Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karl Gustavsgatan 7A, Vasastaden

Townhousekänsla - egen entré och uteplats

Nytt kök och fräscht badrum. Egen entré, tillgång till uteplats och lugnt gårdsläge. Allt detta i välskött och totalrenoverad fastighet uppförd 1880. Hela bostaden är i fint skick och den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum är perfekt för trevliga middagar.

Därtill ett bekvämt och ostört läge i stan med såväl restauranger och barer som Slottsskogen och kommunikationer inom promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  3 457 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  BV

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt bostadsrättsföreningen är arean 55 kvm och enligt ritning är arean uppdelad på boarea 49 kvm och biarea 6 kvm.
 • Våning

  BV
 • Balkong

  Uteplats
 • Byggår

  1880 Fastigheten totalrenoverades 2005-2007.
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  16:1 (Brf)

Ekonomi

 • Avgift

  3 457 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten.
 • Andel i föreningen

  1.991086%
 • Andelstal avgift

  1.991086%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 800 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 300 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Schablon baserad på liknande lägenhet.

Energi

 • Energideklaration

  2016-06-15
 • Energiprestanda

  103 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Excelsior är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 34 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 7:17. Fastigheten bebyggdes 1880. Föreningen förvärvade fastigheten 2007. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförvaring samt två mysiga innergårdar med utemöbler och grill.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Garage i närliggande Viktoriagaraget, se www.kjellberg.se för mer info.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och fiberbredband via Telia.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Pantsättningsavgift vid upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

RENOVERINGAR
2005-2007 Totalrenoverades fastigheten då taket byttes, V/A- och elstammar byttes, grundförstärkning genomfördes och fasaden renoverades.
2015 Upprättades en underhållsplan och OVK av ventilationen genomfördes.
2016 Målades fönster mot 9:ans gård och takfoten renoverades. Samma år drogs fjärrvärmen om.
2017 Utfördes ett målningsarbete för uppfräschning av fasaden mot gatan.
2018 Utfört energieffektiviseringsåtgärder gällande värmetillförseln.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Inget större underhåll är planerat de kommande åren.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen sänkte avgifterna med 4 % inför kvartal 3, 2019.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈ
Entré med plats för avhänning. Vita väggar och klinkergolv.

KÖK
Helt nytt kök byggt 2019. Snygg grå skåpsinredning, mörka bänkskivor därtill knoppar och kran i mässing. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, samt integrerad diskmaskin. Plats för matbord. 

VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum i en öppen planlösning perfekt för trevliga middagar. Klinkergolv och ljusa väggar, plats för soffgrupp. Delvis vitputsade väggar ger rummet karaktär, ljus från fönster i söder mot gården.

BADRUM
Fräscht badrum med klinkers på golvet och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med stilfull badrumsinredning. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Här finns även bekvämligheter som kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

SOVRUM
Rymligt sovrum med lugnt gårdsläge. Mörkt klinkergolv och väggar i vitt. Bra plats för dubbelsäng och gott om garderober med skjutdörrar.

UTEPLATS 
Vid lägenhetens entré finns tillgång till uteplats med plats för utemöbler och mindre planteringar. 

ÖVRIGT
Smart belysning från plejd med möjlighet till styrning via app. Se www.plejd.com för mer info.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.