbeslag och ovanför arbetsytan i mörk laminat sitter ett vitt kvadratiskt kakel. Här har man satsat mycket på elen med flera praktiska uttag och här finns också gott om inbyggda spotlights som lyser upp i matlagningen. Utrustningen är kvalitativ och här inryms en fläkt, extra bred induktionshäll, inbyggd ugn- och micro, integrerad diskmaskin samt en kyl och frys i fullhöjd. Fläkten, hällen, diskmaskinen och micron är av märket Siemens och resterande utrustning kommer ifrån Ikea. Köket har en varm blågrön ton på väggarna och ett generöst fönster ut mot skogen bidrar med ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Ett härligt sällskapsrum med anslutande kök och balkong som skapar en social atmosfär. Vita väggar ger en neutral bas att inreda efter och här kan ni inreda med soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. Här inne är det höga läget i huset påtagligt och från det generösa fönsterpartiet kan ni njuta av en magisk solnedgång och en vacker utsikt.

BALKONG
Bostadens balkong imponerar med sol från lunch till kväll och härifrån kan ni mysa framför vackra solnedgångar och se sprakande fyrverkerier på nyårsafton. Balkongen har en praktisk trätrall på golvet och här ryms en cafémöbel, blommor och dekoration.

SOVRUM 1
I bostadens Master Bedroom finns alla förutsättningar för en god nattsömn, tack vare en rofylld placering mot ett ljuvligt skogsparti. Vita väggar harmoniserar fint med ett stilfullt parkettgolv i ek och här ryms med lätthet en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Ett stort fönster med tidsenlig fönsterbänk i sten bidrar med ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Direkt till vänster om hallen ligger bostadens andra sovrum med ett nylagt parkettgolv i ek och vita väggar. Här har man platsbyggt en generös skjutdörrsgarderob och ytan kan inredas med enkelsäng, skrivbordshörna samt övrigt möblemang. Rummet har en stilla placering mot lummig grönska och här finns ett stort fönster med ny fönsterbänk i sten för ljusinsläpp.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet lämpar sig utmärkt som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i en blågrå ton och likt de övriga sovrummen är golvet belagt med ett klassiskt parkettgolv i ek. Ett stort fönster med härlig utsikt över Gamlestadens bidrar med ljusinsläpp och här ryms en enkelsäng, skrivbordshörna samt övrigt möblemang. 

BADRUM
Badrummet renoverades under 2007 och har en tidlös inredning med ett brunt klinker på golvet samt helkaklade väggar i gräddvitt. Inredningen består av wc, handfat med kommod, badrumsskåp, ett högt badkar samt en toppmatad tvättmaskin. Här finns ett praktiskt vädringsfönster för ljusinsläpp. Badrummet är även utrustat med golvvärme och vattenburen handdukstork.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 20 är en äkta förening bestående av fastigheter med totalt 340 bostadsrätter samt 72 lokaler. Föreningen bildades 1954 och har adresserna Stabbegatan 10-46 samt 39-99.

HEMSIDA
https://www.brf20.se/

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheterna Göteborg Sävenäs 107:1, 108:1, 109:1, 110:3 och 111:1 samt stadsägorna Göteborg Sävenäs 747:101, 747:104 och 747:105. Marken upplåts med tomträtt. Avtalet gäller oförändrat i 20 år t.o.m. 2035/2036 med en årlig avgäld på 807tkr.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Primär Fastighetsförvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tolv tvättstugor, grupperade två och två. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och ett tillhörande torkrum. Det finns en gemensam torktumlare och en gemensam mangel. I tvättstugan vid Stabbegatan 26 finns även en stenmangel av äldre modell i bruk.

Föreningen förfogar över en gästlägenhet på Stabbegatan 99 med 4 sängplatser. Kostnaden för rummet är 300 kronor /dygn.

Det finns dessutom en festlokal för 60 personer, komplett med stolar, bord och porslin. Lokalen ligger i källaren under föreningsexpeditionen Stabbegatan 61

På Stabbegatan 89/91 ligger föreningens träningslokal. Träning i lokalen är tillåten alla vardagar mellan 07:00 och 20:30. På helger från 08:00-20:30.

Gemensam Bastu finns på Stabbegatan 38.

Vävkammare med 2 stolar finns på Stabbegatan 73.

Hobbylokal ligger på Stabbegatan 43 och nyckel finns att låna hos fastighetsskötaren.

Det finns 5 stationer för restavfall och biologiskt avfall inom området Stabbegatan 39-61-28-91-99. Behållarna töms varje vecka.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

INTRESSEGRUPPER
Under åren har ett antal intresseföreningar startat vilket gynnar föreningen både vad gäller trivsel och sammanhållning. Det finns en fritidsgrupp och en trädgårdsgrupp.

PARKERING
Föreningen förfogar över 123 parkeringsplatser, 36 carportar, 89 garage samt 8 MC-platser i delat garage.

Parkeringsplats 200 kronor/månad
Garage varm 560 kronor/månad
Garage kall 475 kronor/mån
Carport utan el 300 kronor/mån
MC-plats 125 kronor/mån

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I fastighetsförsäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 80-talet byttes fönstren.
2004 Genomfördes en relining av avloppstammarna i kök och badrum.
2005-2005 Renoverades taken.
2009 Installerades ett nytt sopsorteringssystem.
2011 Installerades separat bredband via Telia samt byttes kabel-TV leverantör till Com Hem. Under samma år påbörjades ett systematiskt brandskyddsarbete i de gemensamma lokalerna samt besiktigades föreningens lekplatser.
2012 Genomfördes underhållsarbeten av värmekulvertar och en värmeinjustering.
2013 Genomfördes en radonmätning.
2015-2016 Ventilationsprojekt med avseende ombyggnad från självdrag till mekaniskfrånluftsventilation i samtliga bostadsbyggnader med syfte att sänka radonhalten till godkänd nivå. Inventering och värmeinjustering till följd av för låga varmvatten- och inomhustemperaturer. Eluppgradering innebärande förstärkning av elnätet med bland annat byte av kablage. Inventering av de horisontella stammarna under hus A (Stabbegatan 63-91) och hus H (Stabbegatan 93-95). Högtryckstvätt av balkongskärmar, renovering av källarfönster, byte av 3 källardörrar samt ytterdörr till gästlägenheten. Nyinköp 10 tvättmaskiner, en torktumlare samt kallmangel. Renovering av vattenutkastare.
2016-2017 Ventilationsprojekt avseende ombyggnad från självdrag till mekanisk frånluftsventilation i samtliga bostadsbyggnader med syfte att sänka radonhalten till godkänd nivå. Projektet avslutades med godkänt resultat 2017-06-30. Nyinstallation av ventilation i föreningshuset ”Stabben” samt uppfräschning av lokalen genomfördes. Renovering av stenmanglar, byte av källardörrar samt renovering av samtliga källarfönster. Lövsilar monterade på stuprör där sådana saknats.
2017-2018 Nya förrådslokaler för uthyrning till medlemmarna i källaren. Ommålning och breddning av parkeringsplatser har genomförts. Åtgärder har vidtagits för underhåll av grönområdet.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Styrelsen har tagit beslut om att starta en utredning gällande status och kommande underhållsbehov av föreningens avlopps-, vatten, EL och värmestammar samt våtrum. Riksbyggens ombyggnadsavdelning har fått i uppdrag att utföra utredningen med hjälp av specialiserade konsulter. Avloppssystemet kommer att filmas och provtagning efter miljöfarligt avfall kommer utföras. Först efter att utredningen är klar kommer styrelsen besluta om fortsättningen och därefter kan de få kännedom om kostnader/tidsåtgång etc. 

Just nu pågår en inventering och värmeinjustering till följd av för låga varmvatten- och inomhustemperaturer. Det görs också underhåll innebärande uppgradering av elnätet främst avseende utebelysning och fokus vid entrépartierna.

För övrigt planerat underhåll se årsredovisningen sida 6.

EKONOMI
Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 3 % 2020-07-01. (2019-11-13)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från styrelsen, samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Björkekärr

HEMTREVLIGT OCH NATURNÄRA
Det här mysiga området, som började bebyggas först under 1950-talet, tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget strax öster om Kålltorp. I kvarteren finns ett lugn och en hemtrevlig känsla som gör området populärt för både unga, barnfamiljer och äldre. Bebyggelsen i Björkekärr är blandad och består bland annat av både charmiga familjevillor och flerbostadshus med lägenheter. Här bor ni avskilt och lugnt på kort avstånd från underbara naturområden och med goda förbindelser in till innerstadens puls. 

I OMRÅDET
Här hittar ni de mesta som behövs för att få vardagen att flyta på i en behaglig takt. I området finns Trätorget, Stabbetorget och Spåntorget med mataffärer, småbutiker, frisörsalong, restauranger och offentlig service. När det är dags att fylla upp kylskåpet inför veckan finns Munkebäckstorget med en stor matbutik och andra affärer på nära avstånd. Björkekärr gränsar till det stora grönområdet Delsjön som har många härliga promenadslingor, badplatser och motionsanläggningen Skatås. På sommaren kan ni rida, golfa, paddla kanot och ha pickning och om vintern när isen har frusit kan ni åka längdskidor och skridskor. För er som har barn i skolåldern finns dessutom ett flertal skolor i närheten att välja mellan. 

KOMMUNIKATIONER
Som boende i Björkekärr har man bra busskommunikationer till och från centrala Göteborg. På kort tid tar du dig ner till Olskroken eller Redbergsplatsen och vidare in till staden. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar er bäst. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.