Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Övre Olskroksgatan 28, Olskroken/Bagaregården

Renoverad funkistvåa med solig balkong


Accepterat pris! Ljusfyllt hem på väldisponerade kvadratmetrar med generös takhöjd. Balkong med sol från lunch till kväll samt renoverat kök och badrum, med både tvätt- och diskmaskin. Fiberbredband ingår och hiss finns!

Kliv in i denna ljusa bostad som förses med ett rikligt ljusinsläpp tack vare sitt genomgångsläge. Balkongen är solfylld från lunch till kväll så att man kan njuta av årets varma dagar. Hela hemmet har en ljus färgsättning samt genomgående ljust golv som gör det enkelt att inreda snyggt. Spotlights i taket, framtagen tegelvägg och djupa fönsterbänkar i sten. Hemmets helkaklade badrum renoverades 2014 med tidsenliga materialval och här är gott om förvaring samt tvättmaskin. Därtill erbjuds ett fräscht, vitt kök från 2015 med vardagslyx som diskmaskin. Här bor ni med goda förbindelser och i området finner ni mataffärer, caféer, restauranger, vårdcentral, apotek, systembolag och gym. Ett praktiskt, ljust och trivsamt hem med närhet till allt!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  3 300 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 6
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt fiberbredband via Telenor.
 • Församling

  Göteborgs S:t Pauli
 • Lägenhetsnummer

  138 (Brf) / 1204 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 300 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
 • Andel i föreningen

  1.25950%
 • Andelstal avgift

  1.36750%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 000 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  4 200 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2009-09-21
 • Energiprestanda

  155 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Kliv in i denna fina 40-tals tvåa med bevarad tidskaraktär och moderna inslag. Hallen välkomnar er med ett praktiskt grått klinker som sedan övergår till ett ljust laminatgolv som är genomgående för resten av lägenheten. Väggarna är målade i en vit kulör. Här finns plats för avhängning och två platsbyggda garderober samt en inbyggd hylla tar hand om förvaringen. I taket sitter infällda spotlights.

KÖK
Ett modernt och medvetet kök som renoverades 2015. På golvet fortsätter tröskelfritt samma ljusa laminatgolv som i hallen och de vitmålade väggar matchas fint med en tapetserad fondvägg i grått. Den vita skåpsinredningen harmoniserar med en bänkskiva i ek och ovanför arbetsytan sitter ett rektangulärt kakel i vitt. Här inryms fläkt, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Ett stort fönster med djupt stenbräde förser köket med ljus och intill finns en platsbyggd matplats samt ytterligare ett skåp till förvaring. Även här sitter det infällda spotlights i taket. 

VARDAGSRUM
Njut av en väl tilltagen takhöjd och ett bevarat stenbräde. Väggarna är vitmålade och samma golv fortsätter tröskelfritt från hallen. Här finns även en framtagen tegelvägg som bryter av fint. Den luftiga ytan kan möbleras med såväl soffgrupp som matsalsbord och härifrån tar ni er ut på hemmets mysiga balkong.

BALKONG
En mysig balkong med sol från lunch till kväll. Balkongen kan inredas med en cafémöbel samt annan dekoration.

SOVRUM
En ombonad sovplats med en vit ton på väggarna och samma fina golv som i de andra rummen. Här kan ni inreda med dubbelsäng, sängbord samt en byrå. Ett stort fönster med tidstypiskt stenbräde förser rummet med ljus. Här finns även två platsbyggda dubbelgarderober. 

BADRUM
Ett totalrenoverat badrum från 2014 som är helt rätt i tiden. På golvet ligger ett grått klinker och på väggarna sitter stora kakelplattor i vitt. Utrustningen består av wc, ett handfat med kommod, en spegel, skåp för extra förvaring, tvättmaskin med arbetsbänk över samt kombinerad tak- och handdusch med vikbara glasdörrar. Här finns även spotlights i taket.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pellerins är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 72 bostadsrätter samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2009 och har adresserna Övre Olskroksgatan 24-30.

HEMSIDA
https://www.brfpellerins.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olskroken 11:27. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och MD badrumsrenovering i Göteborg AB står för fastighetsskötseln i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med lekplats för barnen, trädgårdsmöbler, grill samt partytält under sommartid. I föreningen finns också cykelförråd i källaren samt tre gemensamma tvättstugor i trappuppgångarna 26-30. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel och strykrum finns även till förfogande.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensamma städdagar.

PARKERING
Föreningen förfogar över en parkering med 13 bilplatser på Svangatan 1. En parkeringsplats kostar cirka 595 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser (2020-01-08).

Adressen Övre Olskroksgatan 24-30 är berättigad till boendeparkering inom område "Ö".

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband 100/10 Mbit via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningens underhållsplan sträcker sig mellan 2015-2044.

1987 Rörstambyte vatten/el, balkonger, fönsterbyten, stambyte badrum samt renovering av yttertak.
2011 Renovering av lokal för uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlades till cykelrum.
2012 Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 Ny porttelefon installerades. Gården rustades upp, garagen revs och parkeringsplatser tillkom istället.
2016 Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket.
2017 Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder pågår.
2018 Renoverades föreningens hissar samt installerades brandskydd.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Just nu pågår en OVK-besiktning av ventilationen. Föreningen planerar även att energideklarera fastigheten på nytt. Under 2023 planeras en takomläggning samt att man ska genomföra en omfogning av fasad i söderläge + 20 st fönsterbalkar enligt underhållsplanen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2020-01-08).

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Två av föreningens hyresrätter är nyligen uppsagda och sålda. Föreningen gjorde en extraamortering på dryga 2 miljoner kr i mars 2019 och ytterligare en extraamortering om ca 4 miljoner kronor under hösten 2019. Detta kommer att förstärka föreningens ekonomi ytterligare samt sänka belåningsgraden (2020-01-08).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2020-01-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Olskroken/Bagaregården

MODERN STADSDEL NÄRA STADSKÄRNAN
I den här trevliga och citynära stadsdelen bor du bekvämt med nära till naturen. Namnet Olskroken är känt sedan så tidigt som på 1600-talet men det var först i slutet på 1800-talet som stadsdelen började byggas upp som en arbetarstadsdel, med huvudsakligen landshövdingehus. Efter det har området genomgått ett flertal ombyggnationer och ser idag helt annorlunda ut. Några landshövdingehus från tidigt 1900-tal finns fortfarande kvar men dagens Olskroken stod färdigt så sent som år 1983. Området utgörs främst av bebyggelse i sten kring Redbergsvägen och Olskrokstorget.

I OMRÅDET
I kvarteren finns flera mataffärer, småbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och caféer. Olskrokstorget är ett shoppingstråk där du kan inhandla det mesta du behöver i din vardag. På torget bedrivs torghandel och här kan du bland annat köpa hem färsk fisk till helgens mysiga middagar. Här finns flera populära kvarterskrogar och restauranger som ger stadsdelen en gemytlig känsla. I närheten har du lummiga Redbergsparken med vacker utsikt samt Gubberoparken dit du kan bege dig under sommarens varma månader för picknick eller en lugn stund i solen. På kort tid kan du också ta dig in till centrum för shopping, kultur och nattliv. Dessutom har du Delsjöområdet med sina vackra promenadstråk och motionsslingor på kort avstånd.

KOMMUNIKATIONER
Här bor du med goda kommunikationer till stadens alla hörn. In till Göteborgs centralstation tar du dig på bara ett par minuter. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.