Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sergelsgatan 4D, Lunden

Ljus genomgångsetta med härlig balkong

Kvadratsmart hem med renoverat kök och solig balkong. Ljus genomgångsetta med stambytt och renoverat badrum i stabil förening med generös syn på andrahandsuthyrning.

Välkomna till detta välplanerade hem som präglas av ljusa ytskikt och härliga ljusinsläpp. Bostadens kök totalrenoverades 2015 och är smakfullt inrett med modern köksinredning och diskmaskin. Gott om plats för matbord och härifrån når ni hemmets rymliga balkong med ett högt och fritt läge, en underbar tillgång under årets varma dagar! Hemmets allrum har ett stort fönsterparti och här ryms en bredare säng, soffa samt övrigt möblemang. I badrummet finns golvvärme, och här är även förberett för tvättmaskin. Ett stilfullt hem i en stabil förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. Här bor ni på en attraktiv adress i Lundens mysiga kvarter med närhet till både stad och natur. Via buss och spårvagn når ni city på nolltid och i området finns flera mataffärer, restauranger, caféer och charmiga småbutiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 666 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem alternativt Digital-TV från Canal-Digital via föreningens fiberlan. Bredband via Com Hem eller via föreningens fiberlan.
 • Lägenhetsnummer

  188 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 666 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  0.44%
 • Andelstal avgift

  0.47%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 700 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 200 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2011-06-01
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med vacker askparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning i en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Från hallen når ni hemmets övriga rum. 

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmet ljusa och trivsamma kök som totalrenoverades 2015. Köket är smakfullt inrett med modern köksinredning i rostfritt och vitt med vitt kakel ovan bänkskivan i bok. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, inbyggd micro, ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Stora balkongdörrar i glas skänker ett härligt ljusinsläpp och intill finns plats för ett matbord för fyra personer.

BALKONG
Nybyggd balkong med ett högt och fritt läge. Balkongen är inredd med trägolv för extra komfort och här ryms både bord och stolar. Här kan ni njuta av soliga dagar och den lummiga utsikten utanför. En underbar tillgång under sommarhalvåret!

ALLRUM
Från hallen når ni hemmets luftiga allrum med askparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Rummet har ett rofyllt läge med ett generöst fönsterparti som skänker rummet ljus. Här kan ni med enkelhet möblera med bredare säng, soffa och övrigt möblemang.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets helkaklade badrum som renoverades i samband med stambytet. Badrummet är inrett med blått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt med blå bård. Här finns toalett, handfat, spegelskåp, extraskåp och hyllplan för ytterligare förvaring, duschkabin samt handdukstork. Här är även förberett för att installera en tvättmaskin.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 192 bostadsrätter, 19 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 4:12. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin som fungerar som drop in.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 440 kronor i månaden. Kösystem tillämpas och platserna har 1 månads uppsägningstid. I dagsläget är det kö till föreningens parkeringsplatser (2019-10-25). Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen har en generös syn på andrahandsuthyrning. Föreningen tar ut en avgift om 200 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som valt.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver (2019-10-25).

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningen sålde en före detta hyresrätt och upplät den som bostadsrätt i augusti, detta har ytterligare förstärkt föreningens redan goda ekonomi. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-10-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-10-25) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Övernattningsrum
Gemensamt kök till övernattningsrummen

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.