Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ingenjörsgatan 7B, Kungshöjd

Charmig sekelskiftestvåa med balkong

Balkong, fint badrum och lugnt läge. Vacker tvåa anno 1890 med tidstypiska detaljer. Solid brf med god ekonomi, bredband ingår.

Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga ljus och rymd. Bostaden har genomgående ljusa brädgolv som harmoniserar med grå väggar. Vardagsrum och kök i fil med höga fönster som skänker härligt ljus. Köket är smakfullt inrett i vitt. Balkongen är belägen mot föreningens innergård, en given plats att nyttja under årets varma dagar! Bostaden präglas av en härlig atmosfär med högt i tak samt tidsenliga inslag som stuckatur och takrosett. Här bor ni ett stenkast från stadens utbud av restauranger och nöjesliv samt goda kommunikationer till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  2 415 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1890
  Fastighetens värdeår är 1982.
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem, Fiberbredband via Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  (1102O) Nytt nummer 51102 (Brf) / 1102 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 415 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv, bredband, balkongtillägg.
 • Andel i föreningen

  1.59125%
 • Andelstal avgift

  1.61202%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2011-05-03
 • Energiprestanda

  172 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hästtorget är en äkta bostadsrättsförening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 61 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna Kungsgatan 4, Ingenjörsgatan 7A-B och 9 samt Surbrunnsgatan 10 och 12. Föreningen bildades 2005 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2011.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 46:17. Fastigheten byggdes 1890. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjlighet. I föreningen finns även cykelskjul, barnvagnsrum och tvättstuga.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Kabel-TV och bredband ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband, denna kostnad är medräknad i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 90-talet byttes stammar och elstigare.
2012 Fräschades innergården upp.
2013/2014 Byggdes balkonger. Samma år inspekterades taket.
2014 Installerades ny cirkulationspump.
2015 Installerades fiberbredband i fastigheten. Samma år installerades nya tornfönster, entréporten till Kungsgatan 4 renoverades och innergården fräschades upp.
2016 Renoverades fasad och fönster mot gården.
2016/2017 Renoverades en av föreningens lokaler.
2017/2018 Renoverades fasad och fönster mot gatan.
2018 Genomfördes OVK av ventilationen.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att på sikt renovera trappuppgångar, portar och entréer. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi. Föreningen sänkte avgiften med cirka 20% under 2016. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-07-30).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-07-30) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hall med vitbetsat brädgolv och väggar i en blågrå ton. Plats för avhängning och hallspegel samt ingång till kök och badrum. 

KÖK
Genom breda dörrposter når ni hemmets ljusa kök med höga fönster mot föreningens innergård. Köksinredning i vitt samt mosaik ovan arbetsbänken av massiv valnöt. Bra plats för matbord och många gäster. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, fläktkåpa samt diskmaskin. I köket finns även två högskåp.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är beläget innanför köket och där skänker de höga balkongdörrarna i glas ett härligt ljus. Även här vitlaserat brädgolv samt ljust gråmålade väggar. Taket smyckas av tidstypiska inslag som stuckatur och takrosett. Rummet kan möbleras med en större soffgrupp och övrigt möblemang. 

BALKONG
Här kan ni njuta av ett fint läge mot föreningens lugna innergård. Balkongen rymmer bord och stolar och utgör en trevlig förlängning av bostaden, en härlig plats att njuta av under sommarhalvåret! 

SOVRUM
Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet även det med ett lugnt och rofyllt läge mot innergården. Ett fönster förser rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och arbetshörna. Rummets väggar är målade i en gråblå nyans som harmoniserar med det vitlaserade golvet, i taket återfinns detaljer som stuckatur och takrosett. Fyra garderober ger bra förvaring.

BADRUM
Till höger i hallen ligger hemmets fräscha badrum med snygg marmormosaik på golv och kaklade väggar i vitt. Här finns wc, handfat med kommod, spegel, takdusch och duschväggar. Badrummet är även installerat med behaglig golvvärme. Renoverat 2015/2016, kvalitetsdokument finns.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga är bekvämt belägen 1,5 trappor ned från lägenheten. Ej belägen under denna lägenheten utan på andra sidan trappuppgången. 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.