Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

De Geersgatan 18, Lunden

Välplanerad etta med stor balkong

Mysig enrummare i gemytliga Lunden med solfylld balkong, renoverat kök och stambytt badrum. Bo i en välskött förening, med bland annat gym och bastu, där bredband ingår i avgiften.

Etta som har allt man kan önska sig på välplanerade kvadratmetrar! Ett stilfullt kök som renoverats 2017, stor balkong och ett stambytt helkaklat badrum från 2016. Här bor du mycket bekvämt med diskmaskin, tvättpelare och den soliga balkongen som blir en naturlig förlängning av bostaden. Bostaden är i övrigt inredd med sobra materialval och här kan du bara flytta in och trivas. Därtill är förvaringsmöjligheterna goda då både ett vinds- och källarförråd tillhör lägenheten. Lunden är ett attraktivt område med närhet till flera mataffärer, restauranger, caféer och småbutiker. Stadens alla hörn når du enkelt med de goda förbindelserna och lockar naturen finns Skatås och Delsjön med sina motionsspår inom bekvämt avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  31 kvm

 • Avgift

  2 297 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  31 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1954
 • Förråd

  Vinds- samt källarförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  0045 (Brf) / 0901 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 297 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV, bredband, bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  0.41823%
 • Andelstal avgift

  0.41823%
 • Skattesats

  32.6%
 • Inre reparationsfond

  Saldo: 283 kr
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 520 kr/år
 • Försäkring

  1 140 kr/år
 • Totalt

  3 660 kr/år

Energi

 • Energideklaration

  2008-12-03
 • Energiprestanda

  171 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen har vitmålade väggar och ett laminatgolv som liknar mörkgrått klinker. Hatthyllan finner du till vänster direkt innanför entrén och det finns även en inbyggd garderob samt plats att möblera med byrå åt ytterligare tillhörigheter.

ALLRUM
Allrummet är luftigt och ljust tack vare ett stort fönster och utgången till hemmets balkong. Golvet är klätt i laminat av valnöt och väggarna är vita. Ett matbord får sin naturliga plats intill fönstret och det finns även plats åt soffa. Gott om förvaring finns i garderoben. Den del som erbjuder passande plats till mediamöbel och tv har golv klätt i samma mörkgrå laminat som hallen och väggen har klätts i fondtapet liknande tegelsten.

BALKONG
Den rymliga balkongen når ni från vardagsrummet och här kan du enkelt möblera. Njut av solen från förmiddag till kväll och spendera många härliga dagar här under sommarhalvåret.

KÖK
Det tidsenliga köket genomgick en renovering 2017 och den vita köksinredningen kontrasterar mot mörkgrått golv och bänkskiva i samma grå ton. Ovan bänkskivan sitter ett mönstrat stänkskydd med vit botten och här har du vardagslyx i form av diskmaskin. Ett litet fönster skänker behagligt ljus. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, induktionshäll samt fläkt. 

BADRUM
Hemmets helkaklade badrum stamrenoverades 2016. Vita väggar tillsammans med grått klinker skapar en fräsch känsla och bakom toaletten har en del av väggen kaklats i samma grå färg som golvet.  Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med vikbara väggar i glas. Därtill har du vardagslyx i form av tvättpelare.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf De Geersgatan är en äkta bostadsrättsförening med totalt 142 bostadsrätter samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har adresserna De Geersgatan 2-22 och 7-9. Föreningen bildades 1953.

HEMSIDA
http://www.degeersgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 25:14, 25:15, 33:1, 33:3 och 34:1. Fastigheterna byggdes 1954. Marken upplåts med tomträtt, föreningen betalar 621 864 kr per år i tomträttsavgäld. Nästa omförhandling är 2034.

FÖRVALTNING
Bredablick Förvaltning sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga i varje hus med undantag för De Geersgatan 7. I föreningen finns även uteplats med möjlighet att hyra gasolgrill, cykelförråd, barnvagnsrum, bastu, gym, extraförråd samt en gemensam spolplatta för tvättning av bilen. Man planerar även att bygga en övernattningslägenhet, beräknas vara klart våren 2020.

PARKERING
Föreningen förfogar över 72 parkeringsplatser, 61 garageplatser samt 11 besöksplatser. En parkeringsplats kostar cirka 137 kronor i månaden i dagsläget men höjs till 162 kronor i månaden den 1 januari 2020. En mindre garageplats kostar cirka 299 kronor i månaden och en större garageplats kostar cirka 332 kronor i månaden, båda dessa kommer att höjas med 50 kronor per månad den 1 januari 2020. I dagsläget (2019-11-12) är det kortare kö till samtliga platser. Vid frågor eller intresse avseende parkerings-och garageplats, maila till parkering@degeersgatan.se. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Comhem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1163 kr för 2019. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 465 kr för 2019.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Folksam. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
1997 Byttes fönster och balkongdörrar.
2000 Renoverades balkonger.
2003 Målades samtliga trappuppgångar, dämpningsplattor i taken sattes in och energisnål armatur, säkerhetsdörrar och nya dörr ramar i stål installerades. Under samma år byttes samtliga entréportar samt installerades portlås med porttelefon.
2004 Installerades nya stamventiler för kall- och varmvatten.
2005 Installerades nya termostatsventiler och reglerutrustning. Under samma år byttes utrustningen i föreningens tvättstugor.
2005-2006 Reparerades takfot samt tegel på fasaden.
2006 Installerade ComHem internetuttag i samtliga lägenheter.
2007-2008 Målades garageportar och källargångar.
2008-2009 Genomfördes en OVK-besiktning och utvändiga räcken målades om.
2009-2010 Lades nytt tak, monterades nya stuprör och sotning av inkanaler genomfördes.
2013 Genomfördes en radonmätning med godkänt resultat.
2014-2016 Utfördes ett stambyte samt renoverades samtliga badrum.
2018-2019 Nytt miljöhus byggdes. Föreningen har färdigställt ett energiprojekt innefattande nya rör och kulvertar mellan husen, uppdatering av värmesystemet (bergvärme) samt uppdatering av ventilationssystemet (nya frånluftsfläktar). De har även renoverat en tvättstuga samt satt in nya maskiner, lagt nytt tak på garagelänga och asfalterat utanför hus 8-16.

PÅGÅENDE/KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen håller på att byta ut porttelefonerna. Man planerar även att bygga en övernattningslägenhet, renovera garagen samt fortsätta arbeta med utemiljön. Längre fram i underhållsplanen, ca 2021 ligger ett fasadbyte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-11-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2019-11-12) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.