Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Skånegatan 35B, Lorensberg

Cityboende med ljuvlig balkong

Snygg 20-tals pärla med balkong, hiss och låg avgift där bredband ingår. Generös takhöjd, walk in closet, brädgolv och vackra fönster med härligt ljusinsläpp. Föreningen har även egna p-platser och garage (viss kö).

Bostadens balkong nås från sovrummet och ligger mot en lugn och trevlig innergård, helglasade dörrar skapar en härlig rymd.

Här bor ni i en stabil och välskött förening med ett rofyllt läge mitt i city.

Utanför porten har ni ett komplett utbud av nöjen och restauranger med evenemangsstråket, Heden och Avenyn i direkt närhet. Även perfekta kommunikationer från Korsvägen för resor till stadens alla hörn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  49 kvm

 • Avgift

  2 076 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  49 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2/5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1923
  Värdeår 1947
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  10 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 076 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni
 • Andel i föreningen

  2.86456%
 • Andelstal avgift

  2.87157%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 880 kr/år
 • Försäkring

  2 905 kr/år
 • Totalt

  5 785 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Driftskostnader baserat på säljarens uppgifter med två vuxna och ett barn i hushållet.
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skånegatan 35 A-C förvärvade fastigheten år 2005 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 26 lägenheter samt 2 lokaler och adresserna är Skånegatan 35 A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 31:5. Fastigheten bebyggdes 1923. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Fix Cleaning Service sköter fastighetsskötseln.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd och gemensam grill samt utemöbler på innergården. Det finns även en gemensam tvättstuga med separat torkrum.

GEMENSAMMA ÅTAGANDEN
Två städdagar arrangeras per år.

PARKERING
I föreningen finns 6 garageplatser och 5 stycken parkeringsplatser på gården. Separat kösystem tillämpas. Föreningen förfogar även över 3-platser för gäster som få lov att användas efter kl 18.00 på vardagar samt under helger. Boendeparkering tillämpas i området. se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Bredband och Digital-tv grundutbud från Com Hem, samt ett IP-telefoni abonnemang inkluderat i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

EXEMPEL PÅ UTFÖRT UNDERHÅLL

2020              Omfattande markarbete har utförts, byte av markliggande avlopp, nivåjusteringar och justering av stensockel samt omläggning av asfalt på innergården.

2019              Grundundersökning träpålar.

2018            Målning av fönster samt byte av tätningslister mot gatan. Målning av brandmur, smidesräcken och byte av äldre stuprör mm. Tvätt av fastighetens tak, sophustak, spolning av hängrännor. Målning och skrapning av samtliga fönster i föreningen. Installation av snö/smältanordning på taket.

2017             Byte av termostater i samtliga utrymmen.

2016 – 2017  Renovering av hissar i A och C uppgång.

2010 – 2011  Byggnation av balkonger.

2010             Renovering av soprum, asfaltering av gårdsplanen.

2009             Målning av hustaket.

2009             Energideklaration upprättad.

2007-2009    Ommålning trapphus.

1991-1992    Rörstambyte.

Fler utförda underhåll finns upptagna i årsredovisning.

PLANERAT UNDERHÅLL
Under 2020 planerar föreningen att genomföra rekommenderade åtgärder från OVK besiktning samt upprätta ny energideklaration.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046. Se detaljerad beskrivning i årsredovisning. 

EKONOMI
Föreningen är välskött och väl omhändertagen och har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Vitt brädgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och en byrå.

VARDAGSRUM
Vitt brädgolv och målade väggar i vitt. Snyggt dekorerat tak. Här finns plats för matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang.

KÖKSDEL
Mönstrat klinkergolv i behagliga färger och ljusa målade väggar. Köksinredning i vitt, bänkskiva i mörkbetsat trä och vitt kakel på väggen. Köket är utrustat med kyl och frys (placerad utanför köksdelen), häll, fläkt, diskmaskin, kombinerad ugn/micro. All utrustning är i rostfritt utförande förutom kyl/frys i vitt.

SOVRUM
Vitt plankgolv och målade väggar i vitt. Spegeldörrar och dekorerat tak. Lugnt läge mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng och härifrån nås även bostadens balkong samt en praktisk och rymlig walk in closet.

BALKONG
Mysig balkong med lugnt gårdsläge.

BADRUM
Klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, duschväggar. Bra förvaringsmöjligheter bakom skjutdörrar med spegelglas.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.