Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Norra Liden 8, Otterhällan/Kungshöjd

Renoverad trea med västerbalkong och magisk utsikt över vattnet


Renoverad stadstrea med balkong i väster och fantastisk utsikt över vattnet! Rofyllt cityläge ett stenkast från Kungsgatan samt välmående brf med stor gemensam terrass. Hiss finns!

Låt er hänföras av ett tidlöst och modernt hem där det bara är att flytta in. Ett optimalt cityboende för er som trivs med att bo mitt i stan men som också vill ha lugn och ro omkring er. Från alla rum samt balkong erbjuds en otrolig utsikt över havet! Här kan man sitta skyddad från vind på balkongen och njuta av alla vackra solnedgångar. Lägenheten är totalrenoverad för några år sedan och erbjuder ett stort modernt kök med dubbel kyl/frys och diskmaskin samt ett rymligt badrum i tidlösa färger med bekväm golvvärme. Det ena sovrummet används idag som matrum, men kan enkelt återställas till sovrum. Tack vare loftgången kan man sitta ute i både öst och väst beroende på om solen eller skuggan lockar mest just då. Välmående förening med gemensam terrass samt lokal med övernattningsmöjlighet.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  85 kvm

 • Avgift

  4 818 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  85 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 5
 • Balkong

  Balkong samt gemensam takterrass
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1947 och 1982
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-Tv och Internet via Com Hem, samt Fiber via Telia. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Comhem som innefattar digitalbox, bredband 100/10 inklusive trådlös router samt telefoni Bas, detta är nu inkluderat i månadsavgiften.
 • Församling

  Domkyrkoförs. i Göteborg
 • Lägenhetsnummer

  812 (Brf) / 1206 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 818 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband, telefoni, bostadsrättstillägg i hemförsäkringen.
 • Skattesats

  32.6%

Driftskostnader

 • El

  5 616 kr/år
 • Försäkring

  2 676 kr/år
 • Totalt

  8 292 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2018-10-24
 • Energiprestanda

  93 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen upp till andra våningen och stig in i en luftig hall som bjuder på en god överblick av hemmets trivsamma disposition. Golvet är belagt med grått klinkergolv som sedan övergår till ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. Här finns plats plats för avhängning och förvaring i en inbyggd skjutdörrsgarderob. Utanför entrédörren finns även en loftgång där man kan sitta och njuta av morgonkaffet i solen.

KLÄDMAMMARE
Stor klädkammare med platsbyggda hyllor och hängare.

KÖK
Köksinredningen är modern och består av luckor och lådor i vitt med metallhandtag. Ovanför arbetsbänken sitter ett stilfullt stänkskydd av mosaik i gråa toner. Förvaringen är mycket god i både över- och underskåp och stora praktiska arbetsytor. Utrustningen är kvalitativ och här inryms en fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, två kombinerade och integrerade kyl/frys samt diskmaskin. På golvet ligger ett parkettgolv och ljuset flödar in från ett generöst fönster. I taket sitter infällda spotlights. Här finns även en praktisk köksö utbyggd som erbjuder ytterligare förvaring samt sittplatser. 

VARDAGSRUM
Det ljuvliga sällskapsrummet är något alldeles extra och här ifrån kan man njuta av den underbara utsikten över vattnet. Golvet är belagt med ekparkett och ytan kan möbleras med till exempel en stor soffgrupp, mediamöbel, läshörna samt övrigt möblemang. Ett stort fönster och altandörr släpper in rikligt med ljus.

BALKONG
Hemmets generösa balkong med trätrall har ett högt, fritt läge med otrolig utsikt över hamninloppet. Solens strålar värmer från sen eftermiddag till solnedgång och här kan ni inreda med utemöbler eller loungegrupp, växter samt dekoration. 

SOVRUM 1
Bostadens sovrum har gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Golvet är belagt med ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt med en grå fondvägg. Här erbjuds ypperliga förvaringsmöjligheter i flera inbyggda garderober. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och även härifrån är utsikten magisk.

SOVRUM 2/ MATSAL
Det andra sovrummet används idag som matsal. Men man kan enkelt bygga en vägg här igen om man hellre använder det som sovrum. Se alternativ planlösning för inspiration (offert finns för att bygga upp väggen igen, ca 17 500 kr inkl ROT). Golvet är belagt med parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Även här finns ett fönster för ljusinsläpp.

BADRUM
Hemmets fina badrum renoverades 2011 i stilfulla material och tidlösa färgsättningar. På golvet ligger ett mörkgrått klinker med härlig golvvärme och väggarna är klädda i stora kakelplattor i vitt. Utrustningen består av en wc, spegel, handfat med kommod, handdukstork samt dusch med vikbar glasdörr. Här finns även ett fönster för vädring.

Förening

Förening

Gemensam terrass

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Branten är en välskött äkta bostadsrättsförening med 58 bostadsrättslägenheter och 16 hyreslokaler (15 extraförråd och ett hobbyrum). Adresser i föreningen är Norra Liden 6 och 8.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 64:28. Fastigheten bebyggdes 1947 och 1982. Föreningen förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor gemensam terrass med utgång från Norra Liden 8. I föreningen finns även tvättstuga, föreningsrum och lokal med övernattningsmöjlighet, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, mc-rum samt extra förråd (med separat kö).

PARKERING
Adressen Norra Liden 8 är berättigad till boendeparkering inom område "C". I området finns även möjlighet att hyra externa parkerings- och garageplatser. Föreningen har ett MC-rum, i dagsläget är det kö.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-Tv och Internet via Com Hem, samt Fiber via Telia. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Com Hem som innefattar digitalbox, bredband 100/10 inklusive trådlös router samt telefoni Bas, detta är numera inkluderat i avgiften.

ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om cirka 1163 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift om cirka 465 kr betalas av låntagaren.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
2010 Renoverades fasaden på sydöstra sidan.
2014-2015 Utfördes underhåll på fasaden och balkongerna mot hamnen. Samma år byttes termostatrar på värmeventiler.
2015 Justerades värmesystemet, tätning och lasering av fönster.
2016 Tätning och lasering av kvarstående fönster, värmejustering med nya radiatorventiler Norra Liden 6, slutbesiktning och godkännande av nytt fläktaggregat Norra liden 8. Diverse målningsarbeten. Nya stadgar antogs.
2017 Byte av några fönster, uppfräschning av entré, injustering av värme efter isolering av vind, underhåll klinkergolv på loftgångar, allt på Norra Liden 8. Upprustning av soprum.
2018 Energideklaration utförd i båda husen, samt OVK på Norra Liden 6.
2019 Balkongrenovering Norra Liden 8.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som upprättades 2015. Man planerar under året att utföra en OVK, spola avloppsstammar, tvätta loftgångsfasader, kitning och lasering av fönster, allt på Norra Liden 8. Man planerar också att byta branddörrar samt måla västgaveln på Norra Liden 6. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-09-25).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-09-25).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2019-09-25) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Gemensam terrass

Område

Otterhällan/Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.