Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Tack!

Vi ringer upp dig inom kort.

Stäng
Såld

Virginsgatan 11B, Kålltorp

Minitvåa med totalrenoverat kök och insynsfri söderbalkong


Högst upp i huset ligger denna minitvåa med charmiga originaldetaljer och totalrenoverat, välutrustat kök samt ny el. Generös takhöjd, fönster i två väderstreck och solig balkong med skogen som närmsta granne. Lågt belånad Brf med god ekonomi och övernattningsrum!

Välkommen till detta fina 40-tals hem med bevarade detaljer från byggtiden som blandas med moderna inslag på ett medvetet sätt. En ytterst väldisponerad tvårummare med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lugnt läge på översta våningsplanet och en balkong där solen skiner hela dagen, med utsikt över skogen intill. Ljus från fönster i motsatta väderstreck och tidsenliga fönsterbänkar i sten. Stort nyrenoverat kök från 2018 med modern inredning samt kvalitativ utrustning. Välmående, lågt belånad brf med övernattningsrum. Närhet till stad och natur samt spårvagn strax utanför. I området finns mataffärer, restauranger, caféer och för den som trivs i naturen uppskattas den direkta närheten till Skatås och Delsjöområdet.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  39.5 kvm

 • Avgift

  3 029 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Ansvarig Mäklare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  39.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Nej
 • Byggår

  1949-1950
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via ComHem
 • Församling

  Härlanda
 • Lägenhetsnummer

  36 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 029 kr/mån
  Ingår i avgiften: värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  2,13%
 • Andelstal avgift

  2,13%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 512 kr/år
 • Försäkring

  2 847 kr/år
 • Totalt

  5 359 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-03
 • Energiprestanda

  155 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnandet består av en hall med plats för avhängning och förvaring erbjuds i form av en inbyggd klädkammare. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och golvet är belagt med ett vackert parkettgolv i original.

KÖK/VARDAGSRUM
Hemmets stora matlagningskök totalrenoverades 2018. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett. Köksluckorna består av vita fronter i med stilrena beslag och ovanför arbetsbänken i grå laminat sitter ett grå/svart, hexagonformat kakel. Rostfria och integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en kolfilterfläkt, induktionshäll, ugn, micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga i flera lådor, över- och underskåp och här finns också ett städskåp som ger plats för dammsugare och rengöringsartiklar. Planlösningen är helt öppen mellan kök och vardagsrum, och här ryms ett matsalsbord för många personer samt soffgrupp, TV-bänk och övrigt möblemang. Härifrån nås även den härliga balkongen. 

BALKONG
Härlig balkong med skogen som närmsta granne. Här skiner solen hela dagen och man kan njuta ostört på sommaren. På balkongen ligger trätrall och den kan möbleras med cafémöbler, blommor och dekoration. 

SOVRUM
Sovrummet har plats för dubbelsäng. En skjutdörrsgarderob med spegeldörrar står för ypperliga förvaringsmöjligheter. Ett fönster förser rummet med ljus. Väggarna är målade i grått och brädgolv är framtaget.

BADRUM
Helkaklade ljusa väggar och ett ljusblått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt kombinerad tak- och handdusch. Här finns också en fönster för vädring.

ÖVRIGT
Lägenheten är ursprungligen en etta, där säljaren har byggt sovrum av det gamla köket samt flyttat en vägg och byggt ett helt nytt kök intill vardagsrummet. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
SKF:s Anställdas Brf nr 12 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 39 bostadsrätter samt 4 garage. Föreningen har adresserna Virginsgatan 9 och 11. Föreningen bildades 1949.

FASTIGHETEN
Kålltorp 120:11. Fastigheten bebyggdes 1949. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades i september år och löper på 10 år, kostnaden är 243 000 kronor/år. Nästa förnyelse är i september 2029.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor bestående av 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. Föreningen har även en övernattningslägenhet, hobbyrum samt cykelrum. Det finns även en mysig innergård med grillmöjligheter.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 4 garageplatser. En garageplats kostar cirka 650 kronor i månaden. I dagsläget är det 3 personer i kö till platserna (2019-11-04). Det råder även fri parkering i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via ComHem. Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1988 Omläggning av tak.
1990 Nya fönster och trapphusportar.
1995 Helrenovering av tvättstugorna.
2003 Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2004 Ommålning av trapphus.
2005 Relining av vertikala rörstammar i kök och badrum.
2008 Omputsning av fasaderna.
2009 Ny torktumlare i tvättstugan
2011 Målningsarbeten i gemensamma utrymmen. OVK genomfördes samt radonminskade åtgärder i vissa av lägenheterna. Elstammarna byttes.
2012 Installation an automatisk belysning mot baksidan. Tvättstugan på Virginsgatan 11 renoverades.
2013 Installation av ny värmepump. Nya radonmätningar gjordes under vintern i några av lägenheterna. Några visade fortsatt förhöjda värden, varför arbetet med radonsänkande åtgärder har fortsatt. Tvätt och oljning av fristående terrass.
2013- 2014 Injustering värme.
2014 Byte termostatventiler och värmeventiler. Taket sågs över.
2015 Filmning av avloppsrör och målning av cykelrum. Radonmätning av samtliga lägenheter och radonsänkande åtgärder.
2016 Målning balkongfronter, balkongplattor, fönsterbleck samt källarfönster.
2017/2018 Relining av de avloppsrör som inte gjorts tidigare.
2019 Mindre måleriarbeten. Energideklaration är genomförd. Föreningen har utfört ytterligare radonsänkande åtgärder och en sista radonmätning pågår just nu, därefter hoppas de kunna avsluta det arbetet.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, den sträcker sig mellan 2015 och fram till ca 2044. Inga pågående större renoveringar i dagsläget. Radonmätning pågår nu i vissa lägenheter.

EKONOMI
Avgiften höjs med 1,5 % den 1 januari 2020 (2019-11-04).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-11-04) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kålltorp

LUMMIGT OMRÅDE I STADENS UTKANT
Kålltorp är ett lugnt och hemtrevligt område som är beläget i den östligaste delen av stadskärnan. Här finns flerfamiljshus, lägenheter och villor i en salig blandning av landshövdingehus, bostäder av äldre modeller och modernare fastigheter. Förr i tiden låg här en by med samma namn och stadsdelens historia sträcker sig ända ner till 1200-talet. Det var först under tidigt 1900-tal som en stadsplan för området ritades upp. I Kålltorp bor du på ett behagligt avstånd från Göteborgs citypuls, alldeles intill flera stora och grönskande naturområden. Om du inte vill ta dig in till staden har kvarteren både mataffärer, små butiker, restauranger, kaféer och populära kvarterskrogar som ger området liv och rörelse.

I OMRÅDET
I den här delen av Göteborg bor du granne med härlig natur och lummiga grönområden. Alldeles i närheten finns bland annat fina ridvägar, härliga promenadstråk och motionsslingor, flera badplatser samt en golfbana. Renströmska parken, Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöområdet ligger alldeles intill. Tillgången till storslagen natur i kombination med närheten till staden gör stadsdelen omåttligt populär, både för unga, äldre och familjer. Här finns bekvämligheter som mataffärer, restauranger, vårdcentral, apotek, krogar och gym på nära avstånd. Kulturhuset Kåken, som ligger i Härlanda fängelsets gamla lokaler, hittar du också i området. Här finns bibliotek, öppen förskola och många olika kulturaktiviteter. Olskrokstorget och Munkebäckstorget ligger på kort avstånd och där hittar du större mataffärer, gym och småbutiker. Har du barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt till stadens alla delar med spårvagn eller buss. På bara 15 minuter är du i Göteborgs centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.