Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
3 400 000 kr
2019-08-29 18:34
Budgivare 1
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Lasarettsgatan 7 A, Kungshöjd

Ljust cityboende med nyrenoverat badrum


Social planlösning, härliga ljusinsläpp, nyrenoverat badrum och fina ytskikt. Optimalt planerat hem med balkong och hiss.

En renoverad, ljus och väldisponerad bostad i ett klassiskt och välkänt funkishus från 1937. Kök och vardagsrum i öppen planlösning för en social livsstil. Därtill erbjuds ett nyrenoverat badrum, rymlig balkong med eftermiddagssol och ett fridfullt sovrum. Trevlig och välskött förening. Här bor ni ett stenkast från stadens utbud av restauranger och nöjesliv samt goda kommunikationer till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  49 kvm

 • Avgift

  2 893 kr

 • Budstart

  2 975 000 kr

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

dots 05

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  49 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Arean är ett cirka värde. Enligt lägenhetsförteckningen är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  5 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1937
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  10 (Brf) / 1401 (LMV)

Ekonomi

 • Budstart

  2 975 000 kr
 • Avgift

  2 893 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  3 788 kr/år
 • Försäkring

  2 385 kr/år
 • Totalt

  6 173 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens information.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i ett välbevarat trapphus från 30-talet och ta hissen bekvämt upp till femte våningen. I hallen möts man av vita väggar, infällda spotlights i taket och ett parkettgolv i ek. Bra förvaring i form av två garderober.

KÖK
Snyggt kök med gott om förvaring då köksskåpen når hela vägen upp till taket. Inredningen består av släta fronter i vitt och ljusa arbetsbänkar, stänkskydd i glas. Elegant och praktiskt. Köket är välutrustat med inbyggd ugn i rostfritt, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys snyggt integrerat i köksön. Plats för flera besökare vid köksön, socialt och trevligt med öppen planlösning kök/vardagsrum.

VARDAGSRUM
Härligt ljus tack vare gott om ljusinsläpp i fönster och balkongdörr. Vita väggar och parkettgolv, plats för soffgrupp och mindre matbord. Fönsterbänkarna i sten.

BALKONG
Väl tilltagen balkong med eftermiddagssol och vy över Lasarettsgatan och ner mot Ingenjörsgatan. Plats för såväl sittmöbler som solstol och kryddodling.

SOVRUM
Hemmets sovrum har harmoniskt gråblå väggar och parkettgolv i ek. Rummet kan möbleras med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Här finns ett stort fönster med bevarat stenbräde som förser sovrummet med ljus. Dessutom utgång till balkongen även från sovrummet. Innanför sovrummet ligger en praktisk klädkammare med fönster. 

BADRUM
Hemmets superfräscha badrum är totalrenoverat 2019 och har ett ljusgrått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, takdusch samt en nyinstallerad tvättmaskin med inbyggd torktumlare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lasarettet är en äkta bostadsrättsförening bestående av 1 flerbostadshus med totalt 33 bostadsrätter samt 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna Lasarettsgatan 7A och 7B. Föreningen bildades 2001 och fastigheten förvärvades 2005.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 67:1. Fastigheten byggdes 1937-1938. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen Sverige AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Teknisk förvaltning sköts av Esplanad Förvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga på entréplan samt cykelförråd.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även externa garage i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
1991 så gjordes en totalrenovering av fastigheten och då byttes vatten/avlopp- och elstammar.

2012 Installerades nya ståldörrar.

2012 Översyn och uppgradering av hiss.

2016 Ommålning trapphus.

2018 Digital tvättidsbokning.

2018 Utökning källsortering (även elektronik, lampor m.m.).

2019 Ny porttelefon kopplad mot mobiltelefon. Tag-passering entrédörrar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en 30-årig underhållsplan. De planerar att måla tak och renovera fasader inom de kommande åren. En lokal är uppsagd och kommer att byggas om till lägenhet. Lägenheten säljs sedan av bostadsrättsföreningen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-08-23).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-08-23) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.