Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karlagatan 32, Lunden

Stor och ljus trea högst upp i huset med solig balkong

Luftig trea högst upp i huset. Rymlig balkong med många soltimmar och med fantastisk utsikt över takåsarna. Renoverat kök och badrum utrustade med både disk- och tvättmaskin. Välskött förening med god ekonomi.

Med ett perfekt läge i föreningen ligger denna fina trea med många kvalitéer. Hemmet är i fint skick med genomgående fräscha ytskikt och här finns dessutom ett modernt kök och ett stilfull renoverat badrum. Stora fönster i motsatta väderstreck ger hemmet rikligt med ljus och tack vare ett högt läge bor ni både lugnt och insynsskyddat. Förvaringsmöjligheterna är utomordentliga och en extra lyx är det stora förrådet som ligger endast en trappa upp från lägenheten. På Karlagatan bor ni lugnt och barnvänligt i en lågt belånad förening. Goda kommunikationer tar er snabbt in till city och i området finns alla tänkbara bekvämligheter för en trivsam vardag.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  75.2 kvm

 • Avgift

  4 362 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  75.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Byggår

  1980
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och Internet via Bitcom/Seths.
 • Lägenhetsnummer

  7 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 362 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  14.94%
 • Andelstal avgift

  14.92%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 1 975 kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  2 699 kr/år
 • Totalt

  6 299 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2008-06-02
 • Energiprestanda

  106 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i en luftig genomgångshall som bjuder på en god överblick av hemmets trivsamma disposition. Golvet är belagt med en ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. Här finns plats plats för avhängning och flera garderober till förvaring. Säkerhetsdörr installerades

KÖK
Köksinredningen är modern och består av luckor i vitt med metallhandtag. Ovanför arbetsbänken i ek sitter ett stilfullt vitt kakel. Förvaringen är mycket god i både över- och underskåp och praktiska arbetsytor på två sidor förenklar i matlagningen. Utrustningen är kvalitativ och här inryms en fläkt, induktionshäll, ugn, kombinerad integrerad kyl/frys samt diskmaskin. På golvet ligger ett lättstädat laminatgolv i en mörkgrå ton och ljuset flödar in från ett generöst fönster. Köket kan möbleras med ett stort matsalsbord för flera personer.

VARDAGSRUM
Det ljuvliga sällskapsrummet är något alldeles extra och här inne är bostadens höga läge i huset påtagligt. Golvet är belagt med ekparkett och ytan kan möbleras med till exempel en stor soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt övrigt möblemang. Ett stort fönster och en helglasad altandörr släpper in rikligt med ljus och i detta rum återfinns likt övriga rum en bevarad fönsterbänk i sten.

BALKONG
Hemmets generösa balkong med trätrall har ett högt, fritt läge mot innergården med en vacker utsikt över Lundens charmiga takåsar. Solens strålar värmer från morgon till eftermiddag och här kan ni inreda med utemöbler, växter samt dekoration. 

SOVRUM 1
Bostadens ena sovrum har gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Golvet är belagt med en  ekparkett, väggarna är målade i grått och här erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i tre garderober. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och den vackra fönsterbänken i original ger plats för blommor och dekoration.

SOVRUM 2
Det andra sovrum är också rymligt. Golvet är belagt med ett laminatgolv och väggarna är målade i grått. Här erbjuds  förvaring i form av en skjutdörrsgarderob. Även här finns ett fönster för ljusinsläpp.

BADRUM
Hemmets fina badrum totalrenoverades 2015 i stilfulla material och tidlösa färgsättningar (kvalitetsdokument finns). På golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme och väggarna är klädda i kakelplattor i vitt. Utrustningen består av en wc, spegelskåp, handfat med kommod, handdukstork, kombinerad tak-och handdusch och vikbara glasdörrar. Här finns även en tvättmaskin samt ett väggskåp för ytterligare förvaring. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skäktstolen Nr 7 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 7 bostadsrätter. Föreningen bildades 1981 och har adressen Karlagatan 32.

FASTIGHETEN
Lunden 8:7. Fastigheten uppfördes 1980. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Lummig innergård med växter, bär, gräsmatta och stenbelagd yta med grill och utemöbler.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga i källaren av huset. Tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkrum. I föreningen finns även cykel- och barnvagnsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna hjälps åt med trappstädning och gräsklippning enligt rullande schema. Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.

PARKERING
Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och Internet via Bitcom/Seths.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1000 kr för 2019. Föreningen tar inte ut någon pantsättningsavgift.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
2008 upprättades en energideklaration.
2009 utfördes en radonmätning med väldigt goda resultat. Portkodstelefonen byttes.
2010 installerades en ny frånluftsfläkt.
2011 utfördes en besiktning av balkongerna.
2012 målades takstolarna och stuprännorna rensades.
2013 renoverades balkongerna.
2014 fräschades trappuppgångarna upp.
2015 byttes fasad, tak, fönster och balkongdörrar i samtliga lägenheter.
2018 installerades säkerhetsdörrar till alla lägenheter.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar under hösten att slutföra en OVK, därefter ska en ny energideklaration utföras. De planerar även att renovera tvättstugan, samt att fräscha upp i trädgården under 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-09-30).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-09-30) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.