Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Vetekornsgatan 21, Bifrost

Totalrenoverad minitvåa med allt man kan önska


Yteffektiv minitvåa som totalrenoverats av Martinez Totalentreprenad under 2019. Här har man tänkt på allt, så som goda förvaringsmöjligheter, tidsenliga färger, tvättmaskin och diskmaskin. Alla väggar är målade hela vägen ner till golv, så det ljusgråa klinkergolvet harmoniserar listfritt med modern färgsättning och gör det enkelt att inreda snyggt. Helt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora fönster mot gården skapar en luftig och ljus atmosfär. Läckert svart kök från Kvik i Bäckebol med vardagslyx som diskmaskin, och exklusivt badrum med golvvärme, spotlights i taket och tvättmaskin. Här bor ni lugnt och bekvämt med närhet till Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och offentlig service. För er som gillar att ha nära till naturen finns även Änggårdsbergen och Safjället som bjuder på vackra strövområden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  40 kvm

 • Avgift

  3 107 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  40 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rok.
 • Våning

  2 av 4
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1968
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Com Hem samt fiber via Telenor.
 • Församling

  Fässberg
 • Lägenhetsnummer

  72 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse, snabbt är möjligt.

Ekonomi

 • Avgift

  3 107 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.40427%
 • Andelstal avgift

  0,40427%
 • Skattesats

  31.99%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 820 kr/år
 • Försäkring

  1 140 kr/år
 • Totalt

  3 960 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-11
 • Energiprestanda

  111 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Från hemmets hall nås samtliga rum och väggar är målade i grått. Här finns plats för avhängning samt en stor klädkammare som erbjuder god förvaring. Alla väggarna i lägenheten är målade hela vägen till golv, så det är listfritt överallt och det ligger samma gråa klinkergolv enhetligt i hela lägenheten.

KÖK/VARDAGSRUM
Helt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till trevliga middagar för vännerna. Köket är stilrent renoverat med kvalitativ köksinredning från Kvik. Väggarna är målade i en mörkgrön färg och köksinredningen är i svart med vit bänkskiva. Köket har gott om förvaringsutrymmen och är utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, inbyggd micro samt fläkt. Både över och under överskåpen sitter det belysning. Två stora fönster bidrar med ljusinsläpp och här har man helt fri utsikt över föreningens trevliga innergård. Här ryms en matplats samt soffgrupp och TV-bänk.

SOVRUM
Det väl tilltagna allrummet har ett rofyllt läge, även det mot föreningens lugna innergård. Rummet kan möbleras med såväl säng som skrivbordshörna. Terracottafärgade väggar och här finns två stora fönster för ljusinsläpp.

BADRUM
Badrummet är stilfullt renoverat med moderna materialval. På golvet ligger ljusgrå klinker med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i ljusgrått kakel. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, inbyggd tvättmaskin samt kombinerad tak- och handdusch. I taket sitter spotlights.

ÖVRIGT
Lägenheten är från början en etta där man byggt om det gamla köket till ett sovrum samt byggt ett nytt kök ihop med vardagsrummet.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med 143 lägenheter. Föreningen upplåter 115 lägenheter med bostadsrätt samt 28 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och har adresserna 3-37.

HEMSIDA
http://brf-td.hemsida24.se/se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB Mölndal sköter föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även en samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, två miljöhus samt extra förråd som kan hyras av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden i föreningen. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 260 kr/mån och en parkeringsplats med el-stolpe kostar cirka 360 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykelplats kostar cirka 240 kr/mån och en mopedplats kostar cirka 160 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser, både med och utan el-stolpe. Det finns även lediga motorcykel- samt mopedplatser i garaget (2019-11-27).

Utöver dessa platser finns det också en besöksparkering som kostar 5kr/timme eller 30kr/dygn.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem. För digitala kanaler behövs en digitalbox eller modul som enskild medlem beställer hos Com Hem. Bredband via Com Hem och fiber via Bredbandsbolaget. Grundutbud av analoga kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 Installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 Genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden. Under samma år utfördes ett omfattande markarbete, både inne på gården och runt huset. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Slutbesiktning var i maj 2016.
2017 Genomfördes en godkänd brandöversyn, som innefattade rökluckor, brandsläckare i gemensamma utrymmen, nödbelysning mm. Under samma år genomfördes en upprustning av gården med nya växter och häcka och i samband med detta utfördes en godkänd kontroll av lekplatsen. Mindre åtgärder avseende ventilation och fasad har också utförts under året för att säkra fastigheten fram till de planerade åtgärderna med det stora underhållsprojektet.
2018 I början av sommaren byttes belysningsarmaturer i föreningens gemensamma utrymmen (ej bytt i trapphus). Det utfördes även en relining av de delar av avloppet som var i sämre skick. Under samma år installerades nya avstängningsventiler på vattenledningarna och avloppen i fastigheten spolades rent. Även ventilation och värmesystem uppdaterades under året.
2019 Energideklarerades fastigheten.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I slutet på sommaren 2018 påbörjades arbetet med en stor fasadrenovering. Fasaden tilläggsisoleras och får nytt ytskikt och balkongerna rustas upp och får nya räcken. Projektet kommer att fortskrida fram till hösten 2020. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-11-27).

EKONOMI
Föreningen har en beslutad avgiftshöjning från och med 1 januari 2020 om 4 %. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-11-27).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-11-27) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Bifrost

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.