Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Karl Gustavsgatan 7A, Vasastaden

Elegant och öppen planlösning

Exklusivt i totalrenoverad fastighet från 1880. En social bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Två sovrum, ett i vardera ände av bostaden. Master bedroom med klädkammare. Fräscht mycket väl tilltaget badrum med dusch och möjlighet till badkar.

Genomgående hög standard och lugnt läge mellan två innergårdar. Dessutom perfekt belägen mitt i Vasastaden med allt som staden har att erbjuda inom bekvämt promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  76 kvm

 • Avgift

  4 783 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  76 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirka värde.
 • Våning

  1
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1880 Fastigheten totalrenoverades 2005-2007.
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  16:2 (Brf)

Ekonomi

 • Avgift

  4 783 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten.
 • Andel i föreningen

  2.754854%
 • Andelstal avgift

  2.754854%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 200 kr/år
 • Försäkring

  1 800 kr/år
 • Totalt

  5 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Driftskostnad baserad på schablon för likande lägenhet.

Energi

 • Energideklaration

  2016-06-15
 • Energiprestanda

  103 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande rymlig och möblerbar hall med ingång till klädkammare. Vita väggar och klinkergolv. Infällda spotlights i tak, något som även löper vidare genom bostaden.

KÖK
Från hallen tar ni er vidare in till hemmets välplanerade kök med stilfull köksinredning från Aster Cucine och högkvalitativa vitvaror från Smeg. Ovan bänkskivan i sten sitter snygg mosaik, arbetsytorna belyses med infällda spotlights. Plats för matbord. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning, perfekt för trevliga middagar. Klinkergolv och ljusa väggar. Stort fönsterparti i söder mot en av föreningens innergårdar. 

BADRUM
Elegant och väl tillgaget badrum med spa-känsla. Klinkers på golvet och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med stilfull badrumsinredning. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, vägghängt skåp, handdukstork och dusch. Plats för badkar om så önskas. Här finns även bekvämligheter som golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

SOVRUM 1
Med lugnt gårdsläge ett par trappseg ner från hallen ligger master bedrom. Mörkt parkettgolv och väggar i vitt. Bra plats för dubbelsäng med tillhörande möbler, ingång till klädkammare.

SOVRUM 2
Innanför vardagsrummet åtskiljt av en glasvägg ligger bostadens andra sovrum. Fungerar även utmärkt som gästrum eller kontor. Plats för säng och även här är det fönster mot gården. 

ÖVRIGT
KNX-system installerat i bostaden för enkel hantering av exempelvis belysning och ljud, ta hjälp av en elektriker för att grundanpassa efter behov. http://knxsweden.se/

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Excelsior är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 34 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2004.

FASTIGHETEN
Göteborg Vasastaden 7:17. Fastigheten bebyggdes 1880. Föreningen förvärvade fastigheten 2007. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförvaring samt två mysiga innergårdar med utemöbler och grill.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Garage i närliggande Viktoriagaraget, se www.kjellberg.se för mer info.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och fiberbredband via Telia.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Pantsättningsavgift vid upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

RENOVERINGAR
2005-2007 Totalrenoverades fastigheten då taket byttes, V/A- och elstammar byttes, grundförstärkning genomfördes och fasaden renoverades.
2015 Upprättades en underhållsplan och OVK av ventilationen genomfördes.
2016 Målades fönster mot 9:ans gård och takfoten renoverades. Samma år drogs fjärrvärmen om.
2017 Utfördes ett målningsarbete för uppfräschning av fasaden mot gatan.
2018 Utfört energieffektiviseringsåtgärder gällande värmetillförseln.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan. Inget större underhåll är planerat de kommande åren.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-09-05). Föreningen sänkte avgifterna med 4 % inför kvartal 3, 2019.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-09-05) samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.