Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Persgatan 11C, Lunden

Välplanerad trea högst upp i huset med västerbalkong

Fint renoverad trea på vån 3/3 med solig balkong och generös takhöjd. Ljusa ytskikt, modernt kök och helkaklat badrum. Välmående, lågt belånad bostadsrättsförening.

Högst upp i huset ligger denna yteffektiva trea med härlig balkong i västerläge. Genomgående arkitektur med fönster i två väderstreck gör lägenheten ljus och tack vare den generösa takhöjden upplevs lägenheten större än sina 63,5 kvm. Rymligt vardagsrum och två sovrum som båda rymmer dubbelsäng alternativt enkelsäng och skrivbord. Därtill erbjuds ett ljust och fräscht kök med vardagslyx som diskmaskin och hel kyl och frys, samt ett renoverat badrum med badkar för avkopplande stunder. En av Lundens äldsta och mest välskötta föreningar, med låg belåning och låga månadsavgifter. Här bor ni lugnt på en tyst gata men med närhet till Redbergsplatsen och Danska vägen, där mysiga butiker, restauranger och caféer finns. Goda kommunikationer tar dig snabbt och smidigt till stan eller till Delsjöområdet om naturen lockar.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  63.5 kvm

 • Avgift

  3 211 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  63.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1955
 • Förråd

  Stort vindsförråd samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och Internet via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  6 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 211 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  1.7875%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 200 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  6 000 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2018-10-12
 • Energiprestanda

  121 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  C
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till tredje våningen och stig in i denna mysiga trerummare med bevarad tidskaraktär. Golvet är belagt med ett klinkerliknande laminatgolv innanför entrédörren och övergår sedan till ett parkettgolv. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Här finns en inbyggd garderob och en hatthylla till avhängning.

KÖK
Ett tidlöst kök med all utrustning som behövs för att göra er vardag lite enklare. Golvet är belagt med ett laminatgolv och väggarna är målade i en ljus kulör. Den vita skåpinredningen matchas snyggt med en bänkskiva i massiv ek som belyses av inbyggda spotlights. Ovanför bänskivan sitter vit mosaik som stänkskydd. Ett matbord för fyra personer får sin naturliga plats invid fönstret. Här finns en induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, hel kyl och frys samt en diskmaskin.

VARDAGSRUM
Golvet pryds av ett parkettgolv i holländsk läggning och väggarna är målade i ljusgrått. Här är lugnet påtagligt och den härliga balkongen blir en vacker förlängning till rummet. Ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord om så önskas.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni hemmets härliga balkong i västerläge. Njut av solen från lunch till sen kväll. Balkongen är belagd med trätrall och kan inredas med cafémöbler samt annan dekoration.

SOVRUM 1
Hemmets master bedroom är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är målade i en grön ton och även i detta rum ligger parkettgolv. Förvaring erbjuds i form av en stor dubbelgarderob.

KLÄDKAMMARE
Intill master bedroom finns en rymlig klädkammaren, som har både hängare och hyllplan och även här ligger det parkettgolv. 

SOVRUM 2
Ett charmigt sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Väggarna är målade i vitt med en mörk fondvägg och även här ligger det parkettgolv. Här kan ni inreda med enkel- eller dubbelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Förvaring erbjuds i en inbyggd garderob.

BADRUM
Helkaklat badrum med svart mosaikklinker och vita väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lunden 4D är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre fastigheter med totalt 64 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen har adresserna Persgatan 11, Persgatan 14 och Bielkegatan 14. Föreningen bildades 1952.

FASTIGHETEN
Lunden 31:8, Lunden 31:9 och Lunden 67:6. Fastigheten bebyggdes 1955. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Fastum UBC AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning, och MBA Fastighetsservice sköter föreningens tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård mellan Persgatan och Bielkegatan som är utrustad med bland annat trädgårdsmöbler. Det finns även en gemensam tvättstuga belägen på Persgatan 14B, cykel- och barnvagnsrum, en gemensamhetslokal samt ett övernattningsrum med pentry och toalett.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 7 garageplatser samt 2 MC-platser. En garageplats kostar ca 530 kr/månad, en MC-plats kostar ca 50 kr/månad. I dagsläget är det lång kö till samtliga platser (2019-08-30). Föreningen har även 3 parkeringsplatser som lottas ut på varje årsstämma bland dem som är intresserade av en plats, de kostar ca 300 kr/månad. Adressen är berättigad till boendeparkering. För mer info se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och internet via Com Hem. Grundutbud av analoga kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 500 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 400 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1995 Omputsning av fasad.
1999 Rörstamsrenovering.
2000 Säkerhetsdörrar installerades till samtliga lägenheter.
2004 Fönsterbyte, dränering samt nyanläggning av trädgård.
2005 Trapphusrenovering.
2008 Renovering av balkonger samt omläggning av tak.
2011 Två nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan, elen sågs över och åtgärder gjordes i de gemensamma utrymmena.
2012 Relining, källarplan.
2013 Renovering av gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten. Relining utfördes mellan fastigheterna belägna på Persgatan och Bielkegatan samt diverse markarbeten gjordes i samband med detta.
2014 Sockeln renoverades på fastigheten belägen på Persgatan 11.
2015 Byte av förrådsdörrar och soprumsdörrar, samt målning av källarfönster och nyplantering av trädgård.
2018 OVK utfördes och ny energideklaration gjordes. Nya stadgar antogs.
2019 Stammarna spolades och filmades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015 och som sträcker sig till 2025. Just nu pågår en undersökning av stammarna inför en eventuell relining. Föreningen håller också på att färdigställa nya barnvagnsparkeringar och cykelställ. Sockeln planeras att renoveras under hösten och en översyn ska göras av balkongplattorna. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-08-30).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2019-08-30).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-08-30) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.