Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Haga Kyrkogata 18D, Vasastaden

Ytsmart bostad anno 1893 med högt läge och stor balkong

Några hus från familjen Löwanders omtalade Restaurang Djurgårdskällaren, i Svt-serien ”Vår tid är nu”, och ett stenkast från en av huvudpersonerna Calles skomakarlya på Haga Nygata, bor du uppe bland takåsarna. Ett perfekt boende för dig som söker både stillhet och folkliv.
Bostaden med balkong ligger högt upp i huset och vetter in mot en lugn innergård och en alldeles ljuvlig oas, med både Linnéstaden, Haga och Vasastaden runt knuten. Huset byggdes år 1893 och har idag, nästan 130 år senare, fortfarande flera välbevarade detaljer kvar. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt, med charmiga detaljer såsom målade brädgolv och framtaget tegel i köket, vilket smyckar lägenheten och skänker karaktär. Hemmet upplevs som luftigt tack vare den väl tilltagna takhöjden på drygt tre meter.
Kök och badrum är nyligen renoverat. Den drygt sex kvadratmeter stora balkongen är även den ett nytt uppskattat tillskott. Så fort våren kommer, och till långt in på hösten, hänger man gärna här.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  40 kvm

 • Avgift

  2 325 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  40 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1.5 rum och kök.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1893
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  18 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse, snabbt är möjligt.

Ekonomi

 • Avgift

  2 325 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  2.17043%
 • Andelstal avgift

  2.41203%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 360 kr/år
 • Försäkring

  1 320 kr/år
 • Totalt

  4 680 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2017-05-10
 • Energiprestanda

  207 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  G
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

VARDAGSRUM
Hemmets luftiga vardagsrum har målat brädgolv och ljusa väggar vilket är genomgående för hela lägenheten. Härifrån når ni balkongen via dubbeldörrar som skänker extra ljus och rymd. Vardagsrummet har plats för både soffa och matbord. 

KÖK
Köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Köksinredningen är stilfullt vit med charmiga detaljer som framtaget tegel ovan bänkskivan i massiv ek. I över- samt underskåp finns goda förvaringsutrymmen och arbetsyta finner ni både på det platsbyggda skåpet samt ovan diskmaskinen. Köket är utrustat med rostfri kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, inbyggd mikro samt rostfri diskmaskin.

SOVRUM
I anslutning till köket ligger hemmets sovrum, också med målat brädgolv och målade väggar i en ljusgrå färg. Här ryms dubbelsäng och ett fönster skänker naturligt ljus.

KLÄDKAMMARE
Klädkammaren är utrustad med trådbackar och upphängningsmöjligheter. Här finns god förvaring till både kläder och andra tillhörigheter. 

BALKONG
Genom dubbeldörrar från vardagsrummet tar ni er ut till den rymliga balkongen med plats för flera utemöbler. Golvet är belagt med trall för extra komfort. Här kan ni njuta av ljumma sommarkvällar i goda vänners lag.

BADRUM
Hemmets fräscha, helkaklade badrum har klinkergolv i en behaglig röd färg och helkaklade väggar i vitt. En kaklad fondvägg vid toaletten i samma röda färg som golvet ger snygg kontrast. Här finns vägghängd toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschvägg i glas och infällda spotlights. Badrummet är även utrustat med vardagslyx i form av tvättpelare och golvvärme.

ÖVRIGT
Det kan finnas möjlighet att köpa loss en del av trapphuset utanför lägenhetsdörren.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf HK18 i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 24 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2012.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 10:18. Fastigheten byggdes 1893 och har genomgått en totalrenovering under åren 1978-1980 samt en stor renovering 2012. Föreningen förvärvade fastigheten 2012. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelställ utomhus samt cykelförråd inomhus. Föreningen har även en mysig innergård med planteringar och bänkar.

PARKERING
Boendeparkering, för mer information se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köpare, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
När föreningen bildades 2012 genomfördes en stor renovering som innefattade: Besiktning av stammar – uppskattning om fortsatt livslängd om minst 20 år till. Åtta stycken vindslägenheter byggdes och i samband med detta höjdes taket och renoverades i sin helhet. Två hissar installerades. Renovering av trapphus och innergård och även nya utemöbler. Fasaden putsades på innergården och vissa fönster sågs över efter behov. Renovering av tvättstuga. 2016 färdigställdes balkongbygget.
2017 Entréporten klottersanerades och underhåll av innergård genomfördes.
2018 Upprustning av soprummet.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Föreningen planerar att renovera fasad och fönster mot gatan, samt fönster på innergården inom de närmsta åren. I övrigt har de inga större underhåll/renoveringar planerade i dagsläget (2019-12-28).

EKONOMI
Föreningen höjde avgifterna med 10 % den 1 januari 2020. När föreningen bildades var rekommendationen att göra mindre indexhöjningar vid varje årsskifte, men föreningen har ej höjt avgifterna sedan 2012, därför gjorde man nu en höjning.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, 2019-12-28, samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.