Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Engelbrektsgatan 59, Lorensberg

Citytrea med rofyllt gårdsläge och solig balkong

Solig balkong, våning 5 med hiss. Renoveringschans med möjlighet att sätta sin egen prägel. Lugnt belägen mot gården och mysig balkong med många soltimmar. Välmående brf med god ekonomi, fritt bredband samt gästlägenhet. Attraktiv adress nära Avenyns sprudlande nöjesliv! Renoveringsbehov.

Ta hissen upp till våning fem och stig in i en genomtänkt trea med väldisponerade ytor och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden har en trivsam disposition där rummen ligger i fil. Stora fönster mot gården släpper in rikligt med ljus och här finns också en härlig balkong i soligt läge. Balkong och fönster är försedda med markiser för skugga under varma sommardagar. Väggarna är ljusa och i hall och vardagsrum ligger en ekparkett. Köket har gott om förvaring samt arbetsytor och här finns bekvämligheter som hel kyl och frys och en tvättmaskin. Ett bekvämt cityhem nära kommunikationer, Avenyn, Korsvägen och Hedens rika utbud!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  70 kvm

 • Avgift

  3 601 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  70 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1983
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem samt bredband via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  0051 (Brf) / 1502 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 601 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten, värme, kabel-TV, bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad) samt bostadsrättstillägg.
 • Andel i föreningen

  1.04311%
 • Andelstal avgift

  1.04305%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 200 kr/år
 • Försäkring

  1 668 kr/år
 • Totalt

  5 868 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elkostnad enligt schablon. Hemförsäkring baserat på kalkyl hos if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-11
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta hissen smidigt upp till femte våningen och stig in ett bekvämt och ytterst väldisponerat boende med möjlighet att sätta sin egen prägel. Mottagandet består av en öppen och generös hall och härifrån bjuds på en god överblick över hemmets trivsamma disposition. Golvet är belagt med en ekparkett som löper  vidare genom vardagsrummet. I hallen finns gott om plats för avhängning samt förvaring i flera garderober.

KÖK
Ett väldisponerat vinkelkök med generösa arbetsytor och gott om förvaring i både skafferi, lådor och skåp. Här inryms en fläkt, hällspis, kyl och frys i fullhöjd samt en tvättmaskin. Plats för ett matsalsbord för sex personer.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum intill köket. Ljuset lägger sig fint över rummet från ett stort fönsterparti och här kan ni inreda med en soffgrupp, mediamöbel samt en matsalsgrupp.

SOVRUM 1
I hemmets Master Bedroom finns alla förutsättningar för en god nattsömn tack vare en stilla och hög placering mot föreningens innergård. Ett stort fönster släpper in dagsljuset och här ryms med enkelhet en dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. En garderobsvägg för bra förvaringsmöjligheter. Tre ljust målade väggar och en trivsam fondvägg i grått.

SOVRUM 2
Intill ligger hemmets andra sovrum som exempelvis kan nyttjas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Här kan ni inreda med en enkelsäng, skrivbordshörna samt annat möblemang. Härifrån når ni också bostadens härliga balkong.

BALKONG
Balkongen har ett högt och rofyllt läge mot innergården och här kan ni njuta i solen största delen av dagen under sommartid. 

BADRUM
Bostadens badrum har äldre standard med en våtrumsmatta på golvet samt väggar klädda i ett vitt kakel med en blå bård. Inredningen består av en wc, handfat, spegel, skåp, samt dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborgshus 51 är en äkta förening bestående av 1 byggnad med totalt 93 bostadsrätter samt 4 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 1979 och har adresserna Engelbrektsgatan 57-61.

FASTIGHETEN
Göteborg Heden 26:19. Fastigheten bebyggdes 1983. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med utemöbler. På gården finns också sopsortering samt en gemensam tvättstuga med nya maskiner från 2018. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel.

I föreningen finns också ett kombinerat styrelserum/gästlägenhet som färdigställdes 2017. Gästlägenheten kostar 200 kronor/dygn och är utrustad med sovplatser för två vuxna, dusch och toalett samt pentry.

Det finns även cykelrum i källaren i alla uppgångar, barnvagnsrum vid samtliga hissar samt ett hobbyrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser i ett garage under fastigheten. En garageplats kostar cirka 750 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga platser.

Adressen Engelbrektsgatan 59 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem samt bredband via Telenor. Grundutbud av kabel-TV samt bredband 250/250 Mbit ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1183 kr för 2020. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 473 kr för 2020.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för medlemmarna.

GJORDA RENOVERINGAR
2000 Renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades.
2002 Totalrenoverades samtliga hissar.
2004 Installerades nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2005 Installerades en sopsugsanläggning.
2006 Renoverades fönster samt spolades V/A-stammar i kök och badrum.
2007 Genomfördes en fasadtvätt.
2009 Viss dränering genomfördes på gård.
2010 Målades utvändiga betongsocklar samt genomfördes en OVK-besiktning.
2011 Rustades gården upp och föreningens fastighetsexpedition fräschades upp.
2012 Monterades nytt staket mot grannfastigheterna på gården.
2013 Installerades ny belysning på innergård.
2014 Monterades nya fläktgaller på gården, byttes befintliga plasttak på våning 7 samt monterades nytt passagesystem, vid entréer, garage och gårdsdörrar. Under samma år byttes tre av sex fläktaggregat, rengjordes ventilationskanaler, åtgärdades en vattenskada i garaget samt besiktigades takplåtarna och uppkomna fel åtgärdades.
2015 Under året genomfördes underhållsarbeten av golvbrunnen, belysningen i trapphusen, undercentralen, tvättstugeutrustningen samt ventilationen. Det utfördes också diverse måleriarbeten.
2016 Genomfördes underhåll och målning av föreningens tvättstuga. I samband med underhållet av tvättstugan byttes också mattvättmaskin, tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Man installerade också en nytt digital tvättbokningssystem. Under året utfördes också en besiktning av tegelfasader samt löpande underhåll av fastigheten vid behov.
2017 Färdigställdes gästlägenheten i styrelselokalen samt monterades grindar till plan 8 i samtliga uppgångar.
2017-2018 Genomfördes underhållsarbeten av garageportar, samt renoverades 5 balkonger.
2018 Genomfördes underhåll av tegelfasader samt hissdörrar, byttes låscylindrar i allmänna utrymmen samt installerades nya maskiner i föreningens tvättstuga.
2018-2019 Gjordes en översyn av takplåtar.
2019 Hissrenovering.
2019 Energideklaration genomförd.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Mindre löpande underhåll som exempelvis byte av porttelefoner och fasadtvätt planeras.

EKONOMI
Föreningen ändrade årsavgiften senast 2007 då den höjdes med 3%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.