Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Klippan 1H, Klippan

Stilfull, renoverad etagefyra högst upp i huset med enastående utsikt och solfylld balkong!

Unikt och socialt hem i etage med 3 sovrum och två totalrenoverade badrum. Vån 7+8/8, solig balkong i söder och slående utsikt. Smakfullt kök med högkvalitativ utrustning, öppen arkitektur, fräscha ytskikt och vackra plankgolv. Attraktivt läge nära stad och hav i Klippans kulturreservat!

Ett enastående vackert hem med huskänsla. Ljuvligt läge högst upp i huset med storslagen utsikt över Älvsborgsbron och gamla Älvsborgs fästning. Genomgående renoverade ytskikt, vita plankgolv på entréplanet samt svarta ekgolv på övervåningen. Öppna sociala ytor, stor solfylld balkong och härliga ljusinsläpp. Tre avskilda sovrum och två helrenoverade badrum med tidlösa material och lyxiga inredningsval som badkar, tvättpelare och golvvärme. Stort kök med nylackerade luckor, exklusiva material och kvalitativa vitvaror som hel kyl och frys samt diskmaskin. Dessutom goda förvaringsmöjligheter! Expansivt område nära hav, grönska och Majornas rika utbud. Smidigt över till Eriksberg och in till Operan

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  108 kvm

 • Avgift

  6 463 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  7 och 8 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  108 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Boarea 100 kvm enligt bostadsrättsföreningens register. Ytterligare ca 8 kvm enligt säljarens uppgifter, avser utbyggnad sovrum övervåning.
 • Våning

  7 och 8 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930
  Fastigheten byggdes om till bostadshus i mitten av 1980-talet
 • Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV samt bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  708 (Brf) / 1508 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  6 463 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2.41013%
 • Andelstal avgift

  2.1687%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  9 535 kr/år
 • Försäkring

  2 182 kr/år
 • Totalt

  11 717 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Baserat på säljarens information. Två vuxna och två barn.

Energi

 • Energideklaration

  2019-04-18
 • Energiprestanda

  147 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggen Brf Nya Mälteriet är en äkta bostadsrättsförening bestående av en byggnad om 11 våningar med 56 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2004 och köpte fastigheten 2006 då de ombildades från hyresrättsförening till bostadsrättsförening. Fastigheten har adressen Klippan 1G-H.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 140:14. Fastigheten är uppförd 1930 och ombyggd till bostadsfastighet i mitten av 1980-talet. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Klippan Kulturfastigheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor, en mindre samlingslokal, två cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd för trädgårdsattiraljer.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringar att tillgå. Genom Klippans Kulturfastigheter kan man hyra parkeringstillstånd för garageplatser till en kostnad om cirka 1011 kronor i månaden samt p-platser för cirka 450 kronor i månaden. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser samt garageplatser med p-tillstånd (2019-07-03). För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alternativt info@klippan-kulturfastigheter.se.

Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

BÅTPLATS
Klippans Kulturfastigheter förfogar över båtplatser som ligger på promenadavstånd från bostaden. En plats kostar cirka 6000-7000 kronor per år. I dagsläget finns det lediga platser. (2019-07-03).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Com Hem för Kabel-TV och bredband som träder i kraft från och med den 1 januari 2020. I avtalet ingår grundutbud för kabel-TV samt ett obligatoriskt tillägg för bredband 100/10 om 168 kronor som tillkommer till månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 Renoverades tvättstugor då samtlig maskinpark byttes ut samt målades entrén vid postboxarna, korridoren mellan tvättstugorna och soprummet av föreningens medlemmar. Under samma år infördes sopsortering, nya anslagstavlor sattes upp vid entréerna, ny fasadputs påfördes i entréhörnet och byte av skalskydd genomfördes. Fjärrvärme installerades också under året och avtal skrevs med Göteborgs Energi.
2009 Delar av fastighetens lokaler byggdes om till sex nya lägenheter, portar på fastighetens gatugavel målades om och fläktsystemets kapacitet förbättrades. Under samma år togs värmepanna och värmeväxlare bort då fastigheten sedan slutet av 2008 värms upp av fjärrvärme.
2010 Fastighetens sex nya lägenheter färdigställdes, söder- och västerfasad putsades och målades om och takfoten på dessa fasader plåtslogs. Under samma år byttes hängrännor, stuprör och balkongplåtar, 10 hörnfönster i gamla hisschaktet byttes på grund av gammal vattenläcka och nya terrassdörrar installerades i lgh 1001 och 1102. Fläktaggregatet renoverades, fastighetens skalskydd förbättrades, ny ytterdörr till förråden vid 1H monterades och entrétaket vid 1H fick ny plåt och ytterbelysning. Under året monterades också ny ljusarmatur i entrén samt i hissen vid 1H, hisstaket målades om, rörelsesensorer sattes upp i inre och yttre cykelrum samt utanför tvättstugorna vid 1H. Entrétaket fick också ny plåt samt ytterbelysning.
2011 Målades dörrar och fönsterkarmar på fasaden, gallergrind monterades i kulverten, brandsläckare sattes upp i samtliga tvättstugor och uppsättning av utrymningsskyltar påbörjades. Under samma år målades gemensamhetsutrymmen utanför hissen på varje våningsplan samt målades entré, cykel- och soprumsdörrar samt stålkonstruktioner vid 1H.
2012 Glastaket ovanför innergården fogades om, översyn av avloppet påbörjades, nya lägenheter på 1 G slutbesiktigades och småfel åtgärdades, genomföringen av balkongstöttorna från balkongen på höga delen tätades och ommålningen av gemensamhetsutrymmen utanför hissen på respektive plan färdigställdes. Under samma år fortsatte uppsättningen av utrymningsskyltar som påbörjades 2011.
2013 Upprustning och förnyelse av innergården påbörjades. Under samma år påbörjades också målning av räcken i trapphus samt målning av räcken på vån 5 och 7.
2015 Fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen, nya förråd installerades till lägenheter på 1G och nytt lås/portsystem samt nya entrédörrar monterades till Klippan 1H.
2016 Renovering av innergårdens golv, målning av fastighetens fönster, ombyggnation av cykelrum/trädgårdsförråd samt fortsatt uppfräschning av trapphus och gemensamma utrymmen. Under samma år gjordes en översyn av taket, elinstallationer, en ommålning av fasaden på norra och östra sidan samt en renovering och uppfräschning av innergården.
2017 Yttre underhåll av nord/nordostsidan med målning av vägg, fönster, skifte av balkongplåtar samt nytt tak på högdelen. Under samma år renoverades den gemensamma elen i huset med nya ledningar och armaturer.
2018 Sågs ventilationen över i fastigheten.
2019 Genomfördes en omfattande renovering av innergården som innefattade ny golvbeläggning, målning, ljuddämpning mm. I samband med gårdsrenoveringen byttes även samtliga lägenhetsdörrar i fastigheten till säkerhetsdörrar. Under året genomfördes också en slutjustering av ventilationen efter översynen som genomfördes 2018.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har nyligen färdigställt en stor renovering av innergården, det som är återstår är uppsättning av växter och det kommer att ske efter sommaren. Föreningen planerar också en uppfräschning av hissen där man målar om hissentrén och byter golv. De kommer även att måla om samtliga trapphusvåningsplan och några av våningsplanen kommer att få nya golv. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-07-03).

EKONOMI
Styrelsen har mandat att höja avgiften med 4% vid årsskiftet. Denna höjning är dock inte definitiv utan kan skjutas upp eller bli en mindre procentsats. Definitivt beslut gällande eventuell höjning tas i oktober 2019. Det har också tecknats ett nytt avtal med Com Hem för bredband där ett obligatoriskt tillägg om 168 kr/mån läggs på avgiften från och med den 1 januari 2020 (2019-07-03).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-07-03) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

HALL
Ta hissen smidigt upp till 7 våningen och stig in i en stilfull etagefyra med kvalitéer utöver det vanliga. Välkomnandet består av en luftig hall med goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhängning samt god förvaring i en generös skjutdörrsgarderob. Hallen har vita väggar som ger ett fräscht intryck och på golvet ligger ett vitmålat plankgolv som löper vidare genom kök och vardagsrum.

KÖK
Hemmets matlagningskök är något alldeles extra med en stilfull inredning som består av nyinstallerad skåpsvägg, nylackerade luckor i en grå ton, en ljusgrå arbetsbänk samt stora kakelplattor i en skimrande, mörk nyans. Förvaringen är mycket god i flera lådor och skåp och arbetsytan är generös med en öppen vy mot vardagsrummet. Arbetsytan lämpar sig dessutom utmärkt som en mingelhörna och runtomkring kan ni inreda med snygga barstolar. En högkvalitativ utrustning i rostfritt ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn- och micro, hel kyl och frys samt diskmaskin. En nytapetserad vägg i en betonggrå ton skapar en industriell känsla och bryter av fint mot de vita väggarna. Den tilltagna ytan kan möbleras med ett ordentligt matsalsbord för flera gäster och här finns två fönster för ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum har en härlig atmosfär med anslutande kök och balkong som bjuder in till trivsamma sammankomster med vänner och familj. Rummet har gott om ljus från stora fönster med utsikt mot hemmets balkong och de charmiga stenbyggnaderna i kvarteret. De vita väggarna är kombinerade med en mönstrad fondtapet i en ljusgrå ton och här ryms en stor soffgrupp samt övrigt möblemang.

BALKONG
Den väl tilltagna balkongen har ett förmånligt söderläge med många soltimmar och härifrån bjuds på storslagen utsikt över Älvsborgsbron och gamla Älvsborgs fästning. På golvet ligger en behaglig trall och här kan ni möblera med en mysig loungegrupp, blommor och dekoration.

BADRUM
Ett tidlöst renoverat badrum 2018 med ett mörkgrått hexagonklinker på golvet samt helkaklade väggar i vitt med högblank finish.  Inredningen består av handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badrumsskåp från trendiga INR, wc, dusch med taksil från Gustavsberg samt en vattenburen handdukstork. Dushen är väl tilltagen och har vikbara glasdörrar, också från INR samt inslutningsbar tvål och schampohylla. Här finns dessutom en praktisk tvättpelare från Bosch, härlig golvvärme samt dimbara spotlights i taket som ger ett behagligt ljus.

ETAGEPLAN

ÖVRE HALL
En trappa upp från vardagsrummet leder er upp till hemmets etagevåning och den övre hallen. Här finns en stor skjutdörrsgarderob till förvaring med snygga fronter i en mörk ton och praktiska speglar i mitten. Rummet har ett stilfullt räcke i glas och vita väggar harmoniserar fint med svartmålat ekgolv.

SOVRUM 1
Hemmets tillbyggda Master bedroom har en lyxig känsla med en mjuk heltäckningsmatta i en grå ton, vita väggar samt en stilfull fondtapet i en ljusgrå nyans. Ena väggen är dessutom inredd med vackra glaspartier och framför har man satt upp en skena med böljande textilier när man vill skärma av. Sovrummet kan möbleras med dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Ett fönster ut mot den vackra utsikten bidrar med ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggarna är klädda i en mönstrad tapet med naturmotiv och på golvet ligger ett svartmålat ekgolv. Här kan ni inreda med enkelsäng, skrivbordshörna samt en förvaringsmöbel. Ett fönster förser rummet med ljus.

SOVRUM 3
Hemmets tredje sovrum är inrett med ett svartmålat ekgolv och en mönstrad tapet i en ljusgrön ton. Detta rum nyttjas idag som ett barnrum men skulle även kunna inredas som huvudsovrum då den tilltagna ytan ger plats för dubbelsäng. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

BADRUM
Ett smakfullt renoverat badrum 2018 som pryds av ett ljust hexagonklinker i italiensk marmor på golvet samt helkaklade väggar i vitt med högblank finish. Inredningen är även här mestadels från INR samt Gustavsberg och består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, vattenburen handukstork, en inslutningsbar tvål och schampohållare samt ett väl tilltaget badkar för avkopplande stunder. I väggen finns en vacker ingjutning med plats för dekoration och här finner ni bekvämligheter som golvvärme och dimbara spotlights i taket som ger ett behagligt ljus.

Område

Klippan

KULTUROMRÅDE VID VATTNET
Klippan är ett kulturreservat strax öster om Älvsborgsbron som angränsar till trivsamma Majorna/Kungsladugård. Området har ett stort historiskt värde och i hamnen här har man troligtvis lastat och lossat varor så långt bak i tiden som på 1400-talet. På 1600-talet startade en färjeförbindelsen som gick mellan Klippan och Färjestaden på Hisingen. I samband med att Älvsborgsbron öppnade 1967 upphörde dock färjetrafiken här. Arkitekturen och byggnaderna i området är väl bevarande. Gamla hus varvas med äldre industribyggnader och modernare komplex, en variation som skapar en spännande miljö. Närheten till Majorna och Kungsladugård breddar det lilla områdets utbud av underhållning, restauranger och bekvämligheter.

I NÄRHETEN
Här finns den härliga kulturdestinationen och konsthallen Röda Sten som anordnar utställningar, klubbar och evenemang. I området hittar du även en av Sveriges bästa restauranger – Sjömagasinet där du kan lyxa till det med härliga maträtter från havet. I kvarteren finns också Klippans Konstcafé. Köp med dig en glass, ta en mysig promenad längs kajkanten och titta på båtarna i hamnen. Längs med kajen ligger också Waterfront, ett fyrstjärnigt hotell med wellnessavdelning, bar, restaurang och terrass med havsutsikt. Det här charmiga och välbevarade området andas historia och är svårt att inte tycka om. En promenad bort ligger natursköna Slottskogen med sina promenadstråk, djurparker och kaféer och på Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och butiker med det mesta du behöver i din vardag. Plaskdammen Plaskis ligger i anslutning till Mariaplan och här leker barnen under sommarens soliga dagar. Klippan tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné och i området finns ett flertal skolor och förskolor för familjer med barn i skolåldern.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt, både in till staden och ut till havet. Flera förbindelser med spårvagn och buss går genom i området. Se www.vasttrafik.se för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.