Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bockhornsgatan 6 A, Gamla Masthugget

Genomgångsetta i charmig landshövdingestil

Möjlig minitvåa. Mysig landshövdingeetta med tidstypiska inslag. Här bor du på en av Gamla Masthuggets lugna gator med goda kommunikationer till city och Slottsskogen runt knuten.

På tredje våningen ligger denna lägenhet som karaktäriseras av charmiga brädgolv, spegeldörrar och ett välbevarat serveringsskåp som skvallrar om svunna tider. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med brädgolven och gör det enkelt att inreda snyggt. Bostadens hemtrevliga kök bjuder på gott om förvaringsutrymmen. Här finns även plats för ett matbord för fyra personer. Det generösa allrummet rymmer både soffgrupp och en bredare säng.

Här bor du på en populär adress med goda kommunikationer till stadens alla hörn. Masthuggets lugna gator kantas av vackra landshövdingehus och ett stenkast från bostaden ligger Slottsskogens vackra grönområden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 291 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  3 av 4
 • Byggår

  1934
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf) / 1202 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 291 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv.
 • Andel i föreningen

  8.1986%
 • Andelstal avgift

  8.1986%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 635 kr/år
 • Försäkring

  1 308 kr/år
 • Totalt

  5 943 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  I elkostnad ingår även kostnad för gas. Försäkringskostnad enligt kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2010-06-10
 • Energiprestanda

  192 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Du välkomnas av den möblerbara hallen med charmigt brädgolv och gråmålade väggar. Här finns två garderober i vitt.

ALLRUM
Bostadens ljusa allrum smyckas av tidstypiska detaljer som brädgolv, diskret takrosett och ett stort fönsterparti med en vacker fönsterbräda. Väggarna är gråmålade och här finns plats att möblera med både soffa och bredare säng. Även här två garderober.

KÖK
Till höger om hallen ligger bostadens mysiga kök även här brädgolv och gråmålade väggar. Här finns ett vackert serveringsskåp samt ett tidstypiskt skafferi. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, gasspis med ugn. Intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns toalett, handfat samt dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bockhornsgatan 6 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 16 bostadsrätter samt 3 hyresrätter. Föreningen registrerades 2013. Adresser i föreningen är Bockhornsgatan 6A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 27:1. Fastigheten bebyggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 2016. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Ale Fastighetsförvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga, cykelrum samt en mysig gård.

PARKERING
Adressen är inte berättigad boendeparkering. Föreningen förfogar över 2 st garageplatser, kortare kö. Föreningen förfogar även över 5 st parkeringsplatser. I dagsläget är alla uthyrda men det ingen kö till parkeringsplatserna (2019-09-18).

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2017 Renoverades tävttstugan.
2017-2018 Byggdes 5 vindslägenheter.
2018 Filmades stammarna.
2018 Målning och putsning av fasad samt byte av fönster.
2019 Relining avloppsstammar, pågår. Beräknas klart vecka 42, 2019.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-09-18).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-09-18) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.