Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Tegnérsgatan 22, Lorensberg

Underbart drömhem på anrik adress

Totalrenoverad, balkong och walk in closet. Sekelskiftesdröm med vackra detaljer i fin samklang med exklusiva materialval, ett elegant genomgångshem. Bredband ingår.

Ni välkomnas av en anrik fastighet anno 1900. Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets sköna atmosfär. Bostaden genomsyras av tidstypiska detaljer som brädgolv, takrosetter, spegeldörrar och vackra listverk. Bostaden har varsamt renoverats 2016-2018 med påkostade materialval och sober färgsättning, här möts gammalt och nytt på bästa sätt. Hemmets hjärta utgörs av det trendriktiga köket från Marbodal med utsökt Cararramarmor, integrerade vitvaror och en rymlig köksö. Vardagsrum och matsal ligger i fil med höga fönster mot Tegnérsgatan, härifrån når ni hemmets balkong som är en underbar tillgång under årets varma dagar. Den vackra matsalen smyckas av en framtagen tegelvägg som är ett smycke i sig. Ett förtjusande cityhem med goda förvaringsutrymmen i en stabil förening med stadens utbud utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Boarea

  90.7 kvm

 • Avgift

  3 992 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Boarea

  90.7 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök.
 • Våning

  2 av 5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1900
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  00003 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 992 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
 • Andel i föreningen

  2.5105%
 • Andelstal avgift

  2.48210%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 100 kr/år
 • Försäkring

  4 789 kr/år
 • Totalt

  10 889 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets atmosfär och karaktär. Hallen välkomnar er med ett framtaget brädgolv, vitmålade väggar, profilerade listverk samt en fondvägg i vitmålad pärlspont. Här finns plats för avhängning i en svart hatthylla.

KÖK
I anslutning till hallen ligger köket som utgör hemmets hjärta varifrån ni når bostadens övrigt rum. Köket är smakfullt renoverat med stilfull köksinredning från Marbodal och integrerade vitvaror från kvalitativa Siemens. Här har inget lämnats åt slumpen! Köksluckorna i grått med mässingknoppar harmoniserar med de eleganta bänkskivorna i exklusiv Cararramarmor. Köket har gott om förvaringsutrymmen med skåp upp till tak och den stora köksön utgör praktisk arbetsyta med extra förvaringsutrymme i flera underliggande skåp. På golvet ligger ett framtaget brädgolv, väggarna är målade i vitt och ovan arbetsytorna sitter vitt kakel upp till tak som skapar en spännande bistrokänsla. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd kombiugn samt självrengörande pyrolysugn i arbetshöjd, spishäll, takfläkt, vinkyl och diskmaskin. Här finns även ett integrerat städskåp och skafferi.

VARDAGSRUM
Genom breda dörrposter når ni vardagsrum som stoltserar med en magnifik takhöjd och höga fönster som skänker ljus och rymd. Välbevarad fiskbensparkett harmoniserar med målade väggar i ljusgrå ton. Rummet smyckas av tidstypiska detaljer som takrosett, profilerade lister och höga fönster. Här kan ni med enkelhet möblera med större soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet når ni hemmets balkong.

BALKONG
Rymlig balkong med trevligt läge mot Tegnérsgatan. Balkongen är klädd med trall för extra komfort och här ryms bord och stolar, en underbar tillgång under sommarhalvåret där ni kan njuta av sol från lunch till sen eftermiddag.

MATSAL/SOVRUM
Detta vackra rum kan nyttjas som matsal alternativt som sovrum. Rummet nås från både kök och vardagsrum som skiljs åt genom vackra pardörrar. Matsalen har ett charmigt brädgolv och målade väggar i ljusgrå ton. En framtagen tegelvägg ger rummet karaktär och rummet smyckas dessutom av tidsenliga listverk och vacker takrosett. Höga fönster med djupa fönsternischer skänker rummet ljus och här ryms ett stort matsalsbord, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag!

SOVRUM
Harmoniskt sovrum med ett lugnt och insynsskyddat läge mot föreningens innergård. Här ligger ett vitmålat brädgolv och väggarna är målade i en trendriktig grå ton. Rummet har en vacker välvd vägg som ger karaktär och även här återfinns profilerade lister som smyckar rummet. Ett fönster mot gården förser rummet med ljus och här kan ni med enkelhet möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion som skapar stämningsfull belysning. Från rummet nås bostadens andra entré med anslutning till hissen.

WALK IN CLOSET/SOVRUM
I anslutning till sovrummet ligger hemmets lyxiga klädkammare med ljusgrå heltäckningsmatta, vitmålade väggar och fönster mot gården. Rummet kan med fördel användas som ett sovrum alternativt hemmakontor.

BADRUM
Hemmets badrum inger en lyxig hotellkänsla och är smakfullt inrett med mörkt klinkergolv, helkaklade väggar i svart samt en fond i betong. Badrummet smyckas av vackra beslag och duschblandare i mässing. Här finns en vägghängd toalett, handfat med kommod, spegel med belysning och dusch med glasvägg. Badrummet är självklart utrustat med behaglig golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

GÄSTTOALETT
I anslutning till hallen ligger gästtoaletten med schackrutigt golv och vitmålade väggar. Här finns toalett och handfat samt vardagslyx i form av tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Tegnérsgatan/Hedåsgatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av tre flerbostadshus med totalt 37 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 1986.

HEMSIDA
https://varbrf.sbc.se/tegnersgatanhedasgatan

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 29:6-8. Fastigheten bebyggdes 1900. Fastighetens värdeår är 1970. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga, cykelrum, hobbyrum/snickarbod samt ett övernattningsrum.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV och bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1970-talet, genomfördes byte av V/A- och elstammar.
1999-2000 Installerades nytt säkerhetslåssystem.
2000-2003 Lades taket om och nytt gårdsbjälklag byggdes.
2001-2004 Genomfördes borinfiltration av grund. Under samma period renoverades balkonger.
2002-2005 Putsades fasaden.
2002-2003 Renoverades badrum.
2002-2003 Totalrenoverades tvättstugan.
2003-2004 Renoverades hissarna på Hedåsgatan 20 samt Tegnérsgatan 20.
2011 Renoverades fasad, fönster och balkonger åt gatan.
2013-2016 Genomfördes diverse takarbeten.
2015 Byttes termostatventiler. Under året installerades även nya porttelefoner.
2016 Kontroll samt påfyllning av borrhalter.
2016-2018 Genomfördes OVK av ventilation.
2016 Inspekterades hissarna och en elbesiktning genomfördes. Under året putsades även muren mot Berzeliigatan.
2018/2019 Fönsterbyte genomfört.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ser även över möjligheter att bygga balkonger mot gården, inga vidare beslut tagna i dagsläget. (2019-11-28)

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. (2019-11-28)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.